Fri.

Det blev en intensiv promenad idag. 1 timme och 40 minuter. Snabb takt, nästan hela tiden. Det får jag visserligen sota lite för. Ännu fler skavsår och lite träningsvärk. Men det orkar jag inte bry mig om så mycket, det är så skönt att efter ca 10 månader av smärta äntligen kunna röra mig igen. De senaste dagarna har jag känt mig friare än någonsin, nästan. Och det här med beach 2015 kanske inte är en omöjlighet ändå..


Nu ta ut Ella och sen stupa i säng


En dag.

Idag har vi haft en väldigt skön dag. Utan krångel och oväntade händelser. Skönt. Vi vaknade tidigt, och hann med lite mat innan Ella kom. Vi softade i sängen en stund, grodan pratade och skrattade. Jag kunde sedan äta frukosten i lugn och ro, vilket inte händer ofta. Hon låg bredvid mig i soffan och pratade istället för att sitta fast på armen. Framsteg! Vid två tog jag de två tjejerna och gick ut, tanken var att vi skulle gå på en liten kiss runda, men vi var ute och gick i 1,5 timme. Hamnade hos kusinerna där jag fick kaffe och Mira fick äta lite. Vi fick med oss Alex hem sen. Så jag passade på medans jag hade lite barnpassning att sitta ner och äta kvällsmaten, ensam, utan någon på ena armen, och jag passade även på att ta en lång dusch och göra en ordentlig hårinpackning. Det gäller ju att ta alla tillfällen i akt.
Tack Alex för hjälpen. Jag bjuder på någonting gott i morgon. Nu sover min lilla raring igen och jag ska läsa lite tidningar och slötitta på tv. Disken får vänta tills i morgon..











Ella.

Mira och jag har fått en hund på besök. Lilla Ella ska bo hos oss tills på torsdag. Det ska bli kul, men spännande att se hur det kommer gå att gå upp tidigt. Men det ska nog inte vara några problem. Vill man så kan man..
Just nu ligger hon och gottar sig på balkongen och jag och grodan sitter i soffan och äter frukost och pratar lite.
Vi ska göra henne sällskap där ute efter Hem till gården. Jag ska sola och MIra ska sova, förhoppningsvis.



Ella ca 10 veckor.

Söt.

Idag har jag plockat ur lite ur garderoberna och byrån igen, det blev en säck till med kläder som inte ska få bo kvar inne hos mig. Fattar inte vart alla kläder kommer i från? Trots att jag gör mig av med  en massa kläder och annat skräp hela tiden, är det ändå fullt överallt. Ett köp stopp kanske vore på sin plats. Efter måndag..

Jag är lite (mycket) socker chockad just nu. Har inte ätit så här mycket sött under samma kväll på väldigt väldigt länge. Glass och smågodis har jag stoppat i ansiktet. Tack pappa som försåg mig med detta. Men det får nog även vara godis stopp ett tag nu. Känner mig som en påse strösocker blandat med en dunk oblandad jordgubbssaft. Men det var gott.



Nu Herre på täppan


Stunder.


Lördags popcorne.

Söndags godis.



Nybadad.

Lite skor

Lite kläder.





Trötter.



Spänning.

Jag tittar på Robinson, det är spännande nu. Grannarna tittar på hockey, det verkar också vara spännande. Låter det som..

Soft.

Steel pulse och kaffe på den soliga balkongen. Dagen kan inte bli så mycket softare..





Trött.

Nu ska jag gå och lägga mig snart. Är ganska så trött nu. Och har ont i huvudet idag igen. Men det har ju inte blivit mycket sömn om nätterna på ett tag. En groda som haft ont i magen och varit snorig plus tidiga saker på schemat flera dagar den här veckan. Att man dessutom oftast inte kommer i säng förrens vid 02 gör inte saken bättre. Men så kan det vara ibland, man hinner inte riktigt med allt under dagen. Och då är det nattetid man får dona.

