Snyggo.

Det blev en dag hemma igår. Svalt, lugnt och skönt. Mamma kom förbi med presenter till mig. Jämtland har haft henne på besök över helgen. Även pappa hälsade på en liten stund. Han hade inga presenter. Men har iofs inte varit borta heller. Just nu sitter jag ute hos mamma i Bovik. Har bränt lite mer fläsk. Tillsammans med Alexandra, Rebecca och Marica. Fast jag ser ut som vaniljglass i jämförelse.

Miras pappa är på besök just nu. Mamma pratar i telefonen. De andra har åkt hem. Så jag har lite tråkigt. Men men, solen är ju uppe än, kanske ska sluta nörda här vid datorn och steka lite till..








Så här såg jag ut när vi spelade kubb hos kerstin i söndags.
Kanske inte min snyggaste outfit, men kan försvara mig med
att det var kallt !? Typ. (fast kan man det??)




Kerstin och Stefan var kanske lite snyggare.. Och ingen frös.




Nu kaffe och sol.

Stek.

En något mörkare nyans på huden skaffades i går. Hade väl hoppats på mer, men eftersom fröken kräkmaja, inte har så stor lust att sova så långa pass om dagarna nu när det är så här varmt, utan istället hellre ligger på en filt i skuggan och kräks, fick det mest bli så igår.  Men mysigt det med. Kanske inte kräkset, men annars. Mysigt att mysa. Och leka med Roger och katten (skallror, inte Pontare och en riktig katt).


Idag blir det nog en dag inomhus. Är fan 30 grader i skuggan. Och säkert 50 på balkongen. Det är lite over kill tycker jag. Och definitivt Grodan. 
Så jag bjuder på kaffe idag!! Välkommen.




Ån till höger..

och till vänster..

Vatten akrobatik.

Kerstins mormor och Mira.

Myr blomma.

22 grader på ytan.






Nu ladda kaffet.


Bacon.

Nu blir vi snart hämtade här av bästa Kerstin och fina brudarna. Back till byn. Jag hoppas på att få lite färg på fläsket idag. Det ser ju ganska lovande ut må jag säga.. Kanske ska ta med en flaska olja också, för att riktigt steka och skynda på de kommande rynkorna lite, eller? Nja, kanske inte ändå. Nä dags att kleta på sig lite solskydd och svira om till lite mer sol vänliga kläder än mjukisbyxor och svart tischa. Solochhäng komittén är på ingång!!

Till byn.


Dagen har spenderats inomhus och kvällen utomhus. Känns lagom. Vi åkte till Östanbyn till Kerstins föräldrar och hängde ute på deras gräsmatta. Tillsammans med hela familjen Westermann/Jönsson och nästan hela familjen Annerborn/Westermann. Och Kerstins vänner från Uppsala, Carro och hennes vapendragare Erika. Vi blev bjudna på god mat och trevligt sällskap. Väldigt nice. En helt suverän sommar kväll. Mira har i princip varit vaken hela kvällen. För det är väl spännande att vara på äventyr, och då kan man ju inte sova. Men väl hemma hann jag knappt få på henne pyamasen innan hon slocknade. Det blev dock natta ca 3 timmar senare än vanligt. Så det kan tänkas att det vankas lite sovmorgon i morgon. Men vi kan inte sova för länge, det är retur till byn i morgon som gäller. Gräsmatte häng, sol och kanske lite bad. Beroende då på krypstatusen i vattnet..





Brudarna..







Erika, Carro, Kerstin, Lena och lilla Grodan..




Mira fick grymmaste mössan av Kerstins syster m, familj. Det kan inte bli mer klockrent.
Vi tackar hjärtligast för den!!



Update: Det står lilla grodan på mössan!!




Jumprar..






Svart.



                   

Barbent.

Svetten rinner. Hjärnan snurrar. Och tröttheten är här och knackar på. Värme kan vara lite segt ibland. Men dock väldigt skönt. I lagom dos.


Idag har vi hälsat på min farmor. Vi fikade med hennes granne. Vi har även gjort stan (!?) och faktiskt fyndat lite. Skor och "toppar" eller jumprar som mamma skulle sagt. Men det blir som alltid annars när jag handlar. En väldans massa överdelar men inget att ha dem till.  Vilket betyder att högen med kläder som skulle passa mycket bättre till byxor eller jeans, och typ till allt annat utom det jag har hemma bara växer och växer. Så skärpning till mig. - Skaffa ett par byxor och inga mer jumprar, damn it!!! För trots värmen är jag inte så peppad på att gå omkring i bara linne och skor. Tror ingen skulle uppskatta det särskilt mycket.




