Dagen.

Kom på att idag är dagen då Mira igentligen skulle ha tittat ut. Men hon valde som bekant att komma mycket lägligare för snart en månad sen. (Hon blir 4 veckor på torsdag)  



Träning på G. (höger, vänster,höger vänster,höger...)



Den nya inpackningen fungerar bra tycker Mira, det är inte liika strävt nu.
Så bra... Tack!



Försöka kan man...



Men det går inte alltid som man vill..



Och trots John Blunds övertag, kan man ha det ganska bra.


Nu fira denna dag med en utomordentligt god middag.


Godare än det ser ut.

Mackan.

Yeey! Hon har lagt på sig den lille rackaren, från 3070 till 3360 på en vecka. Bra jobbat. (kan kanske vara all mat jag proppar i henne om dagarna, men det ger ju reslutat, så varför inte liksom..) Snart kan jag använda selen till henne( hon måste upp till 3,5 kilo först), det blir nog lite lättare med alla bestyr då, som att skala morötter, det går oftast bättre med två händer. Fast man har ju en otrolig förmåga att snabbt utveckla nya tekniker, och att lära sig använda enhands grepp har jag märkt, som att skala morötter med en kråka på ena armen tex. Och alla sätt är ju bra, utom de dåliga.. (det tar lite längre tid bara). Och när hon är redo för selen slipper jag doppa mackan i smörbyttan, och kan då istället bre den som de flesta "normala" människor gör. Livet kommer bli såå enkelt!! (har jag tur, redan i nästa vecka!)


Nu beställa någonting fint med 20% rabatt från ellos (kanske inte världens ballaste äffär men dugligt just nu när man fortfarande har bulldeg kvar)

Efter Tio.

Just nu sitter jag och tittar på efter Tio med Malou, mitt nya beroende, efter Hem till gården som är ett måste varje dag.. Lilla kråkan sover i mitt knä. och snart måste jag nog dricka kaffe, känner att huvudvärken kommer smygandes. Lite frukost kanske skulle vara bra också. Miras pappa kommer snart, han är i stan på besök. Vi ska till bvc och väga och mäta Mira idag. Det blir en promenad dit med den turkosa supervagnen. Det går fort med den. och allt man äger får plats under i korgen. Det tycker jag är bra eftersom jag gillar att handla, mycket.


Tomt och blankt.

Idag har jag en tom hjärna. Kan inte få ut någonting vettigt (vilket jag kanske aldrig får iofs), men idag slår jag rekord.

Earth hour!

Jag fick precis ett sms av Anna där hon påminde mig om Earth hour. Tack för påminnelsen men, det är bara för ens eget ego, och det kanske blir några kronor mindre på nästa elräkning, men alla elbolag producerar sin el som vanligt, och alla städer har fortfarande alla lampor och neon skyltar och all annan skit tända och allt annat som är elstyrt tuffar på precis som annars. Ska det vara någon vits så ska allt stängas av, och då verkligen allt. Så jag bojkottar och kollar på tv och har datorn på iallafall. Har dock släckt alla lampor utom en, men det är mest för att det ska vara lite mysigt här hemma för mig och Mira. Tanken med det hela är visserligen god, och kanske får några fler att bry sig lite mer om våran stackars miljö. Men det krävs lite mer än detta. Det är inte vi svennebananas som ska skämmas och få dåligt samvete för att vi hellre tittar på Robinson än stänger av all el. Det är dom!

Earth Hour borde vara mitt under julskyltningen istället. Då finns det verkligen lampor att stänga av!

Ta det lugnt?

Det är svårare än man tror att ta det lugnt och bara ligga i sängen. Gick upp ur vid 10 och efter det så har jag inte tillbringat en minut där. Förutom när jag bäddade nytt. Så mycket att göra och så lite tid. Har visserligen suttit i soffan och glott på tv och matat, det får räknas som vila.

Äntligen är Äntligen hemma tillbaka, såg reprisen idag. Martin Timell är någonting extra. Ganska rolig också. Han har dessutom en väldigt snygg snickare med sig, inte helt fel. Och Lollo brukar inreda precis efter min smak, med mycket färg och mönster. och den där Karin (med den blonda super frillan) brukar också hitta på grymma saker. Helt enkelt ett mycket bra program! Det som skulle kunna tänkas vara negativt är trädgårds snubben, inte riktigt min kopp te, men det är nog hans konstiga huvudsvängningar och ganska monotona tal som gör det svårt att fokusera på vad han säger. Och gör. Men det är sånt man får ta. Han är ju bra på plantor trots allt. ( fast han hade nog inte fått vara med annars..)

Nu bada kråkan

ingenting.

Idag har jag gjort absolut ingenting, och planerar att fortsätta med det.. Känner mig väldigt trött, trots att jag sov bra inatt. Men jag måste lära mig att sova middag, samtidigt med Mira. Då kanske jag slipper fler såna svim attacker som hände idag. Lite läskigt var det allt. Känslan av att allt blir tyst och att allt ser lite grått ut är verkligen märklig. Fast det är häftigt ändå att kroppen säger till lite innan, och varnar en, att -nu är det nog bäst att du lägga dig ner, för nu kommer du svimma snart. Men det gick ju bra, systeryster var här då, så hon kunde hjälpa mig. (Tack så mycket). Och nu efter vila och mat och lite godis känner jag mig ganska pigg igen.  Men det blir dock lugnt imorgon med,  jag ska nog inte göra någonting alls då heller, bara vila. Ligga i sängen hela dagen. Det blir till att bunkra upp med allt jag och Mira behöver för en dag, och ha det i sängen, så att de få gångerna jag behöver lyfta på täcket och gå upp är när jag ska gå på toa.

Nu glo lite på tv i väntan på nästa matnings pass.

