Måndagsskivan.




Death before Distember..


Gula under.


Veganska lussekatter. Det är fina grejer det.. Men varför heter det -katter!? Vart fan är katten liksom.


(O)ovanliga köp.


Årets kanske bästa köp.. Eller, ett av dem iallafall. Från Scorett.
En ny mycket behövlig liten partyväska. Ja menar, jag partar ju så mycket... Från H&M


Samt ett lila linne och en svart basic långärmad tisha från H&M.


Dagen.

Jag kvällsfikar. Mira sover. Jag har återtagit vardagsrummet. Mini me har fått flytta in i köket. Så rutiner är på väg att bli verklighet igen. Känns skönt. Att få sova är bra. Och att kunna titta på skit tv är också en höjdare. Oftast. Just nu är det Big bang Theory. Som för visso inte är skit. Utan jävligt bra. Men annars så..

Idag har jag varit i Borlänge. På Cupolen. Eller i kanske. Med Jennie, hennes Fredrik och Lennie. Mira fick hänga med mamma. Jag har haft en helt förträfflig dag. Väldigt rolig. Trots stället..  De håller på och omvänder mig. Ordet mys hör jag mig säga oftare och oftare. Och jag gillar´t. Farligt farligt... 



Och jo, jag shoppade. Såklart.

So long..


Frunch.


Det var väldigt trevligt hos Jennie igår. På IDOL kväll. Men jag kan dock inte säga att jag är det minsta frälst. Men, jag lider inte för det.. Om ett tag ska vi gå hem till Therese och hennes Thea. Vi ska Lattemorsa oss lite. Ungarna får leka och vi, vi fikar.. Men först ska frukost ätas. Och lite våga visa sig ute kläder och ett ansikte ska försöka ordnas.



So long..


Blå san.


Idag kanske denna ska få sportas. Det är ju fredag. Men ett par axelvaddar ska sys i först. Och det har jag inte bestämt än om jag orkar. Det är trots allt flera flera stygn som ska sys...

Klänningen har mammas Kalles mamma sytt. På 60 talet någon gång.


Trötta ord.

Oj oj. Nu blev det sent idag. Men, vad gör det.. Börjar ju bli van att gå omkring som en zombie. Så det är inget nytt. I morgon får vi kanske lunchbesök av Lina. Ska bli nice. Det var ett tag sedan vi sågs nu. Och i morgon kväll har jag typ lovat att titta på IDOL hemma hos Jennie. IDOL är dock inte den godaste av tekoppar. Enligt mina öron. Fast trevligt sällskap gör ju det bästa av det värsta. Som man brukar säga....

Nu ska här sovas..

God natt.


Vi är...

0-2e0588eb48c7d9375f67d08d83718855.png

Kolla varifrån!

Vi är lite olika Mira och jag. Jag älskar att åka bil när det är mörkt. Hon är dock inte lika road..


Glimmande krås.


Skjorta-Gammal från Lindex. Jeans-Secondhand. Väst-Gina Tricot.
Så här har jag sunkat omkring idag. Osminkad och jävlig. Men västen piggade ialafall upp en aning..


Nya tassar.

Inspirations lösa dagar har varit vardag det senaste. Men jag skyller det på vädret. Vem fan orkar med någonting när det bara pissar ute?? Idag har jag dock varit hem till Jennie. Som gjort nya fina naglar på mig. Nice. Trodde inte jag skulle gilla det så mycket som jag gör. Det är sjukt trevligt med snygga händer, eller, iallafall snygga naglar... I morgon är det mamma fika på stan. Men jag har inte bestämt än om jag ska gå. Den tidiga ottans trötthet får avgöra det.


So long..


Dagens Skoglund´s.



    Mira, jag, mat & Martin Ash. Ibland är somliga lite för trött för att äta färdigt. Vid dessa tillfällen är det bra att spotify finns. Så att det blir lite ordning på torpet. Soffdans botar nämligen matkoma.


Förslag.

Det lilla barnet (som inte är så litet, utan snarare ganska rund och go) sover nu. Och jag sitter i köket och är sjukt jävla rastlös. Jag måste flytta. Behöver ett till rum. Nu när man äntligen har tv har man fan ingen nytta av den. Alla skitprogram jag vill se. Missar jag. Och eftersom vi sov hos mamma inatt så är jag fruktansvärt utvilad. Så sova kan jag inte heller göra. Duschat har jag redan gjort. Och det finns knappt någon disk att diska. Fan. Fast jag kan iochförsig ändå inte skramla när Mira sover, för då vaknar hon. Och det är dumt. Nu när hon äntligen somnar vid 8 och inte vid halv12. Jag får väl sitta här i min ensamhet, i tystnaden och glo några timmar till.  

                  Ja så får det bli. Banne mig. (valmöjligheterna är ju visserligen inte många... men..)