Fast på måndag ska jag pigga upp mig med lite nytt. Det blir (måste bli) sista shoppingen som inte är rea eller second hand nu på ett tag. Sen gäller det att spara pengar. Det är bra med en buffert har jag hört..


Kanske dessa skulle göra susen för en trött mamma..!?





Från
Bik Bok



Nu god natt för morsan

Bananer.

Vad menas?




Jag har funderat lite på denna låten idag. Den är inte riktigt min kopp te (gillade promoe och looptroop på den gamla goda tiden). Texten är väl bra egentligen, och stämmer ju ganska bra överens med hur det brukar vara, ofta iallafall. Oväntat bara att komma ifrån den mannen. Eller kanske inte..?


Nu kvällsfika.

Borta.

Nu har jag många tidningar att läsa, som vanligt, är lite smått beroende av dem. Fick någon form av craving (av tidningar !??) när jag var gravid och fixade prenumerationer på diverse pappersbuntar. Just nu har jag: Må bra,Familjeliv, Damernas Värld, Chic, Veckorevyn, samt Glamour och en Ellos katalog att läsa. Frågan är bara när. Och om det inte vore nog så ska jag i morgon införskaffa senaste Elle, som jag ännu inte hunnit göra. En tidning till att läsa låter ju som en bra idé..eller? Men tidningar är min lyx. Det är alltid trevligt när man har en ledig stund över att försvinna in i en tidning och tänka att, snart så, mycket snart, kan jag också springa sådär långt, eller också komma i de där snygga jeansen, eller också ha ett sånt där hem, jag gillar den där lilla stunden av flykt från vardagen, och att så fort man lägger ifrån sig tidningen är man tillbaka i verkligeheten, och inser att det aldrig komer bli just så. Men man mår ändå lite bättre. Att drömma är bra.


Kväll.

En kopp sparrissoppa, ett äpple, en after eight, och lite kriminalserier på tv.. Vilken kväll! Kruxet  är dock att mitt huvud värker som bara fan. Det känns som att det ska spricka. Men för lite sömn och för lite mat brukar ju kunna göra så med en. Plus en donna som ska äta hela tiden, (det verkar finnas ovanligt mycket och god mat i fabrikerna) det känns att det är väldigt energi krävande att amma. Jag blir helt slut ibland. Men nu har hon tagit en liten rast i ätandet, så jag kanske hinner trycka i mig äpplet och dricka upp den avsvalnande soppan nu innan det är dags för någon att bli hungrig igen. Vilket antagligen är mycket snart.

Blommor.

Jag köpte precis majblommor av två tjejer som plingade på här. Jäkligt nygga blomster i år.


Kransen ska Mira få ha på sin vagn, och klisterblomman ska få pryda min kyl.


Lite nytt.

Lite av gårdagens shopping..









 




Vakna?

4,2 kilo och 55 cm lång är lilla grodan nu, och hon blir 7 veckor i morgon . Vi har varit på bvc på förmiddagen. Hon fick även träffa en läkare som tittade och lyssnade och klämde på henne. Allt var bra. Hon ligger för tillfället och sover på balkongen och jag har fått i mig lunch och snart en kopp kaffe. Nu kan hon få vakna när helst hon vill..


I måndags sov hon flera timmar hos Morfar..


..sen fortsatte hon sova i sin stol (med en mat paus i mellan)


Tidigt.

Det är inte ofta som jag är ur sängen före kl 9 på morgonen. Eller innan 12 vanligtvis. Men idag kände jag mig väldigt pigg vid 8.15, så jag gick upp. Grodan sover fortfarande, hon har verkligen fått mina nattuggle och sovalänge på morgonen gener. Bra nu, men jobbigt sen när det blir dagis dags, för båda två. Men vi har ju ganska gott om tid på oss att försöka ändra på våra dygnsrytmer. Jag var dessutom svin hungrig när jag vaknade(kan vara en bidragande orsak till att jag var tvungen att gå upp, svårt att somna om när magen skriker), så nu väntar en gröt frukost framför nyhetsmorgon på tv4.

Av ondo.