Glass

Jag åt min första mjukglass idag. Känns soft. En våffelstrut med lakritsströssel på. Men jag ska inte göra om samma misstag som idag igen, det va ganska komplicerat att försöka äta en strut med avrammlande strössel på och samtidigt försöka amma. Idag hade jag behövt den där extra armen.. Det får bli en bägare nästa gång, så att jag kan ställa ifrån mig den om det skulle behövas, (det hade det gjort idag), men som tur var hade jag ju Alexandra med mig som kunde assistera och vara första glass hållare. Fast trots hennes goda insats blev vi (mest mira, hon fick agera strösselfångare på den lämpliga platsen hon befann sig) ändå helt fläckiga av allt strössel som inte ville hålla sig på glassen. Det var dock värt allt besvär. Den var himmla go´.

Mäster fixaren.

Inatt när vi (Mira) var uppe och åt, kollade vi samtidigt på MacGyver. Helt sjukt bra. Det väcker en massa minnen. jag brukade kolla på det när jag var liten och var då helt faschinerad av vad han kunde göra med en gammal tomburk och ett tuggummi typ. Minns speciellt ett avsnitt som utspelar sig i en djungel på en båt, där han räddar en brud (vilket han gör i alla avsnitt) undan från en jätte gorilla, lite king kong inspirerat. (I det avsnitten gjorde han en bomb av ett sudd om jag inte minns fel). Men dock ett väldigt bra avsnitt, som satte sina spår. Men bäst av allt måst vara vinjetten, den sätter sig verkligen på nynn centrat. Det va det sista jag sjöng(nynnade) för Mira inatt och det första jag började sjunga på i morse.  Googlade lite på allas våran McGyver, OCH tydligen så ska det bli en långfilm. Jag längtar så jag spricker efter en sån. Fast det är inte bestämt om Richard Dean Andersson (McGyver) får spela huvudrollen. Är så inte fallet. blir det en total bojkott!!


En solig balkong.

God morgon. Ja det kan man säga att det är. Faktiskt. Somnade tidigt igår och har sovit väldigt skönt under natten, och känner mig nu väldigt utvilad. Mira är nyäten och ligger och sover, igen. Så nu är det nyhetsmorgon och kaffe som gäller. Om några timmar kommer Alexandra hit och ska följa med mig på en promenad. Till kappahl och ta bort det nedrans larmet som jag inte fått tummen ur och fixat än. Men men, idag verkar bli en perfekt ta bort larm från byxor dag. Det är dessutom blå himmel ute, synd bara att blå himmel inte nödvändigtvis betyder varm luft. Men jag hoppas. Fast jag får väl packa vagnen full med varma kläder ändå, just in case. (vet att et är lite nördigt att slänga in engelska uttryck, men det finns inget på svenska med samma schvung, vadå utifall att, det låter inte bra) 

Som en regnbåge.

Ännu en dag har snart gått. Har haft besök nästan hela dagen. Mina brorsdöttrar och mamma var här efter lunch och fikade. Och jag passade på att ta världens längsta dusch, välbehövligt då jag luktade lite (ganska mycket) spya och svett. Skönt att ha kusiner till Mira i den perfekta barnvakts åldern. Det betyder mera frihet åt mig.. De är bara ett samtal bort så kommer dom som små skott.  Nice.

För en stund sen gick Jennie och Annie som varit här ett par timmar och Mira har nu ännu mera kläder. Några rosa nu dessutom. Brukar ha lite svårt för rosa barnkläder, speciellt när det blir sådär gulligulligt med volanger och blommor och söta kaniner och annat pluttisnutt. Och det är ju oftast så att dom har allt det på en gång. Men, dessa kläder gillade jag, inget gulligull utan bara två schyssta rosa färger.  Jag är lite svag för knalligt rosa och cerise måste jag erkänna. (som kläderna va i)  Sen beror det ju såklart också på hur man matchar. Rosa från topp till tå är väl inte riktigt min kopp te, men det gäller iofs alla färger. Så många som möjligt samtidigt ska det va. (gäller även vuxna)
Tack ska ni ha för trevligt besök och fina presenter!


Inga våfflor.

Jag hann tyvärr inte göra några våfflor, så jag får väl göra som alla andra och äta våfflorna i morgon. Men men så kan det gå, man kan inte rebella hela tiden. Fast jag åt ju trots allt semlor på andra dagar än på bara fettisdagen. Och idag har jag rebellat min foglossning och gått på promenad. Det får räcka så. För nu..

Våfflor.

Det är våffeldagen i morgon, men jag ska äta våfflor ikväll..


Slut i skallen.

Vi har tillbringat kvällen hos min mamma i hennes lilla hus. Min syster med familj är här på besök. Det var väldigt kul att träffa dom. Det va lite för länge sen sist. Men det blir ju så när man (dom) bosätter sig i norraste norrland (nästan iallafall) i stället för lite längre söderut (jag). Då kan man inte ses så ofta. Men det kanske blir ändring på det snart, hoppas jag. Det skulle vara nice. Julia och Gustaf tyckte det var mycket spännande att se sin nya kusin för första gången. Det skulle klappas fint och hållas duktigt. Mira sa inte ett ord, (nästan) och Gurra och Jullan såg väldigt stolta ut. Men jag måste säga att man blir lite slut i skallen av tre ungar som härjar, mest de andra två visserligen, men armarna blir lite slut av att bära omkring på ett knytt hela tiden, och de sitter ju ihop med huvudet.. Så i natt sover jag gott, förhoppningsvis.

Nu väntar ett möte med min bästa vän Pumpen. (inte Stefan Andersson !?)


Bilder från kvällen.


Hela familjen Skoglund-Lindström + Mira



En glad och stolt Julia håller i senaste tillskottet av kusiner.



Hon inspekterar Miras pytte fingrar, alla är på plats.



Finaste brudarna ser väldigt lugna ut.



Även Gustaf ville hålla, det blev lite protester först..



... men tillslut slutade hon skrika, och den lilla rockern i henne kom fram.
( hon kanske bara övade sin stämma inför den kommande karriären som sångare i ett hardcore band..kanske.!?.)








Bänkad.