Grannen, farmor och Mira.

Miras klor vill ta allt som rör sig..

More is more, not less.



Om jag hade lite pengar som låg och skräpade i ett hörn så skulle jag inte tveka en sekund att inhandla lite nytt. Allra helst dessa två plagg. Skulle kunna tänka mig att tatuera in klänningens mönster på mitt vänstra ben med. Men det är ju såklart om jag hade haft en liten summa cash till övers..
 









Från Indiska 
Jewels of india - Manish Arora
Klänning: 1295
Leggings: 795
Som hittat...

Perfekt anti rynk dag.

Det är så trist med min jä*la skit balkong. Eller bastu rättare sagt. Trist att behöva sitta inne. Trist att det inte finns någonting att göra här i stan. Iallafall inget som tilltalar mig. Och det är trist att grodan bara kräks när det är varmt. Men det får bli en mysa inne dag idag. Gå igenom lite kläder och städa. Perfekta to dos för en dag som denna. Med 25 grader varmt och strålande sol. Ja absolut, perfekt.



Nu frukost i köket (!) kanske?

God morgon.

 Åh, det känns lite som att vakna upp i en annan lägenhet idag. Härligt vitt. Ingen vägg som nästan "trillar" över mig när jag slår upp mina blå. Och mitt kök är så mycket bättre nu. Nu trivs jag där.  Det var ap fult förut, nu är det sommar fresh som Kerstin skulle sagt. Nä, men det känns mycket rymligare och trevligare. Skulle tillochmed kunna tänka mig att äta mina måltider där inne nu. Den röd-bruna färgen fick inte aptiten att blomstra direkt..


Mamma är så gullig som hjälpt mig med detta lilla projekt.. TACK TACK TACK!!

Marilyn Presley.


NYSS..




NU..




 

 

Håll er borta.

Nu har jag slutat sola. Det värsta tänkbara (just då, mitt i solstinget) hände. En spindel kröp upp för mitt ben (tyvärr kanske den dog!?). Det var droppen. NU tänker jag sitta inne resten av dagen. Jag hatar fan kryp. Ja ja, alla djur (kryp) har rätt att leva?? Fast nja, eller leva kan de väl få göra, bara inte i närheten av mig. Vissa djur (äckliga små kryp) ser jag som helt onödiga varelser som bara förpestar mina natur upplevelser. De flesta djur mindre än typ  7 cm tycker jag är bullshit. Till och med fjärilar är lite smått äckliga. För att inte tala om malar. De är lika omtyckta som spindlar av mig. 



Update: 15.38
Jag såg nu att jag fått lite färg, röd närmare bestämt. Så spindelns entrée kom visserligen väldigt lägligt. Så liiite bra var det ändå. Får lite dåligt samvete nu för mitt (eventuella?) mördande hateri.. Kanske den inte dog ändå. 





Vart bor vi egentligen.

Igår blev det inte mycket gjort. Segade mig igenom dagen ute i Bovik. Kom hem sent. Och somnade ännu senare. Försökte mig dock på att få lite ordning hemma igår kväll, men det misslyckades. Var för trött. Plus att det kanske inte är så smart att börja borra och skruva och hammra kl 00.00. Tänkte jag.  Men fixet får vänta ännu någon dag, för nu är jag ute hos mamma i Bovik. Igen. Vi blev hämtade efter baby massagen (avslutning idag).  Lite lunch finns nu i magen och snart lite sol i fejjan..

Tystnad.

Mamma och Rebecca fiskar. Alex har åkt hem. Grodan sover. Jag är ensam. Beck på tv:n. Skönt med lite lugn och ro. Idag har jag fått lägenheten ommålad, mamma har varit där hela dagen och fixat och donat. Gulliga mamma. Så i morgon får jag sova i en fräsch lägenhet. Yeey! Vitt vitt vitt. Och lite rosa är färgerna hemma nu. Samt hundra färger till, typ. Men det är som det är. Färger är gött..