Fridens..


Mera ränder.


Två av mina senaste loppis fynd...


Lördagens.


De långtidsrena kläderna i lördags var dessa. Kjol- Monki. Väst-KappAhl. Linne-Secondhand. Den rosa tröjan, köpt secondhand, på stolen åkte på över. Till detta, vita sneakers.


Rena kläder.

Mira och jag sitter (eller, jag sitter, Mira klänger väl mest på mig och vill stå upp..) i vanlig ordning på köksgolvet. Med en miljon leksaker. Och lyssnar på hiphop. Mycket uppskattat. Av oss båda. Men kanske av olika anledningar..

Snart kommer mamma hit. Sen blir det loppis. Och ikväll blir det festligheter för mig. Mini me ska chilla hos sin mormor. Blir bra. Men mest bra blir det att få ta på sig kläder som för en gångs skull inte kommer bli nerspydda eller fulla av matrester efter en kvart. Sen att jag har en grym kväll, med sjukt mycket bra folk framför mig, är ju den bästa tänkbara bonusen..


Svart & Vitt.



På en trött fredagsmorgon i stressigt tillstånd. Blir det fan inte bättre än såhär. Tråkigast i kommunen typ. Håret var ovanligt vågigt dock. Plus för det. Och pastan med tomatsås jag fick på mig adderade iallafall en liten liten färg klick..


Fredagspepp.






Labor days..


Raggmunkar.

Jag inväntar mat hemma hos mammma. Ska bli fint att få lagad lunch för en gångs skull. Det brukar vara lite si och så med det hemmavid. Men idag så. Ska jag bli mätt..


Vi missade babyrytmiken i morse, eftersom mini me sov i vagnen utanför. Men jag är nog lika glad för det. Kan dock inte svara för Mira. Men jag tror inte hon känner sig snuvad. Vi har ju våra egna kind of rytmiska stunder i köket varje dag hemma. Till bättre musik dessutom..




So long. Nu är det mat.


Himmelriket.


Mira hade det bra idag hos min morbror och fru. Tidningar is the shit. De prasslar, men är framförallt sinnessjukt goda. Och idag hade hon över hundra stycken att smaka på. Det kan liksom inte bli så mycket bättre. Tycker hon..


Klädvalet.


Jeans- secondhand  Tröja- secondhand  Väst- KappAhl


Lucköppnare.


Dagens Groda. 9200 gram. 72 cm lång. 8 månader & 2 veckor. Fullt ös..


Klara.


Idag fyller denna goding 23 år. Så ikväll har vi och några av våra vänner, varit där och firat henne. Hon hade jobbat loss i köket, och fixat väldigt god mat. Och bakat sjukt goda saker. En riktigt riktigt bra kväll blev det. Men det kan liksom inte bli annat i dessa människors närhet..  


Hon är så härlig.


Idag känner jag mig lite sådär ångvältad igen. Härlig känsla verkligen. Mira har sovit bra de senaste nätterna. Och med bra menas att hon vaknat typ 8-10 ggr, men utan att jag behövt gå upp med henne. Inatt var hon dock till baka i sitt esse. Som innebär att vi är uppe och traskar mellan 01.30 och 04.30.. Och det innebär också att mini me sover dåligt innan och efter nattens höjdpunkt. Kul jul.


Blöta fötter.

.

Idag var vi på öppna förskolan. Det är trevligt att gå dit. Vädret var dock pissigt. Jag har ännu inte löst mitt stövelproblem, eller regnjacksdito. Och eftersom jag tycker att det ska snöa på vintern så kommer de antagligen inte bli åtgärdade heller. Det finns dock en sak som är positivt (?) med att det regnar. Att vinterjacksproblemet blir framflyttat..


Till GrannAnna.





Drive By Dub



(Några skivor och låtar jag tror du gillar..)


Rent hus.

Pappa tog med Mira ut på promenad tidigare ikväll. Så att jag kunde få städa. I lugn och ro. Det blev dock sjukt stressigt. Såsade för länge innan städningen tog fart. Men ändå.. Nu är det rent här. Och varje gång är det lika ûber nice med ett nystädat hem. Vilken känsla. Det är fan bland det bästa som finns (listan är lång dock..).



So long..


Som väntat.


När hon var ungefär två äpplen stor (för typ 8 månader sedan...) kunde man iallafall gå på toa ifred..


Jag har i princip suttit på samma ställe på golvet hela dagen. Med undantag för när Grodan sov. Då passade jag på att flytta lite på mig. Hann typ kissa och dricka ytterligare en kopp kaffe. För det här med att städa tycker hon är skitOviktigt. Hon hasar gärna runt bland kladdiga mackbitar, damm grus och löv (!?) på golvet. Och vad gör man inte. Hennes vilja är min lag..