Hem till gården och kaffe, en ganska bra kombo. Jag sitter bänkad, just nu i sängen. Väntar på att grodan ska vakna, det är dags för mat snart igen. Är det såhär? Jag känner mig som ett vandrande juver, kläder känns överflödiga, hinner ju knappt klä mig innan det är dags att slänga fram matfabrikerna igen.  Har dessutom kommit fram till att det här med förmiddagspromenader inte kommer bli av. Vi sover för länge, till kl 10 om inte längre, och då ska det matas och mysas, sen ska det somnas om igen (för grodan) så att jag kan göra mig respektabel och äta frukost, eller frunch rättare sagt. Det brukar inte bli tid till bukfylla förrens runt 12. Så förmiddagspromenaderna får bli eftermiddagspromenader, eller kvällspromenader kanske, (vi är inte snabbast i stan direkt) om det inte sker ett under, men det brukar vara svårt att ändra på sömntute vanor.  Vi är visserligen vakna mellan halv 6 och halv 7 på morgonen också, men det känns lite overkill att ge sig ut då. Speciellt efter att man sovit typ 1,5 timme innan på hela natten..
 
Nu mat dags.

Multifärgade.

Nu har vi druckit kaffe och ätit bullar med Andreé. Och jag fick jätte fina tulpaner. Multifärgade. Det gillar jag. Atmosfären blir ju lite bättre av blommor. Samt att man får lite vårfeeling av dom, speciellt av tulpaner. Så tack Andreé. Nu känns det genast lite trevligare och vårigare här hemma! 

Nu blir det Beck och ost mackor.

Luftbas.

Nu har jag städat istället för att promenera, men det var välbehövligt. Har inte riktigt haft tid att städa, eller jag har inte brytt mig så mycket, fast kände att nu är gränsen nådd,  miserian måste få ett slut. Det var kämpigt till en början, men nu är det gjort. Känns skönt att kunna gå barfota utan att det känns som att man trampar runt i ett grustag. Lite bra musik brukar göra det lite lättare, idag fck det bli Tiger Army.. Fast det är ju fortfarande väldigt tråkigt att städa (trots bra musik), speciellt golv.  Men för att göra det hela lite roligare så kan man ju låtsas att det är en ståbas och ingen mopp man håller i (om det är lagligt för hårdrockare att spela luftgitarr i tid och otid,borde man som svennebanan få spela lite luftbas när man städar).

Nu sortera tidningar.


(Man får såklart anpassa luftinstrumentet efter musiken, det passar ju inte alltid med ståbas)

Perfekt.

Vilken härlig morgon. Sovit bra. Solen skiner, iallafall nästan igenom molnen. Några grader varmt ute. Nerspydd och nerkissad (både Mira och jag). Perfekt!  Kunde inte bli bättre..

Nu frukost time..

Bra musik.

Idag har jag haft en jätte trevlig eftermiddag, eller hela dagen har varit bra. Sov bra i natt, fick lite sovmorgon, och inget krångel med mat för skrutten. Vi var bortbjudna till familjen Annerborn-Westerman på födelsedags lunch och fika. Erik har fyllt 25. Hela klanen var där, med barn och respektive. De känns lite som en andra familj för mig. De har ju hängt med ett tag. Mira sov sig igenom kalaset, hon var knappt vaken när hon skulle äta. Fast hon började gapa och skrika när vi satt oss i bilen, jag som trodde barn gillade att åka bil. Så Kerstin spelade lite hip hop för henne, och då blev hon tyst, och såg väldigt harmonisk ut.. Äntligen fick jag min reaktion. Och jag drar den slutsatsen att all hip hop jag spelade för henne i magen har satt sina spår. Och positiva sådana!! Men det är ju en himlans tur att hon gillar det, för det är inte en bristvara direkt ..
Mer hip hop åt folket (och bebisar)!!


Nu testa reaktionen på lite rockabilly.

Lyssnar.

Jag sitter i skrivande stund och lyssnar på musik som jag spelade när jag hade bullen kvar i ugnen. Vet inte riktigt vad jag väntar mig, men någon form av reaktion vore trevligt. Men än så länge ingenting. Hon bara sover. Och gnyr lite. Hon skriker iallafall inte, det borde ju vara ett gott tecken. Fast dub, dubstep och hip hop (av den lugnare kalibern) kan visserligen ha en viss sövande effekt..  Undrar om jag får min väntade reaktion om jag smäller på lite psychobilly, eller lite kängpunk !? (förmodligen i form av skrik, eftersom hon antagligen vaknar utan att ha sovit klart då). Men jag testar nog en annan dag, det är trots allt ganska skönt att hon sover. Jag behöver duscha.

(innerst inne vet jag att hon är för liten för det jag ber om, men försöka går ju..)

Kan inte beskrivas med ord.

Det blev ingen promenad till stada idag, vi slöade till och stannade inne i stället. Så får byta brallorna i morgon efter bvc besöket och fikat med Kerstin, som kommer till viken över helgen. Hennes mamma och pappa, Janne och Lena har varit här och druckit kaffe i eftermiddag. Fick en väldigt väldigt nice present av dom. Man tackar!! Eller, Vi tackar..

Helt sjukt snygg!!

ord är överflödiga..

Färg.

Nu äntligen är vi redo att gå ut. Vi måste gå och be personalen på Kappahl ta bort larmet från Miras byxor. Annars kan ju folk tro att hon har snott dom, och att börja sin karriär som "misstänkt" snattare vid den här ringa åldern, uppskattas nog inte av allmänheten. Så för att blomkruks indianerna ska ha lite mindre att prata om är det lika bra att få det borttaget. Av proffs. Försöker jag mig på att ta bort det blir det nog bara ett stort hål kvar av byxorna, och dessutom färg överallt. (det va bättre förr, innan färgpatronslarmens tid..)


Nu gå.

Dagen.