Vi har varit inne nästan hela dagen, förutom en liten fiske tripp (eller fisketripp, hm, Alex och Beccis kastade typ tre gånger var innan de gav upp och vi gick hem) på eftermiddagen. Men det har ju blåst lite kallt idag. Och faktiskt regnat en skvätt. Det tycker jag är bra skäl till att hålla sig inne. I morgon kanske det blir en dag i naturen. Ska åka och shoppa kanske. Eller så blir vi kvar här och slåss med alla vidriga små kryp som bor i Bovik.





Här satt jag och hoppades på middag..





Nu ringa hem de fiskande två, börjar få lite långsamt..

Bryggfiske.









 

I valet och kvalet.

Vi är kvar hos mamma. Likaså bra. Det ska ju bli sol i morgon, och eftersom min balkong är helt värdelös om man vill få en gnutta sol på sig, så stannar vi här. Där man kan gå ut. På gräset. Och lite barnpassning är aldrig fel. Vi har varit och hämtat Alexpalex också. Även hon sover kvar. Ännu fler armar till grodan.
 
Har tittat på Hanibal och ätit popcorne ikväll. Samt lite daimtårta, fetaost, klubbor, mackor,och jordgubbar. Härlig blandning. Så nu är jag mätt, och trött. Dags att knyta sig kanske? Ja varför inte. Kan vara ett smart drag. Lite tidigare än vanligt dock. Men what the heck, sömn är bra har jag hört..

Vad händer?

Mamma hämtade oss vid 12 för att spendera dagen ute hos henne. Med sol, kaffe och daim tårta. Men solen ville inte visa sig så länge. Den lät molnen ta över. Nu är det grått och regnigt. Igen. En annan dag kanske??




Det var kul hos Fredrik igår. Jag tvekade dock en sekund innan jag hade duschat och gjort mig i ordning. Jag var så sjukt trött. Men tur att jag åkte. Jag behöver träffa mina vänner igen. Ofta. Jag stannade trots tröttheten ganska länge. Var hemma strax innan tolv. Mira sov hela kvällen i vagnen, och fortsatte sova när vi kom hem. Hon brukar annars nästan alltid vakna av någon konstig anledning när jag öppnar portdörren, oavsett hur länge hon sovit. Det kan nog inte vara ljudet, för den låter knappt. Men kanske märker hon att hon är hemma? Och kanske är det tråkigt att sova då? Vad vet jag. Svårt att fråga henne, så jag lär aldrig få veta..  





Nu soldans.

Hos Fredrik.









Snoddas.

Bror och barn sladdade förbi med båten på lite fika ute hos mamma idag. Väldigt mysigt med lite familje häng. Snart ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig och Mira redo för partaj. Vi ska förbi Fredrik en sväng och säga hej. Han har någon form av "bjudning"...



Mira och morbröder.



Rebecca.

Alex och Grodan.

Det blev lite kallt för den lilla, så bästa overallen åkte på..

Mr: snoddas tog slut fort.

Det är bra med kapell..

Hej då!!

Daylight.

Sitter (ligger i soffan) ute hos mamma i Bovik. Sov kvar här i går. Fast så mycket sova har det inte blivit, för jag och Mira har varit vakna sen 05.20 (jag gick och la mig vid 2). Inte kul. Solen är boven i dramat. Rätt i ögonen på oss. Och är det ljust är det dag. Enligt Grodan. Så hon är lite trött just nu. Och jag med.


Trött men väldigt fin.. (redo för vagnen och sömn, förhoppningsvis)




Trött tröttare tröttast.  (redo för jorden, nästan)



Nu äta.

Jaha.

Det finns väl inte så mycket att säga om denna midsommarafton. Ungefär som vilken jä*la dag som helst.
Så jag säger god natt istället.


GOD NATT!

Från oss alla (två) till er alla..


..en glad midsommar!!   Eller??






Snart.

Jag sitter och tittar efter ett par skor. Jag behöver (vill ha) ett par svarta snygga pumps. Men det är svårt. Alla skor har öppen tå. Och hur hett det än är, så är det inte riktigt min kopp te. Eller, jo, jag kan visst tänka mig ett par med öppen tå. Men ett par med hel tå är prio ett. För om jag ska vara ärlig så har jag inte tid att måla om tånaglarna var och varannan dag. Men jag får väl vänta till hösten innan jag hittar ett par. Och eftersom det inte ser ut att bli någon sommar så kan man lika gärna längta dit. Till hösten. Så, jag gör´t. Jag längtar till hösten.. Lite iallafall.

