Hemkok.



För några veckor sedan fick jag hem de här böckerna. Om hur man använder oljor i kroppsvård och hur man gör egna krämer och eget smink. Mycket intressant tycker jag. Så nu ska jag börja koka hemma. Och försöks kaniner sökes! (i form av människor alltså..)


Fridens.

Pet.




At home.







Lite så här ser det ut i mitt vardagsrum. Ganska trist och kalt för tillfället. Inte riktigt inbott än. Men det kommer det kommer. Snart ska saker åka upp på väggarna också. Måste bara lista ut vad först..

Hackigt och snett.



Efter min sista tugga! (är besviken, är som inte mätt än..) lunch (korvbiten..) ska jag försöka väcka min lilla groda. Öppna förskolan står på schemat.

So long.

Jag kommer och jag går. God natt.










.

Dagens plan.



Om jag kunde skulle jag ligga i sängen hela dagen och kolla på Entourage. Det är förjefla bra. Men det kan jag ju inte. Istället blir det golvhäng med mini me. För det är mer hennes kopp te. Och, det är ju hon som bestämmer här hemma. Så vad gör man inte. Allt för di små liven..

Fridens.

LRD.



Den här röda lilla spetsklänningen är ny (eller, ja den är köpt secondhand..). Jag har inte använt den än. Så den hänger här i väntan på ett bra tillfälle. Typ en fest eller så? Snart? Vet precis vad jag ska ha på mig till nämligen..


En bra lördag.



Jag har precis lyxduschat (kropp/ansikts spa´at deluxe..) och sitter nu med chips, nötter, rabarbersaft och riskakor. Naglarna är nyklippta och nymålade. Aesop Rock står för kvällens stämning. Och tidigiare idag var vi hos min faster m fam, på födelsedags fika. En sämre dag har man ju haft. Ja. 

Bli snygg saker.



Snart får vi besök av Therese och Thea. Men innan de kommer ska jag sminka mig och borsta tänderna. Läpligtvis med mina nya fina grejer! Tandkräm från Urtekram. Kajal, det finaste rouget som finns, typ, och en ansiktsmask, som även funkar som en extra kur under dagkrämen, från Dr Hauschka. Oh. Vad fin jag kommer bli..

Fridens.

Btw, om man vill veta lite mer om vad jag har för favoriter i mitt badrums skåp, eller vad jag helst köper i eco/reko väg?  Så kan man kika in HÄR.

Grönt & randigt.




Det blev lite loppisrunda idag med. Och med oss denna trevliga dag var Jennie. Och såklart hittade jag lite najsa prylar. Handgjorda Höganäs grejer för 45 pix. Tre tröjor till den lilla fröken Mira och ett halsband till mig, 48 kr. Två vita krukor för en tjuga. Och fyra breda låga drink glas (typ att ha en vodka lime i, eller en go rom med en is bit i.. typ..) också de för en tjuga.  Att fynda två dagar i rad är ju bara för härligt. 

Pasta med tomat & basilika.




En sned häst.



Det är trångt på den stackars klädhästen. Som typ lägger sig jäms med golvet om man petar på den. IKEA har ju inte alltid den bästa kvaliteten. Nej. Men, jag skulle behöva en 2-3 styckna till. Att ha kläder i högar, som i sin tur är inmölade i garderober. Är inte heller nån hit. Fast de nya hästarna ska nog få kosta nån krona mer.. Ja.


Fridens.

Nytt skåp.



Idag har vi hängt med Therese och Thea. Meningen var att vi skulle gå på öppet hus för barn där min syster jobbar. Men det var stängt. Så vi gick på lite loppis istället. Vilket var tur. För den här trevliga lilla saken hittade jag. 100 spänn. Hepp! Som hittat. Och den passar alldeles ypperligt bra hemmavid.

Just i dag är jag stark..



At spänna musklerna är sjukt roligt. Enligt Mira alltså. Själv har jag inga muskler att spänna.. Typ.

Nu ska jag äta lite tårta, apropå muskler.. Nattmacka deluxe it is.

Fridens.

God morgon.



Just nu är det frukost hos oss. Vi har haft en ganska slapp morgon. Som sig bör. När det snöar ute och man inte har en jefla anledning att vare sig gå ut eller gå upp ur sängen. Så varför göra det då? Inne på Miras rum har jag en maddrass på golvet. Där vi lägger oss på morgonen med 7 vällingen. Och sedan slumrar omvartannat leker till halv 10 på mornarna. Så. Summa summarum. Vi är back in rutiner igen. YEY!