Full rulle idag, Vaknade sent, matade Mira, stressade i mig gröten(för att hinna gå ut i solen), packade skötväskan, försökte fräscha till mig, pumpade, bytte blöja, klädde på mig, klädde på skrutten, trixade ner vagnen, borstade tänderna, knöt skorna, bar ner Mira till vagnen, gick mot stan,skönt väder, svetten rinner, framme i stan, en sväng in på lindex, handlade lite åt mig, en sväng in på kappahl, handlade lite till smulan, in på kicks för att köpa hårinpackning, Mira börjar skrika, tog upp henne, lämnade kicks, låste in oss på en toalett, började amma, var tvungen att sluta amma, någon ville använda toaletten till annat, skyndade tillbaka till kicks,köpte inpackning, skyndade hem, matade mira, hembesök från bvc, pratade och vägde,återbesök på fredag, farmor kom, hembesöket gick, ammade Mira, fixade kaffe, dukade fram, åt glass och kakor, pratade med farmor, mamma kom, fortsatte fika, Alexandra och Niklas kom, pratade, Niklas gick, matade Mira, ammade Mira, bytte någon mer blöja, pratade lite till, mamma och Alex skjutsade hem farmor, pumpade, pappa kom, sa hej, pappa gick, pumpade, telefonen ringer, en grekisk tack!, mamma och alex kom tillbaka, matade Mira, matade mig själv, Alex och mamma gick, försökte sitta vid datorn, Mira missnöjd, ammade, matade, rapade, nöjd en stund, byte av blöja,typ den 411:e för dagen, pumpade, plockade lite, försöker titta på tv, somnar nästan, någon skriker, ammar, någon sover äntligen, någon vaknar, byte av blöja, lite mera mat, äter en morot, dricker lite vatten, någon somnar, kan sätta mig ner..

Nu sover hon, jag med nästan, snart duscha, sen väcka för mat, byta blöja, borsta tänderna, sova, vakna, amma, mata, sova, vakna,väcka, mata, pumpa, sova, vakna, amma, sova,vakna,amma,sova,vakna,väcka,amma,mata,ny dag, äta frukost,klä på, trixa med vagnen, gå ut...

Om ett tag..

Hämtade mitt paket från H&M idag, men blev lite besviken. Det jag hade trott att jag skulle kunna ha, kunde jag naturligtvis inte ha. Och det som jag trodde jag skulle kunna ha sen, kunde jag ha. Lite typiskt, eftersom jag redan har linnen och koftor, men inga klänningar och kjolar jag kommer i. Så nu jävlar får snö helvetet försvinna snart, och värmen stiga någon grad så att jag kan ta lite promenader. Det är bara deprimerande att vara ute och gå om det är alldeles grått och slaskigt ute. Ganska ovärt! Men jag  tänker dock inte satsa på beach 2009, snarare beach 2015 (Det känns mer rimligt).  Men det skulle ju vara trevligt att kunna använda någonting annat än mina utslitna (sen jäsningen) mjukisbyxor. i strl xxxxxxxl, eller den urtvättade kjolen där sömmarna blivit helt vridna. Fast å andra sidan är jag ju ganska låst här inne ett tag till, tre timmars regeln (mata, pumpa, amma, allt tar en halvtimme var typ) gäller fortfarande, så än så länge är det go´ och gla´ kexchoklad! -Ja tack, en bulle till! Men sen, då....


Charmigt sned.

Idag har vi varit på sjukan, de skulle kolla hennes näsa. Inget var fel på den, utan den var bara lite allmänt sned efter förlossningen, vilket jag kan förstå. Det är väl kanske inte världens lättaste sak för de små liven att ta sig ut.. Inte för oss att få ut dom heller visserligen. Men vi slipper ju äggplantshuvuden och mosade näsor (dock kan det ju bli andra otrevligheter som följd). Så nu är det bara att ha is i magen som doktorn sa, och vänta och se hur näsan artar sig de närmsta månaderna. Hmm, undrar om hon kommer kräva mig på en plastik operation sen, det är ju trots allt lite mitt fel att den är sned. Kanske ska börja spara pengar redan nu. Känns bra! - Hej banken! jag vill öppna ett sparkonto till min dotters eventuella framtida plastikoperationer!?  (förhoppningsvis gör jag ett så pass bra jobb med henne att hon inte bryr sig om en lite sned näsa när hon ska börja dejta..det är bara charmigt, ungefär som en glugg mellan famtänderna.)
 

Nu ge Mira mat, så att hon växer och blir lång, så att hon inte måste förlänga benen också..(fast kan redan nu säga att det är ganska kört för henne att bli lång, hon har pygmeér till päron, och släkt, men under har väl iofs skett..kanske?)

(Men hon kommer bli världens finaste snenästa pygmeé.)

Kallt vs Varmt.

Jag måste nog vänja mig vid att dricka kallt kaffe, det verkar bli en hel del av det nu (micrat kaffe betackar jag mig för, det finns nästan inget värre). Annars är det kanske så att jag helt enkelt får köpa en bryggare iallafall, trots att det inte blir lika bra och gott kaffe. Men det håller sig dock varmt ett tag, vilket det inte gör i min press. (Men det är mycket godare! varmt..). Om man bara visste innan om man skulle få dricka kaffet varmt eller kallt, så skulle det ju vara lite lättare. Då kunde man ju välja kaffe apparat (om man nu hade två). Och därmed alltid få varmt kaffe (ibland varmt och jäkligt gott press kaffe) Men sån lyx, att kunna sia om kaffet, det har man inte. Måste i så fall ta fram spåtanten i mig först, och hon gömmer sig uppenbarligen väl.

Så frågan är ju om man kan vänja sig med att dricka kallt kaffe, som ifs är ganska gott, eller om man ska sälla sig till svennebanan ligan och köpa en bryggare?

Lite på sidan..

Jag har kommit på ett sätt att kunna sitta vid datorn och skriva med båda händerna samtidigt som jag ammar Mira: Jag lägger henne på en ihopvikt filt på bordet, så det ska bli lite mjukt åt lilla fröken och lägger min ena arm under hennes nacke och huvud så att hon kommer i rätt höjd. Skit bra!! Ena handen blir dock lite låst, men det gör inte så mycket, det är iallafall lättare och det går lite fortare än med bara en hand. Jag gillar verkligen när man kan kombinera flera olika saker samtidigt.. Det gör det liksom lite lättare att leva..