I ett brev.


Mira fick nya fina sockar idag. Perfekt för henne att ha när hon sitter i selen. De kommer att värma hennes små fötter bra när det är lite kyligt. Vilket det är varje dag nu för tiden..

 

Tack moster Brita!!

Färg.

Grodan sover. Mamma målar bord. Jag mår illa. Vi har nyss ätit tårta. Olle är hemma från Norge så jag köpte en på väg hem från föräldragruppen idag. Där mosade vi potatis. Och pratade smakportioner. Ganska ointressant, men det var trevligt ändå. Jag och några mammor plus en pappa blev kvar ganska länge efteråt och pratade. Och fikade. Mycket fika blir det..





Nu måla kista.

Lite trött.

Nu känner jag mig som en grinig, gnällig, kärring. Jag ska upp tidigt i morgon, för att gå på föräldragrupp. Och min kära granne har fest igen, och idag har han nog besöksrekord. Skit drygt. Ljud volymen är inte att leka med. Värre än vanligt. Jag hör typ allt de säger. De är dessutom ute på balkongen och härjar, vilket hörs ännu mer. Men jag får väl hoppas att de ska ut sen, och INTE kommer tillbaka och har efterfest. Som alltid annars. Jag skulle verkligen behöva sova i natt.  Fast kanske är jag bara bitter för att jag inte kan vara med..??





Jag fick ett snabbt besök av Klara, Stefan och Gustav ikväll. Det var trevligt. Spontan besök uppskattas. Mycket!!


Stefan konstaterar: små fingrar...

Mira och Klara skrattar, åt Stefan kanske..




Nu invänta tystnaden, sen sova.


Grodans nya klädskåp är på plats.






Work in progress.

Inga väggar var målade när jag kom hem, men lite andra saker har blivit tillfixade istället. Alexandra, Rebecca, jag och mamma har växelvis målat och passat grodan. Ett bord, en pall, en stol och en "brudkista" har bytt färg. Fast en andra strykning behövs innan det är klart å betart. Väggarna målas i morgon eller under helgen.



Högblankt vitt..                Halvblankt rosa..
  


 

LBD.


Snart ska jag sova. Måste bara nörda lite framför datorn först. Och såklart kolla på Navy cis. Det blir en tidig morgon i morgon. Det är ju onsdag och baby massage. Allstå ringer klockan 06.45. Sjukt jobbigt. Men det blir ändå en bra dag. För när jag kommer hem är det förhoppningsvis ny färg på väggarna i köket. Mamma och Alexandra kommer hit på förmiddagen och målar.









Jag har rea fyndat 2 klänningar på nätet.




En lbd, i kavaj modell..


Och en i retro stuk..






Emma.


Ikväll har vi haft mysigt besök av min gamla "bästis" sen grundskolan. Emma. Vi drack te, åt god choklad kaka (som mamma och Alex snodde ihop på eftermiddagen),  och uppdaterade oss om våra liv. Väldigt trevligt. Och jätte kul att se henne igen. Det var lite för många år sedan nu..




Mira fick den här fina klänningen av Emma. Tack så jätte mycket!

Dagens promenad bild.





Strandsatta.

Nu vill jag verkligen att det ska sluta regna så att vi kan ta oss ut från lägenheten igen. Men på fredag skulle det tydligen bli bättre. Så vi håller oss väl inne tills dess då. Det är ju ändå lite som ska fixas och trixas med här hemma. Typ målning. Har dessutom fått hem Miras nya klädskåp, så det ska fyllas. Måste nog plocka fram nästa strl nu, bodysarna börjar bli lite korta i ärmarna.

Idag har jag rensat och plockat bland både mina och Grodans kläder och saker. Och återigen är det mycket som får åka upp på vinden. Det är lika skönt varje gång gammalt "skräp" städas undan. Så nu finns det lite plats i garderoberna igen. Men känner jag mig själv rätt så är det snart fullt igen..








Mira måste ha slagit personligt sov rekord natten till söndag. Hon somnade ca 23,00
och sov non stop till 9,30. Sen efter lite mat somnade hon dessutom om och sov 2 timmar till.


Nu natta världens bästa Groda..


Några av fynden.