On shuffle.

Idag blir det gung hela dagen. En till kopp kaffe. Lite golvhäng. Lite mat. Sen kör jag..



LYSSNA?? LYSSNA HÄR!


Planering.

Jaha. Ja, då har ännu en vecka passerat förbi mig. Vad händer? Jag som vill hinna med så mycket. Gör inte ett skit.. Fast idag har jag iallafall fått årets första knäck att landa i magen. Petra hade med sig det idag. Hon och Matilda var här och hängde med oss. Ska nog koka lite själv snart. Fast med en twist.


I morgon måste jag jävlar i min låda ta mig ut. Gå bort lite knäck... En pling till försäkringsbolaget ska göras. Och en tvätttid ska bokas. Hundra soppåsar och femtioelva pappersåtervinningskassar ska slängas. Och alla saker som har en tendens att hamna på golvet. Ska plockas upp. Och det är inte bara en grej. Dammet ska torkas och golven ska städas. Dettakommer dock inte bli så lätt. Mini me är nämligen skrikandes och gråtandes kring benen på mig. Varje vaken minut. Så jag har med andra ord lite att göra i morgon. Härligt med måndag. Känns som en jäkla bra start på veckan. Torsdagar passar lite bättre för de här uppdragen tycker jag. Eller att någon annan gör det.



Nu kallar sängen..

Minimalistisk söndag.

.
.
.


Grattis GrannastegrannAnna.

Jag skulle ha varit i stockholm den här helgen. Men eftersom mamma ligger i någon sorts svinsjuka toppad med halsfluss. Är jag hemma. Hon skulle nämligen ha varit barnvakt. Min fina fina vän Anna fyller 25 år idag. Så jag skulle ha dansat fötterna av mig med henne i kväll. Eller natt. Sjukt längesedan vi gjorde det nu. Hon kommer dock hit nästa helg. Så jag får se henne snart ändå. Men att dansa sönder fötterna. Går liksom inte här..  Synd.



Nu ska vi få på oss overaller, jackor, skor och en hel del andra grejjer. Och gå bort. En av kusinvitaminerna fyller år. Så lite kalas blir det ändå i dag. Det är även sagt att Jennie ska fixa mina naglar ikväll. Spännande.


Fridens...


Kryddigt.



En dag som inte började så bra (den hann knappt ta slut innan den började igen..). Slutade desto bättre. Eller, den är ju inte slut än. Men snart. Jag lyckades lägga mini me i sin egna säng ikväll. Vid typ 9 (!). Och hittils har hon bara vaknat till 2 gånger. Kanske låter mycket. Men det är rena rama jävla feta korset i vårat tak. Så jag hoppas det är en nygammal trend på G. Var väl sisådär en och en halv månad sen sist. Hon sov i egen säng alltså. Men jag kan inte ropa hej än. Natten är kvar. Men ett litet litet svagt ey törs jag klämma fram. Känns bra.

Nu ska jag hälla upp min nykokade lingonsylt i burkar. Tvätta bort lite gammalt smink från fejjan. Plocka upp en miljard grejjer från golvet. Och sen ska jag banne mig lägga mig. Ensam. Och snurra runt som toka.

God natt.


Velour.


Inte så lätt att få till en bra bild på oss två. Samtidigt. Det är vissa som är mer rörliga än andra här hemma. Men det är såhär vi ser ut denna fredagskväll. Sunkighets VM nästa... Vi matchar byxor med kanter, kanter med ekollon, ekollon med tub.

Nu dags för vissa att bada. Och andra att bli ofrivilligt blöt.

So long..


Du och Jag Alfred.





Tre små.


Dagens fynd. 50 spänn för alla tre. Hittade även lite annat härligt. Bland annat 4 porslinskålar. Som påminner mig om barndomen (vi hade likadana när jag var växte upp, och tror att pappa har kvar dem än). De kommer göra glassen hundra gånger godare. Och en riktigt varm och nice mössa till mitt lilla gryn. Med teddyfoder och öronlappar. Allt som allt pungade jag ut 110 kr. Ganska bra tycker jag.


Dagens dag.


Leggings-Lindex. Jeans skjorta-Cubus. Jeans väst- Secondhand.

Såhär tänker jag se ut idag. Med ett par vita sneakers till. Eller kanske mina nya svarta kängor. Det är ännu oklart. Och ganska oviktigt. Alltså. Inte oviktigt med skor. För det är fan det viktigaste man har på sig. Utan mer oviktigt för att jag inte orkar tänka på det nu. Och för att det blir bra med båda paren..

Om ett tag ska vi möta upp Therese och Thea. Fika och loppisrunda står på schemat.


Fridens...


Till kaffet.



Nya fynd.