Nu ska jag bädda (högen på golvet), måste byta lakan,  det va någon som inte kunde nöja sig med blöja inatt, utan va tvungen att kissa lite bredvid också..

En blivande rocker kanske??

Idag har jag haft besök från Gävle. Klara, Stefan och Bosse- Bofinken (Jonas). Skönt att träffa lite vänner, och ganska välbehövligt, för det  va ett tag sen. Har inte träffat så många andra än mamma och släkt på några veckor.(inget fel med det, har väldigt trevlig släkt, och mamma, men ibland är det ju skönt med lite omväxling) Jag hade tänkt att jag skulle ta min första promenad idag, eftersom jag skulle ha hjälp att bära ner vagnen (foglossningen sätter fortfarande stopp för vissa saker) av de tre musketörerna från storstan...  Promenaden skulle bli fram och tillbaka till Kungen, där det är spelning ikväll, och jag tänkte jag skulle följa med dom dit en sväng och kolla läget och heja på lite folk. Men precis när vi skulle gå, så blev vi stormade av mamma med systrar och en kusin. Så det blev ingen promenad. Musketörena fick gå själva. Jag får gå dit nästa spelning istället. Men det var väldigt trevligt att Jonssson ligan kom, promenaden kan vänta. Det är svårt ändå att hinna med allt som ska göras var tredje timme, så jag hade inte kunnat vara borta så länge. Det blir om inte i morgon en promenad på tisdag iallafall, då ska Mira till näs doktorn. De ska kolla om det ska göras någonting åt hennes boxar näsa, eller om den vecklar ut sig själv..  

Jag fick jätte fina bodies till Mira av Gävle gänget. Tack så väldans mycket!!


Kungen represent...


Denna till mörkblå jeans med uppvik... Nice!!


Nu titta på Beck.


Melodifestivalen.

Jag har precis gjort i ordning några skorpor med marmelad, en kopp te och en fruktsallad med sesamfrön och lite glass till, som jag hade tänkt avnjuta läsandes en av alla mina tidningar (som kom när jag inte var hemma), i lugn och ro.! Men!!  Alla mina grannar tittar tydligen på melodifestivalen. På en fruktansvärd volym. Så trots att jag självmant valt bort att titta, och därmed lyssna, kommer jag tydligen inte undan.. Jävla skit lägenhet,(jag ska flytta ut i en koja i skogen) hur kan man bygga hus som har har väggar av sån här dålig kvalitet, det är typ som att bo i ett tält på en festival. Allting hörs. Jag skulle lika gärna kunna sitta inne hos dom, i deras soffa och smaska på deras chips och äta deras små godis, som antagligen är noga utvalt för att passa en helkväll framför melodifestvalen, så bra hörs det. Det är inte okej!!  Men dom får väl bli varse de tunna väggarna när Mira börjar blir större och skriker mer. Vissa barn kan ju få riktiga skrik attacker, eller få kolik.  Vem vet, kanske skrutten är en av dom!? Fast det skulle ju vara skönt för min egen del om det inte blev så, men för hämndens skull så kan hon väl få något utbrott ibland..

Nu sätta mig i köket (det hörs lite mindre där)

Tack svt.

Jag är väldigt trött och borde väl igentligen passa på att sova nu när Mira gör det, men jag har en hög med kräkiga kläder, och en rejäl disk jag måste ta reda på innan jag lägger mig för att vila. Och när det är gjort är det bara typ en timme kvar tills väckning av skrutt, för då ska hon matas. Känns ju lite hopplöst. Men men, det är väl så i det här glamorösa bebis livet man lever, att man aldrig får sova och dessutom knappt hinner duscha.. Det  positiva med det är att om man gillar röda ögon så är man väldigt rätt ute, och det går ju inte åt så mycket schampo om man aldrig duschar, så då räcker ju flaskorna lite längre.. Lösningen på problemet är nog några droppar clear eyes och en jävligt bra parfym!! Då klarar man sig länge!!

 
Don efter person...



Kollade på popcirkus igår. Per Sinding Larsen och Kristian Luuk!! Vilken kombo! Jag gillar verkligen dom två tillsammans i samma program.Tack svt, det gjorde ni bra! Det brukar dessutom vara ganska bra artister med i programmet. Igår var Henok med, väldigt bra hiphop faktiskt, det får nog bli ett skiv köp.. 


Nu ta tag i alla bestyr

Fika!

Irian (morbror) och Anita har varit här och fikat och träffat Mira ikväll. De hade med sig väldigt goda bullar och jätte fina presenter till mig och Mira. Tack tack tack!! Ansiktscremen var precis vad jag behövde, och det blir nog bla ett overall köp till mira för pengarna. Eftersom hon skulle komma när det var varmt ute så har jag ingen varmare sån till henne. Kan ju vara bra om hon slipper frysa  jag får för mig att ta en promenad med vagnen någon dag.. 















Inget matvrak direkt.

Idag började jag dagen med att försöka få i en viss liten person mat, vilket inte lyckades så bra, det tog lång tid och det var mycket skrik.. Efter detta hämtade mamma mig och körde mig till bb mottagningen för kontroll av Miras gulsot och vikt. Jag var lite rädd att vi skulle få stanna kvar en natt, eftersom hon hade skiftat färg igen, samt gått ner i vikt.  Men vi klarade oss ifrån det. Och istället fick vi med oss en bröstpump hem.. Tack!! Så nu har jag en bröstpump som ska användas var tredje timme, och en skrutt som ska äta var tredje timme, därimellan ska hon ammas så mycket det bara går, jag ska hinna få i mig lite mat och hinna vila lite, och göra alla andra bestyr som man har hemma. Jag ser verkligen fram emot de kommande veckorna.. 