Flashback från avslutninen i 3:an.. Blommigt 90-tal, men jag gillar´t.





Romantiskt och blommigt med höga midjor gillas också..

Även ränder och sailor teman går hem hos mig..



Congratz Fredde.



Födelsedagsbarnet.

Ett parti alfapet..

Julia och ture var med..

Jonas vidvinkel..

Jag,Fredrik och Klara.

David, David, Daniel, och, hm, jag..

Fina Klara..

Stefan och handsken..

Vi ska se cool ut...typ..
 
Men det spårar ur, en aning...





Stefan.




Location: Kungen. Sandviken, Gästrikland, Sweden, Världen...


En rolig kväll.

Fan vilken bra kväll jag haft. Verkligen, verkligen, verkligen välbehövligt. Och i morgon blir det fika här hemma. Helgen kan inte bli bättre. Nästa vecka kommer gå som en dans.


Hundra tusen TACK till mamma som myst med Grodan när jag varit borta..



Nu sömn.

Flytta.

Snart kommer mamma hit. Då ska jag tvätta, städa och diska. Tråkigt. Men det behövs göras. Handla mat ska vi också göra. Och ikväll blir det 25 års fest.


Nästa vecka ska mamma och moster Brita hjälpa mig att måla mitt kök och måla om kräk (färgen ser väldigt äcklig ut) väggen i vardagsrummet. Vitt ska det bli. En ny tv bänk som är vit ska jag också skaffa. Samt måla köksbordet i någon rolig färg. Rosa kanske. Eller så får det också bli vitt. Och kanske satsa på färgglada detaljer istället. En hylla på väggen i köket skulle vara bra att ha med. Till ros kopparna. Sen kanske man kan trivas lite bättre här.  Blir nog kvar här till hösten/vintern, sen får det bli Gävle och större lägenhet. Men fram tills dess bor vi trångt, och då vill jag att det iallafall ska vara trivsamt och fint åt oss..



Nu frukost time.

Power nap.





Såhär händernafintplaceradepåbenen ordentligt  somnade Mira idag, 
precis innan vi skulle göra oss redo för våran promenad.

Trots att jag fick väcka henne(mata,byta blöja,klä på) såg hon ganska nöjd ut.

Nattamat.

Sångarna har slutat sjunga. Mira sover. Jag har precis duschat. Och mina naglar är rosa igen. Härligt. Snart blir det nattfika. Ett äpple, för det är väl ungefär det jag har hemma just nu. Borde gå och handla. Kanske i morgon. Får se. Annars är ju gröt ganska gott. Och Pasta. Enbart pasta. Kanske det finns en burk tonfisk också. Isåfall är ju morgondagen räddad..



Isadora, Wondernail extra long lasting quick dry, Smashy cerise.
Jobbigt namn, men snyggt blir´e. (om man nu inte kladdar så mycket)





Världens sämsta påhitt.

Jag hatar fan mina grannar, eller det gör jag inte, hatar är ett starkt ord, men jag tycker verkligen inte om att det är så fruktansvärt lyhört här. Allt hörs. Och nu har de tydligen köpt singstar också. INTE kul. Dessutom sjunger dom väldigt dåligt. Räcker det inte med alla dessa hockey kvällar med tillhörande vrål?? Antagligen inte. Men å andra sidan kan man inte bli bra om man inte övar. Fast det kan de väl göra när jag inte är hemma.. 







NU.

Pappa har varit här och druckit kaffe och pratat lite med Mira. Vädret är som vanligt skit. Det är väl bara att inse att det inte blir någon mer värme. Vi har fått våra soliga varma dagar. Brun utan sol får bli nästa produkt att köpa. Så kan man iallafall låtsas att det är sommar. Snart ska vi gå på promenad med Andreé. Men först behövs det lite mera kaffe..


  
Stövlar och mössa skulle behövas idag.
Only, Indiska.

Jeans.