En annan Man i mitt liv.. 

Spetsigt.



Jag har, som man kanske märkt ,bestämt mig för att fortsätta. Fortsätta printa ner min och mini me´s (ganska händelselösa) vardag. (Men ni gillart. Det vet jag..) Och än så länge stannar jag kvar på samma address. Givetvis tänker jag ju säga till om den ändras. För det kanske den gör. Rastlöshet och tristess är inte att leka med..
Men nu. Sova sova sova.


So long.

I efterskott.



Mini me och min fina farmor.

Idag har det varit lite kalas för Mira. Bättre sent än aldrig. Hon fick mycket fint den lilla grodan. Så det tackar och bockar vi för. Och det kändes väldigt nice att kunna ha folk hemma. Hos oss. Igen. Nu tänker jag inte flytta på ett tag. Eller inte inom det närmsta halvåret iallafall... Så kul är det ju inte.


Gammal matta.



Det är jag, min dator och mina nya stolar ikväll. Till detta har jag solrosfrön, pumpakärnor och äppelmust. Tidigare hade jag pizza, mamma, Olle (bror) och Liza (brors tjej). Mira också såklart. En väldans trevlig dag må jag säga.. Fixats och fejjats hela dagen. Så nu har jag en kartong med väskor, Mini mes alla kläder, handdukar och sängkläder kvar att packa upp. Men det är lugnt. Det reder jag upp i morgon.

Nu fortsätta trycka frön och lyssna på Mannen i mitt liv..

So long.

Hemma.


Här skulle jag haft en fin (!?) bild på vyn från mitt köksbord. Men sladden till kameran är spårlöst försvunnen..

Sitter äntligen i nya lägan. (Jag hamnade aldrig på psyket alltså. Det var dock nära ett tag..)  Allt är frid och fröjd. Och jag är nöjd. Har packat upp det mest viktiga ikväll. Skor, kläder och produkter (och lite köksprylar, men..). Känns bra. Men, ett stort MEN, det är ett så jefla litet badrumsskåp. Sjukt litet. Förstår inte hur man i hela fridens parader kan sätta upp nåt dyligt!? Man får ju inte plats med allt.. Hälften hänger ut utanför, typ. Men men,  nu ska jag premiär duscha i mitt fula badrum (ja, förutom att badrumsskåpet är sinnessjukt litet, är kaklet sinnessjukt fult.. bad luck på toafronten alltså..). Sen ska jag sova. Skönt.



Fridens.

Blommor.



Mira sover just nu. Jag är nyduschad. Och funderar på att göra lite mera kaffe? Tror det får bli så. Senare i dag ska vi hänga med Jennie på lite äventyr.


So long.

Lägeskoll.

Vet inte om jag ska fortsätta med detta. Det börjar kännas lite tråkigt. Det är liksom dags för nåt nytt snart. En lite annan inriktning på det hela. Det visar sig nog när jag bor i mitt egna hem igen. Men antagligen blir det en ny blogg då. Fast innan jag fått flytta hem till mig kan jag inte tänka klart. För snart gott folk, hittar man mig på psyket.. Att det ska vara så jefla svårt att få en liten sketen lägenhet renoverad. Trodde jag faktiskt inte (nu vet jag dock bättre..). Men fint kommer det bli! När det nu blir färdigt vill säga.



Fridens.
So long.
Vi hörs!

Dagen hittils.



Tröjan- Eko bomull från Kappahl. Mira har födelsedags tunika och dito byxor.

Öppna förskolan x2. 1 års sprutor för Mira. Promenad med Therese, Thea, Maria och lille Wille. Inhandling av chips. Stekning av färdig vegopytt (orkade inte laga riktig mat alltså..). Lite hoppa och härj i sängen. En massa skratt. En jefla massa grin. Och strax efter det, en väldigt tidig (18.20) kväller för little miss not so sunshine. Och nu blir det chips och chill..


So long.

Lite kräm.



De senaste tillskotten i kräm familjen. Inköpta i lördags. En dagkräm med Spf 15, vilket är bra nu när det är sol ute igen. (Fast egentligen borde det vara det dubbla om det ska skydda på riktigt. Men, lite är ju bättre än inget. Så.. )  Och en handkräm, som redan har botat mina as fnasiga händer. Sånt gillas. 49 kr. På coop. Som hittat alltså. (båda är ekologiska, icke djurtestade osv

Fridens.

Mitt i prick.