Jag kan iallafall trösta mig med att mitt paket från eleven.se har kommit, så det ska jag hämta ut i morgon (efter att jag varit på bb mottagningen, igen..


rödvitt..

Jag och Skrutten hade lite fotosession idag, men det är svårt att få till ett bra kort. Vi (eller jag) behöver nog lite mer träning. Så modell karriären får nog vänta..(väldigt länge)


Hon kan det där med att posa.. (inte jag) vilka ögon!



Vitt och rött är vårens snyggaste inne färger..



Lite chockad.. visste inte att dom kunde gapa stort..

Snabb leverans.

Eleven.se fungerade fin fint. Så nu väntar jag lite absolut nödvändiga produkter inom ca 2 dagar. Sjukt bra att det går så fort., nästan bättre än att shoppa live! För det är ju alltid lika roligt att få paket, även om man vet innehållet.Och man slipper ju gå ut när det är sånt här härligt väder ute.. Så det ultimata är, internetshopping på vinter halvåret och live shopping andra halvan.. Det känns dessutom som att det är viktigare att prova kläderna på sommaren, eftersom man inte kan gömma sig under stora jackor, mössor och halsdukar då. Eller kan kan man väl, men det blir nog lite varmt..

Hela bohaget med.

Äntligen hemma!!. Hon hade piggat på sig så mycket under natten att vi fck åka hem idag. Ibland är gudarna snälla...!? Men det är väldigt skönt att vara back on track. För vägen hit har varit seg. Fast på det stora hela har det dock varit värt mödan . Så nu sitter jag här och sköter amningen med ena handen och datorn med andra, måste säga att det är lite trixigt. Men det lossnar säkert om ett tag. Det har varit intressant att vara på bb och observerat andra föräldrar. Lite sinnes..Mammorna ser ut att ha varit med om jordens undergång i form av smärta, och papporna ser också ut som att de genomgått ett gigantiskt ingrepp på kroppen,(de hasar sig sakta sakta fram,  lite framåtlutande med en eländig min) och visst, det gör ont, men ett litet leende kan de väl kosta på sig. De har ju trots allt fått ett barn, som de har längtat efter i nio månader (förhoppningsvis). Och alla prylar de har med sig. Shit pomfritte..Vissa hade med sig ett helt bohag med filtar och täcken, kuddar,kläder, leksaker,och  tofflor, sköna byxor(det står i infon att det kan vara bra att ha) mjuka tröjor (finns också med) tills sig själva, och en massa annat som de inredde de små byttorna och sina rum med. Mira hade det minst lika bra inlindad i landstingets handukar och mint gröna kläder. Eller hon har iallafall inte klagat.. än! Men det mest fascinerande var ett par, som höll varandra i handen vart dom än gick, och den andra handen var placerad på bebisen, till och med när de åt mat. Fattar inte hur det gick till, för så vitt jag kunde se såg de inte ut att äta med tårna.(Det kanske växte ut en extra arm när det var dags för lunch..!?)  Men det kanske bara är jag som överdriver, man kanske blir mer puttinuttig när man är två??. Vad vet jag..  Å andra sidan så kanske jag hade haft med mig hela lägenheten om jag nu skulle ha gått tiden ut och hunnit packa en bb väska. Vem vet..?! ( men tur att jag inte hann packa en, om jag nu skulle varit likadan med en gigantisk bb väska, man vill ju inte gnälla på sig själv)


Nu göra ett nytt försök på eleven.se

Tvätt.

Det fick bli en hårtvätt i handfatet ikväll som lite plåster på såren. Skönt med nytvättat hår. Luggen blir lite lättare att ha att göra med också, den har stått åt alla håll nu ett tag. Fast jag hade väl igentligen velat ta en riktig dusch, men eftersom Mira ligger under lampor fortfarande så kunde jag inte ta med henne. Annars är det väldigt smart att man kan köra runt dessa byttor de ligger i och ställa dom lite var stans, tex utanför duschen. Men det är väl lika bra att vänja sig att kanske inte lukta så gott hela tiden, för vad jag har förstått så luktar inte bebis spyor hallon tårta..

Nu försöka få en timmes sömn innan spetan vaknar och ska ha mat.

Odränkta sorger.

Fick veta för en stund sedan att vi antagligen inte får åka hem i morgon heller, och om vi får det så måste vi ändå tillbaka på onsdag, och torsdag. Kul!!... Men! efter detta bakslag kom jag på (som en blixt från klar himmel..??) att jag alltid kan dränka mina sorger genom att skicka efter lite (en massa) produkter från eleven.se,(väldigt roligt) men då fungerar ju så klart inte sid fan... Ännu mera Kul!! Så nu sitter jag här med mina kvällsmackor och mitt citron te och tycker lite synd om mig själv.. 


Fin bit, bra orkester!!

En ny dag har börjat, eller den förra har inte ens slutat än känns det som. Men det blir väl så när man inte sover. allt flyter ihop. Trodde att jag kanske skulle kunna sova inatt, eftersom jag inte behövde oroa mig för att mini me skulle krossas under min gigantiska hydda. Men jag hade fel.. Har fått en släng av väldigt stel och ond nacke. I vissa lägen vill jag bara skrika. Men det gör jag inte, iallafall inte högt (inombords är det tusen decibel), för det finns det andra som gör på det här stället. Vissa riktigt galet högt! Och lite(ganska mycket) illa.. (-men min unge! hon låter bara ljuvligt när hon skriker...!?)

En snickers.

Mamma och Alexandra var här för ett tag sen. De hade varit och handlat lite kläder till mig. Så nu slipper jag gå omkring i den otroligt snygga sjukhus särken hela dagarna. Det blir till att köpa min första snickers på flera månader för att fira detta kommautursjukhussunkträsketstadiet med... Och börja förbereda mig för att hamna i det glamourösare stadiet som spädis mamma..


Nu glamma in i fika rummet och fixa mackor!


In i dimman.


Hon ser ut att ha det ganska gött där under värmelampan trots allt...


...och snyggaste grejjen har hon på huvudet också!

Färgskifte.