Loppisen jag och mamma var på idag var helt galet bra. Sjukt mycket schyssta grejjer. Det blir helt klart fler besök. Kanske på lördag, då är det öppet igen. Och om jag fyndade? ATT jag fyndade. För 350 pix fick jag; två kavajer, två tröjor, ett linne, en byxdress, en klänning, två kjolar, tre ros koppar, en klänning till Mira, tre söta små burkar, en väska och tre krukor. Inte illa, inte illa alls. Nu återstår bara lite tvättande och en omgång med symaskinen på vissa plagg innan de är redo att visas upp för omvärlden. Kruxet är bara att tröjorna, linnet och kavajerna skulle göra sig bäst till ett par jeans. Och det har jag inga. Jobbigt läge. Att leta/köpa jeans är verkligen inte kul. Det är tidskrävande och svettigt. För typ bara ett par av hundra sitter snyggt. Men, jag måste väl ge mig ut efter ett par nu. Annars kan jag inte använda mina nya kläder. Och det vore ju synd..




Mina tre (den grå är gammal) nya pastell färgade 80 tals krukor..


De tre ros kopparna..


De söta små burkarna..


Och väskan..


Vad säger man. Alla (nästan) goda ting är tre?





Nu kolla byxutbud på nätet.

Börja samla.

OJ då! Jag har sovit ett bra tag nu. Inte bra att sova såhär på kvällen. Men jag gick upp 7 i morse och sov väl typ mindre än 6 timmar i natt. Så det är väl därför jag är en smula trött. Vi var på baby massage idag på förmiddagen. Därav den tidiga morgonen.  Det gick bra idag med. Fast vissa saker kan jag tycka är lite smått nördiga och överdrivna. Men det är väl så det är. Alla är vi olika. Men Grodan trivs och det är det viktigaste..


I morgon ska jag gå på loppis med mamma, och förhoppningsvis göra lite fynd. Lite fynd till mina ideér. Och efter att jag fyndat ska jag banne mig tjyva lite skattepengar från mig själv och köpa lite nya ansikts produkter. Det är jag värd! Eller, de jag har är snart slut så jag behöver nya, oavsett om jag är värd dem eller inte..


Nu titta på sopranos. (dvd med aftonbladet idag)


Dagens promenad bild.






Önskar jag hade denna påse hemma nu.. (oöppnad)

Rosig.

Jag har varit vaken till och från sen 5 i morse. Lite trött måste jag erkänna att jag är. Kom visserligen inte i säng förrens två, så jag får väl skylla mig själv, lite.. Men jag klagar inte, vi har haft en mysig morgon. Frukost och hem till gården blir det nu. Medans Mira gymmar.




Frukost kaffet dricks ur en ny kopp idag..

Lite mera tid tack!

Det blev kaffe tidigare. För Mira vaknade, och skrek. Ett riktigt avgrundsvrål. Hon såg ut som att hon drömde någonting riktigt hemskt. Men man kan väl inte drömma hemskheter om man inte upplevt några?? Eller? I vilket fall var det väldigt synd om henne. Helt knallröd och jätte ledsen. Men det visade sig bara vara en rap. Dock en väldigt hemsk sådan. Men ändå bara en rap. Tur det. När den kommit upp skrattade hon. Lilla grodan..
Nu sover hon för natten och jag tittar på Sex and the city och inspirations surfar. Hittar väldigt mycket fint. Kläder, skor, möbler, tyger. Allt. Jag har så många ideér nu, men ännu ingen tid. Men när den kommer. Då smäller det..

Nu duscha!!

Kaffe vs dusch?

Jag sitter och funderar på om jag ska göra lite kaffe, eller om jag ska duscha. Hmm. Grodan har äntligen somnat. Hon har knappt sovit någonting idag. Men natten gick alldeles utmärkt bra. Vi sov som stenar båda två till 07.20. Skönt. Då vet jag att de fungerar bra att sova ensam (för oss båda).

Vi har varit ute på promenad med Andreé idag. Det har varit dåligt med motion de sista veckorna. Men nu är vi i gång igen. Och med mina nya skor är det riktigt härligt att gå. Inte som förut. Då promenad var lika med smärta och söndriga tår. En timme och en kvart blev det. Inte illa. Ska gå i morgon igen. Och alla andra dagar. Nästan..



Dagens promenad bild.

Några suddiga blommor på vägen.





Nu ta ett beslut.

Jag borde sova...

...men först måste jag bara tacka mamma för hjälpen idag!

lite space.