Jag fick presenter av mamma idag! Fina prickiga undies. Samt hem/handgjorda salvor och tvål från Hälsingehonung. Bättre present än så blir det nog inte till mig.. Att lite kräm kan göra en så glad!?

Promenaden.




Att kunna spatsera runt på asfalt med solen i nyllet är förjefla härligt för själen.. Och rent fysiskt. Man slipper halka, ramla och stuka, alternativt bryta, alla leder och ben i koppen.


No more D-vitamin brist.
 
So long.

Seg.



Jag är trött trött trött idag. Sedan vi flyttade till mamma, har Mira sovit hyfsat bra en natt. Att vakna och vara vaken flera gånger. Helst långa stunder, och göra morgon klockan 6, är hennes nya melodi. Härligt värre..





Dagens Mira.



Mira inspekterade noga sina nya springskor. Och istället för tårta käkade hon tandkrämstub. Minst lika gott..


Billigt & bra?



En ny serie från Lidl, ja Lidl (!?), har jag skaffat mig idag. Den är ekologisk och ska varken innehålla parabener eller mineraloljor. Och är märkt med BDIH (eco cert typ), som ska vara väldigt sträng. Just nu kostar de mellan 15 och 40kr styck. Mycket bra tycker jag. Gott luktar de också. Fast det återstår ju att se om de håller måttet..

Din dag.



Idag blir hon ett helt år. Världens bästa Mira.

Jag har en plan.



Med stämningsfull musik sitter jag och funderar lite. Och kommer fram till en massa bra saker. Känns skönt.


So long.


Till förmiddags kaffet.



Jag lyssnar på denna man idag. Ungefär så bra som det kan bli.. Ja.

Lite grönt tack.



Snart har jag ätit upp Mini me´s alla majskrokar. Innan det åt jag upp nästan alla mammas knäckemackor. Jag tror jag måste förflytta mig från köket innan allt knapervänligt är slut. Lite nyheter kanske vore på sin plats. Känner mig ganska lost för tillfället.. Rent världsligt alltså.


Fridens.

Kaniner.


Annie har hängt med mig idag. Vi tjattrade bla om tatueringar. Vilket gjorde mig jäkligt inspirerad att fortsätta på alla mina som inte är färdiga än. Och jag kom på att jag för ett tag sedan googlade runt efter bilder på lämpliga vågor att printa in bakom mitt skepp på ryggen.. Då hittade jag denna bild. Kanske inte så lämplig att ha där. Men förjefla ball ändå. Fast, egentligen. Varför inte?? Vågor med en twist får det bli.. Ja.


2:a Mars.

                 

Det här är alltså jag. För exakt ett år sedan.. (Ha. Ha. Ha. Den kroppshyddan är inte att leka med..)  Lite less. Fick inte åka hem. De skulle hålla mig kvar tills ungen kom ut. Om det så skulle ta flera veckor. Fet och sur skulle väl kanske beskriva bilden bäst. Ja. Sinnes.


Jag hade havandeskapsförgiftning. Så därför fick jag bo på sjukhuset ett tag...


Gudomligt goda.



Mamma har bakat bullar ikväll. Så det luktar förjefla härligt här i köket. Det är ju en viss liten en som bilr ett helt år på fredag. Nu får iochförsig inte den lilla en äta någon bulle. Men det kanske kommer någon annan hit som får. Annars äter jag upp dem själv. För jag får.


Golv och bänkskivor har inhandlats idag. Och en pålitlig hantverkare anlitats. Så nu kan jag ana slutet på den här röran. Fast det kommer bli en stressig vecka. Men det är det värt..


Nu dags att knoppa. Ingen sovmorgon står på schemat.

So long.

Ett tips.



Den orangea masken var så bra. Så jag blev tvungen att köpa en hel tub. Scrubben åkte med av bara farten. Även den är nice. Och även om jag nu helst gör masker och scrub själv, så är jag lat ibland, och då är det ju bra att ha nåt bra hemma. När jag bara måste lägga en mask, akut.. Typ sådär, 22.45, en måndag kväll.

Finns på Kicks för 99kr tuben..

Kaosigt i kappsäcken.



Det råder lite kaos bland mina saker. Men jag har norpat två korgar av mamma att ha det jag använder mest i.. Har nog aldrig (!? jo kanske, men..) haft sån här oordning på mina prylar förut. Men snart så, snart, ska de få flytta in i ett nystädat skåp. Och stå fint uppradade i sina små "familjer". Nörderi på högsta nivå. Ja. Men jag gillar´t!

RSS 2.0