Lilla skrutten är gul. Hon kan det där med att anta färger. Från mörklila till tomatröd och nu gul.. Och efter ljusbehandlingen mot gulsotet så ska hon väl anta den vanliga bebis rosa färgen.  Den är säkert fin den med. I ett dygn ska hon behandlas, till och börja med. Sen får vi se i morgon hur det ser ut på proverna. Jag börjar dock bli dödligt trött på att vänta på provsvar. Fast å andra sidan så ska det ju inte bli vår förrens 20:e mars har jag hört. Så det är lika bra att vara här så länge som möjligt. Känns ju taskigt att introducera detta piss väder för henne, när det igentligen skulle ha varit värsta våren(jag hoppades innerligt iallafall) när hon kom. - För det brukar ju vara super varmt på den här sidan dalälven i slutet på mars... 

Nu vila lite.








 

Hembetjänt, ja tack!!

Nu har jag nyss kvällsfikat ,(de har samma goda bröd här på bb som på förlossningen, så det kanske är sjukhus standard??)och Mira med. Hon har ätit från båda mataffärerna i en timme, plus ätit ersättning. Hon måste ha varit väldigt hungrig. Men det är bra att hon äter, för desto fortare kommer vi härifrån. Jag måste ju hem och visa henne hennes nya lya snart. Kan tänka mig att det är lite skillnad mot för att bo i min mage. Eller att ligga här i en plast bytta. Jag skulle nog föredra mitt place. Det är lite roligare inrett och med flera färger.  Sen är det ju bara för henne att gnälla lite så har hon ju maten serverad. Det är lyx det! Själv måste man laga maten själv. För efter en tid på sjukan så blir man ju rätt van vid att få allt serverat. Och att bara kunna trycka på en knapp så kommer någon och gör ens ord till lag (nästan iallfall). Så jag undrar hur jag ska klara mig när jag kommer hem. Det kanske är på tiden att skaffa hembetjänt (någon annan än mamma, hon kan behöva lite ledigt). Men vem? James? Niles? eller han från Fresh Prince.?? Han är soft..
Fasst ingen slår nog mamma ändå, så jag får behålla henne ett tag till. Hon får vara ledig sen..


Nu bädda ner skrutten i sängen.


Lilleskrutt.








05.03.09 11.41


2924 gram, 47 cm lång, 10 fingrar, 10 tår. .
25 dagar för tidigt kom hon. Världens finaste Mira.!!


Besök.

Undertrycket ligger fortfarande på 100, trots mera medicin. Det känns sådär kul. Det hade väl kunnat få hjälpa lite iallafall. Men förövrigt så ser proverna "bra" ut, förutom proteinet  då som fortfarande sipprar ut i lagom fart.. Dock inga större påverkningar på de inre organen. Eller, det skulle vara min hjärna då, som inte gillar det här stället nå vidare. Den är någon helt annan stans. Typ, hemma, sittandes på balkongen i vårsolen, med en liten knodd sovandes i vagnen bredvid. Med en kopp nypressat kaffe och stora kanelbullar och chokolate chip cookies... Men det är ju inte så långt kvar nu, absolut max 4 veckor. Det är ju faktiskt ingenting!! (igentligen)


Mamma var här idag och hälsade på. Det är skönt med besök, det blir lite lätt ensamt och långtråkigt här. Och i morgon kommer Kerstin hit. Det blir trevligt  att få prata med någon om annat än kanske just det som händer mig just nu, och om prover hit och dit.. För jag kan inte direkt prata om tex Ghost face killah, eller gamla partyn, eller annat skojj med sköterskorna, eller med mamma (dels för att de inte har varit med på några partyn,och sen tror jag inte någon av dom vet vem Ghost face är..).


Mamma hade köpt nya ansikts prylar till mig, så nu kan jag  iallafall tvätta 
det som vanligt igen.. (man känner sig ju kanske lite frächare då)
Jag Tackar och bockar!!  Du ska få någonting fint av mig!!


Nu stänga av datorn, annars får jag  "spö"!!..


Torr luft.

Man kan göra av med pengar även när man ligger på sjukhus (postorder, och deras egna shoppar). Tänkte att det skulle vara ganska billigt att vara här.  Men jag tog en svettig (jag skyller på trycket) promenad ner till apoteket och kiosken efter lunchen idag (som förövrigt smakade ungefär som den luktade.. Inte så bra!). Fast det var värt mödan. I morgon bitti väntar en härlig dusch med blandannat helkroppspeeling. Ska bli skönt att bli av med lite sjukhushudflagor (luften är väldigt väldigt torr här). Och jag har två nya tidningar att fördriva lite tid med. Nice!!


Hetare kropp nu?? Nja, ett annat årtionde kanske..


Jag hoppas att scruben är riktigt rivig.. Och tar bort sjukhuskänslan från huden.

Smaklig måltid?

Det finns inte så mycket att tillägga.. Jag är kvar och det är jävligt trist (men väntat) . JO, just det!  Den kära kossan jobbar tydligen i eftermiddag. Så en fantastisk dag väntar!!



Nu äta lunch som luktar illa.

Inte alltid som man tror..

Jag blev väldigt besviken ikväll när det var dags för kvällsfikat.. Chokladen, som är det enda positiva med det här(hittils), var inte så omsorgsfullt hemgjord av de söta tanterna som kommer med fikat, som jag hade trott. Nä för det visade sig att det var vanlig O´boy!  En sån där påse man blandar ut med vatten.. -Varför va hon tvungen att ta med påsen för??(är det för mycket begärt att dom blandar chokladen i köket??) Min stora lycka varje kväll, den goda goda lagomt varma chokladen. Nu ett minne blott..  I morgon(om jag är kvar) så blir det te!!.
(och dessutom, det goda brödet de har här, kan man tydligen köpa på vilket jädra ICA som helst..) 


Nu krypa till kojs.

Lite av beställningen..

       
                             

Skatbo..