Jag har lagt Grodan i hennes säng ikväll. Tänkte se hur det funkar för henne att sova själv i natt. Hoppas det går bra. Fast det gör det säkert. Det är nog kanske jag som kommer sakna mest. Ofta är det väl så. Mammor. Skönt ändå att kunna röra sig fritt i sängen i natt. Hon knör ju ganska mycket, och jag flyttar mig. Så jag vaknar ofta av att jag ligger längst ut på kanten, och hon tätt intill. Och snarkar. Men det är ju mysigt ändå. Fast jag kanske borde testat tidigare, men eftersom jag ändå sover ensam och ammar henne på natten/morgonen så har det varit väldigt praktiskt att ha henne bredvid mig i sängen. Fast det kommer bli skönt att kunna välja. Om det nu går bra..




Niklas (min bror) kom hit ikväll för att hämta Ella (hans hund) som jag varit extra
matte åt idag, och passade på att prata lite med Mira. Om trummor bl.a.



Nu lägga mig i mitten av sängen.

Agda 93 is back.

Idag har jag varit på "loppis" i min morbrors stuga. De ville bli av med en massa saker, och jag ville ha en massa saker. Kan ju inte bli bättre. Jag fick bl.a ett jätte charmigt skåp med spegel dörr i lite shabby chic stil, bord, stolar OCH ros koppar med fat.  Min lilla samling börjar ta sig nu. Härligt.



Miras nya klädskåp.
(Morbrors fru och morbror skymtas i spegeln)


Kopparna!

flerstämmigt.

Jahapp. Hemma igen. Mira har sovit hela kvällen och är nu vaken. Inte bra för rutinerna. Men det blir så ibland. Vi fixar till det sen. En annan onsdag.

Idag har jag hängt med mina mostrar. Vi skulle ha gått på en loppis idag på dagen, men den var stängd. Hamnade istället på en antik affär. Såg en sjukt snygg soffa. Sent 1800 -tal. Rosa. Helt underbar. Ska nog ta och köpa den. Eller jag vill köpa den. Fint skick var den i också. Fast jag har egentligen inte råd, hur fin och bra den än är. Men, ska tänka lite.. Se över finanserna.. 

Efter "loppisrundan"  åkte vi på spelstämma (!?). Har aldrig varit på en sådan förut. Inte riktigt min kopp te. Även fast jag gillar folk musik väldigt mycket så kunde jag inte riktigt tycka att detta var speciellt underhållande. Tråkigt spelade låtar. Kanske var det vädret och alla knott som bidrog, eller så var det kanske inte så kul helt enkelt. Men ett till försök någon annan gång får det bli innan jag dissar helt.  Efter allt gnekigt fiol spel bar det av till mamma i Bovik. Mat och rabarberpaj. Chips och Ica cider. Gott, gott, gott. Nu är jag mätt (riktigt mätt). Idag igen..






Här spelas det fiolioliolej för fulla muggar, på Miras (och min) första spelstämma..

Som hon sov sig igenom.


Dagens väder var ganska grått.

Ungefär som håret på 98 % av publiken.. Matchat? 





Nu god natt.

Stark vilja.






Total fokus på flaskan..


Jag vill, jag ska, jag kan, jag måste ta den..


Fast det går inte alltid som man tänkt sig, och då är det lätt att man blir lite sur...


Grattis kenneth.

Idag har jag inte gjort så mycket annat än ätit. Och ätit. Och sen ätit lite till. Frukost/lunch hemma vid 2. Sen åkte vi för att gratulera mina kusiners pappa som fyller 60 idag. Där bjöds det på både mat och fika. Jättemycket. Och jättegott. När vi kalasat färdigt följde jag med mamma till Bovik, där mina mostrar var. Mia var i full gång med maten när vi kom fram, så det var bara att sätta sig och äta lite mer. Och såklart  blev det efterätt även här. Man borde äta så här gott varje dag. Vad glad man skulle bli.. Och mätt.

Jag kalasade såhär..








Suddiga men glada..


Mira fick kalasa i prickigt.

kladd.

Nu har jag precis fått en hel flaska ersättning över mig och soffan. Härligt. Och Mira ler som aldrig förr. Kul. Men bra att hon är nöjd. Jag får snart köpa en ny soffa igen om hon ska fortsätta så här. Fast jag skulle ändå vilja ha en ny, större. Kanske sa låta henne kräkas i den jämt. Då har jag iallafall en bra anledning att köpa ny. För det var trots allt inte så länge sedan denna flyttade in hos mig.



Hon växer.