Den gröna tröjan köptes för 20 pix på  secondhand häromdagen. Och västen köptes idag för 50 dito på KappAhl..

Inspiration.



Kjol från H&M. Resten Monki..


Jag ser rött.


Jag funderar på varför jag i hela fridens låda valde att köpa ett par röda brillor. Får inget grepp om dem. Jag var visserligen gravid när de inhandlades. Och det skulle ju kunna förklara en del. Jag såg ut som ett katastrofalt slakt då. Men det var hormonernas fel... Ja.


Bullfest.


Min fina farmor.

Alla fikar. Förutom mira. (Hon tuggade på en stol istället)

Julia.

Gustaf och Kerstin.


Dagens eftermiddag spenderades hemma hos farmor. Med bullar, kakor och kaffe. Med oss hade vi systeryster och hennes fina barn. En bra start på veckan. Farmor gör de absolut godaste bullarna. Och jag åt. Eftersom jag gav karaktären en smäll igår. Kände jag att det var det enda rätta valet. Och att vara mammaledig går ju (nästan bara) ut på att fika. Och dricka kaffe. Eller, ja, latte om man nu ska vara riktigt hardcore. Men jag är inte riktigt där. Än.



Fridens..











Bra söndag.



Ansiktsmask. Kaffe. Sovandes unge. Perfekt söndag. Enligt mig. Jag är dock fasligt sugen på choklad. Funderar på om jag ska baka. För att stilla mitt begär. Eller om jag ska ge den dåliga karaktären på käften. Och låta bli.
Men vad är en (bra)söndag utan choklad?




Tillbaka.

        
   Jag är väldigt svag för den här låten.. Speciellt på mycket hög volym.
   Trodde mina kent dagar var förbi.

Ett långt liv.



Svarta kläder köpta på Lindex, Cubus och secondhand.

Farmor fyller 90(!) år i morgon. Men vi ska fira henne idag. Så så fort Grodan vaknat ska vi bege oss. Jag hoppas jag också får fylla 90. Skulle vara ball. Man skulle ju hinna med jäkligt mycket roligt då..

Fastchipsad.

Klockan är 10. Och Mira är vaken. Hon är helt ur fas. Det finns inte ens en liten gnutta rutin kvar. Vägrar sova själv. Det ska ske i min famn. Vilket är lite (!?) opraktiskt. Samt ganska jobbigt.

Just nu kryper hon omkring på golvet. Med sin lilla ryssmössa på skallen. Och försöker resa på sig. Det går sådär. Tur hatten är på.

Själv har jag ätit så mycket chips att jag inte heller kan resa på mig. Vilket jag måste snart. Eller typ nu. Helst nyss. Frågan är bara hur (en lyftkran? Någon?). För plikten kallar (mini me har tröttnat, big time, hon har en tendens att göra det när det inte riktigt blir som hon vill.. och tänkt).



So long..

Fredagsstyle.


Tröja- secondhand Linne-secondhand Jeans- secondhand Skor- nya. Från Ellos. Fick hem idag. Mycket nöjd.

Att sova eller att inte sova.

Det här med att sova är ju en annan anledning till varför en av och på knapp på min lilla maräng skulle sitta som handen i handsken. Nu har vi varit vakna, med en halvtimmes sömn som längst, sedan kvart över elva igår kväll. Härligt.

Behöver jag säga att jag gråtit några skvättar i natt..



Hängochkläng.



Mira fick dessa idag. Med robotar på. Ibland önskar jag att hon var lite som en robot. Med en av och på knapp typ. En del saker skulle ju underlättas. Att gå på toa är en.

Att äta mat är en annan..


Mössa på.



Sista föräldragruppstillfället var i morse. Så mini me och jag gick dit. Trots en ganska opeppad känsla i kroppen. Men det är psyket nästa om man bara stannar inne och hemma jämt. Tröttheten är konstant just nu. Den obligatoriska fikan intogs på stan efteråt. Och lite inköp gjordes. Såklart. Tights med revärer blev dagens kap.






Söndagsmiddan.


Det är såhär det ska vara. God mat. Bra folk. Härlig stämning. Mira och jag kunde inte ha fått en bättre sista kväll med gänget. Hur grymt som helst. Gäng häng på söndagar är från och med nu ett måste.


Unsweet home.

Så, nu är vi tillbaka i våran lilla lya igen. Efter en lång och intensiv helg. Med en avslutande natt hos mamma. Men det har varit sjukt nice att hänga med mina fina vänner i Malmö. Så nu peppar jag på kollektiv. Och hoppas det blir av. I stockholm.


Jag har sjutusen väskor att packa upp. Plus en stor flyttkartong jag hämtade hos mamma. Känns sådär kul. Men gör jag det inte nu. Blir det aldrig av. Så det är jävlar i mig dags att sätta igång.

Fridens..

RSS 2.0