Jag får antagligen inte åka hem idag. För jag ligger fortfarande lite för högt, trots medcin. Och de vill ha koll på trycket och se om de måste sätta in en starkare tablett om det inte skulle går ner under dagen. Jag har dessutom mer protein i urinet idag..Så i eftermiddag tas ett nytt beslut. Jag vill inte hoppas på någonting, utan nu räknar jag med att få stanna här ett tag. Det blir ju bara ett stort plus i kanten om jag får åka hem.

Men för att lindra min smärta lite så beställde jag lite kläder från H&M igår.. Och nu ska jag ringa till Haléns och Ellos också. Jag hade ju tänk att jag skulle bege mig ut på en shopping runda och handla lite innan knodden kommer, men som det ser ut just nu så blir det inget av med det. Så då får det bli postorder. Det jag beställde(och ska beställa) är  igentligen inte så roliga kläder, mest ammningsvänligt och tjockmage vänligt. Men det behövs ju det med. Jag får se till att ha snygga skor, väskor och smycken på mig som piffar till de kommande nerkräkta och nerbajsade kläderna.. Och kanske en snygg hatt! Det vore Nice!! Så slipper man tänka på håret. Som just nu för tillfället ser ut som en risbuske efter alla dagar och nätter i sjukhus säng. Det har en tendens att bli ett skatbo i bakhuvudet.. Mina vanliga tvätta håret och ha i jättemycket balsam och inpacknings procedur, fungerar inte riktigt lika bra här..  Detta är sunkighetens paradis!!

Snart en examen i läkarspråk...

Snön bara vräker ner utanför. Som gjort för depression. Det är ju lika bra att vara kvar här inne. Tur att mamma var förbi med en påse Tutti Frutti!! Tack tack! Det gjorde det lättare att acceptera att jag ska stanna kvar en natt till.. Fasst jag är ändå lite besviken på att jag inte fick åka hem, de sa ju under hela dagen att jag med största säkerhet skulle få göra det. Hmm, jasså??. Men nu vet jag i allafall vad det betyder(ett steg närmre att kunna läkar språket). Borde väl inte skriva att jag hoppas på att få åka hem i morgon, men det gör jag. Hellre sitta där än här och ha tråkigt. Här får man ju dessutom inte vara i fred på toaletten ens. -Mår du bra? hur är det? hur går det?
Öhm, jo tack, jag kissar i en potta, men annars är det lugnt...
(det är inte helt lätt utan att det står någon utanför)
Men men, medicinen mot blodtrycket ser ut att verka, och jag behöver inte fortsätta kissa i en potta från och med i morgon (de vill se så att jag får ur mig rätt mängd kiss på ett dygn och mäta proteinet i det, trevligt värre..) Så det är väldigt skönt. Dock betyder bra värden ett jädra hattande(om jag nu nånsin kommer hem) fram och tillbaka hit ett par veckor framöver. Men jag får väl se på det som en av sköterskorna:  -Det blir bara fler tillfällen till frisk luft!! (ja, hur mycket man nu hinner andas in till och från bilen). Men man ska alltid vara positiv, och se det goda med det onda, eller onda med det goda... Eller?? Va??


Nu invänta sköterskan med nästa dos medicin.

Dagens...


...outfit


...och lunch
(verkligen aptitretande)

Tack för uppmuntrande ord..

Det jobbar en riktig klimakteriekossa( sur, grinig, jag vet bäst, du kan ingenting,kärring) här. Hon borde få hjälp. Tycker att det är lite väl oproffsigt att trycka ner en och få en att må ännu sämre än vad man redan gör och tala om för en hur fel man har, och att man bara ska acceptera allt, för annars så är man en egoist som bara tänker på sig själv! Som att jag glömmer att jag är gravid?? (nä skulle inte tro det ) Jag vet att det är vissa som har det värre och att det inte är så lång tid kvar, men tydligen får jag inte tycka att det är jobbigt just nu, för detta är min lott, take it liksom! Och det måhända att min tillvaro just nu inte går att förändra.. MEN jag behöver inte få det kastat rätt i ansiktet på mig. Hon märkte helt klart att jag tog illa upp av det hon sa, och ändå fortsatte hon..Jävla kärring!!
Men men, skit i henne, jag ska åka hem idag (hoppas jag iallafall), och då slipper jag puckot.
Tänker inte ta med henne hem direkt.. 
Läkarna har gett mig blodtrycks sänkande medicin, så jag hoppas den kommer att fungera. Annars blir jag kvar här över natten. Jag har ju fortfarande en masssa protein som läcker ut, men än så länge ingen större fara, enligt läkaren (som jag pratade med idag). Vad som nu menas med det? Det får jag väl aldrig svar på. Tror inte att dom vet det själva ens. Men, ja det är väl bara att vänta och se vad nästa läkare säger.


Nu blir det lunch snart. Fasst först ska jag väga mig. (jätte kul..)

Samma samma.

Samma rum, samma säng, samma gröna uniformer, samma vita rock med knappar, samma slemmiga tråkiga mat, allt är samma förutom färgen på filten. Mina värden går upp och ner, och ingen kan säga någonting. Jag måste väl kanske inse att det är såhär det kommer att vara tills ungen är ute.. Fram och tillbaka till sjukhuset. Ena dagen stabilt andra inte, stanna kvar en natt eller två, åka hem någon dag och sen samma procedur igen.. Hopplöst. Och det enda som hjälper  att hålla det på en bra nivå är ju vila. Så idag har jag inte tittat på tv och inte suttit vid datorn förräns nu, och knappt läst någonting(orkar inte ens läsa aftonbladet..), och mina värden var ganska bra nu när de kollade. Undertrycket hade iaf sjunkit. Men är det så jag ska ha det?? Bara ligga som en mosig grönsak  i flera veckor..Jag hade nog trott att det skulle vara lite trevligare att vara gravid än såhär. Det tar ju aldrig slut på krämporna. Men jag ska väl inte klaga så mycket, det finns ju faktiskt dom som har det värre (men lite måste man få gnälla).


Nu ???

RSS 2.0