Jag var på föräldragrupp i morse. Faktiskt trevligt. Det är 4 st från baby massagen som också går i samma grupp. Skönt med lite bekanta ansikten. Det blir så många namn att lära sig annars. Min bvc tant passade på att vaccinera Grodan idag istället för i morgon. Så vi kan SOVA i morgon bitti! Ser fram emot det. Det blev även vägning och mätning av skrutten. 5,9 kilo och 61cm. Snart dags att byta klädstorlek. Igen. Och på tal om storlek, så kommer jag i fler och fler gamla kläder.  Hade en liten prov session för en stund sedan. Känns riktigt jä*la skönt. Beach 2013 närmar sig..

trevligt sällskap.

Jag spenderar min eftermiddag med Morrissey (och the smiths). Perfekt. En mycket genialisk man.



Blåbär i pajen.

Det var en god paj vi fick. Hade inte förväntat mig någonting annat heller. Mamma gör de bästa pajerna.

Min granne har fest igen. De är verkligen högljudda ikväll. Men men, hoppas de har roligt. Själv ska jag snart gå och sova. Är så trött. Tidig morgon idag. Dessutom, tidig morgon i morgon, och tidig morgon på fredag (tidigt är att gå upp 06.45). På lördag kommer jag vara som en levande död.
I morgon efter föräldragruppen ska jag gå "ner på stan" och titta lite. Måste försöka hitta en nagelklippare till Mira. Naglarna är för hårda för att riva av nu, och hon gillar inte alls att jag filar på dem. De måste åtgärdas snarast, vassa är bara förnamnet..

Miras krypkonst innnehåller forfarande en del ups and downs..









Nu SOVA

en kall morgon.

I morse trotsade jag kylan och sportade sommar klänning. 10 grader stod det på termometern. Inte så varmt. Men jag gick fort ner till familjecentralen (babyn skulle masseras). Så värmen behölls.



Just nu har jag besök av Alexandra som ligger och pratar med Mira på sängen. Hon ska egentligen sova. Men vill inte. Så det är bra att hon har någon att prata med. Ska kanske amma henne lite  och se om det hjälper, det brukar ju kunna göra det. Vid 6 tiden kommer min morbror och hans fru för att hämta oss. Vi ska åka ut till Bovik och äta paj. Ska bli gott.

produkter.


Bästa scruben, finaste färgen (just nu), ljuvligaste doften, och
förhoppningsvis den grymmaste hår repareraren.

Farmor.

Idag har vi varit till min farmor och hälsat på. Och som jag trodde så bullades det upp för fulla muggar. Men gott var det. Hembakat är bäst. Jag fick med mig en skinn jacka hem, som hon lät sy upp på cypern (tror jag det var) i början på 90. Armarna var lite vida, men annars en ball jacka. Så jag ska se om den går att fixa till. Hoppas det. Skulle behöva en jacka jag kan stänga. Efter farmor gick jag och handlade lite smått och gott. En hårinpackning och ett rosa nagelack bland annat. Och även alvedon till grodan. Kan ju vara bra att ha hemma...



Farmor berättar roliga historier..

Hembakat..

Kaffe med guldkant..

Tjej snack..


Jag.

Idag kom jag i mina jeans tights... Kul!

Kväll.

Sex and the city på tv, och mackor med skivad banan till kvällsfika. En uppenbart bra kombo! Idag har jag varit i Bovik hos mamma. Sol, sol, sol. Och lite mera sol. Idag igen. Men bara en uns av färg har jag lyckats få, för eftersom det är en liten person som gärna vill vara vaken de bästa sol timmarna så får man nöja sig med en liten hint av brunt. Men det är okej ändå. Blek is the shit. Imorgon ska jag hälsa på min farmor. Måste bara komma ihåg att ta med mina nya promenad skor och ta en runda på stigen efteråt. Hon brukar bjuda på mycket fika..  Och jag är inte den som är den. Bullar välkomnas hjärtligt i min (bull)mage..




Mammas cykel...

Den ser inte ut att användas så flitigt..

En av alla saker som luktar gott utomhus nu.

En lite trött men ganska nöjd (?) Groda i bilen hem.



Dagen hittils..





Solen eller??

Sommrigt att hänga tvätten ute..

Mira och mormor..

Dagens äckligaste djur, som höll oss sällskap under eftermiddags kaffet..

Äppelkinder har vi allihopa, allihopa...

RSS 2.0