Jag har spendarat dagen inomhus, bara för en nedrans blåsa. Skulle inte ha sönder den var det tänkt, men när jag klev ur sängen idag så sparkade jag i tåjäveln i Miras babysitter, och blåsan sprack. Skit. Nu är jag skinnflådd på halva tån. Det är inte ens okej att ha en stumpa på foten (smärta). Så nu sitter jag här med en väldigt kall fot och en tå som värker. Men vad gör det om, hundra år..

Blåsa.

Ännu en sen kväll.  Och senare blir det. Den andra lilla personen i mitt hushåll håller på att vakna nu låter det som. Matdags. Tur att det finns många bra (?) program på tv att underhålla sig med. Just nu Criminal Minds.

Gjorde ingenting idag förutom att ta en promenad. Som resulterade i en blåsa större än min lilltå, där den behagade dyka upp. Den etsade sig fast efter halva vägen, inte tacksamt. En halvtimme av smärta hemåt. Men jag pratade med syster i telefon och det tog bort tankarna från tån litegrann. Jag ångrar nu att jag promt skulle gå i ett par skor jag inte brukar ha, men är huvudet dumt får kroppen lida, bokstavligt. Fast det kanske är lika bra att ha en blåsa på tån ett par dagar, så att jag får någonting gjort här hemma. Man blir ju lite trött efter ett hårt träningspass (promenad), och då kanske man inte orkar göra någonting mer den dagen..

Börja vart?

Nu har jag äntligen lyckts lägga Mira i vagnen på balkongen, sovandes. Så nu kan jag börja med dagens bestyr. Vet bara inte i vilken ände jag ska börja, det är så mycket som skulle behöva göras. Jag får nog sätta mig ner i soffan med lite kaffe och fundera på det. Fast just nu känns det som att jag inte orkar göra någonting alls idag. Bara softa. Bestyren kanske ska få vänta till en annan dag..

Prat.





Kommunikation..


..med en elefant..






..och med en kusin.

Grodkläder.

Det som såg ut att bli en bra dag, är nu bara grå. Skit moln. För en kvart sen var det klarblå himmel ute. Men det kanske är varmt iallafall. Måste ta mig i kragen och köpa den där termometern snart.

 Projekt runway på tv. Och en kopp kaffe. Det får mig att vilja börja sy igen. Ska nog ställa upp symaskinen på köksbordet, som en liten reminder. OM den står där, så kanske jag tar mig tid att använda den. Jag har ju en hel del kläder som jag inte använder eller kan ha som jag kan klippa sönder och sy om. Det skulle verkligen vara skit kul att pyssla lite med sådant igen. Kanske sy någonting roligt till grodan. En våtdräkt kanske...


Nu se till att få i mig lite brunch.

Övernattning.

Sitter i skrivande stund och halv sover framför datorn. Men så blir det ibland när det inte allt går som man vill. Men jag har haft en bra dag, trots att jag inte hann sitta ute i solen som tänkt, med mitt kaffe. När Mira äntligen hade somnat  blev det snabba ryck, först och främst att komma ur nattskjortan och klä på mig, sen att fixa en massa saker (koka vatten, mäta upp tillräckligt med ersättning, packa skötväskan, packa mina saker, extra nappflaskor, extra kläder åt grodan, extra kläder åt mig, dator, tandborste, m,m m,m m,m m,m m,m) som jag skulle ha med mig hem till hennes kusinvitaminer. Jag är hos dem och håller bästa girlsen lite sällskap när deras mamma är bortbjuden på middag. Vi ska sova kvar här jag och Mira. Våran första övernattning. Ska bli kul.  Så jag hoppas det är bra väder i morgon, för då ska jag passa på att sola lite när grodan har en massa andra armar att hänga på.


Nu kolla vad alla barn (!?) pysslar med.


On the go.

Eftermiddagen och kvällen har vi spenderat hos Miras kusiner. Jag skulle igentligen bara gå dit efter promenaden på en snabb kopp kaffe med deras mamma eftersom Mira fortfarande sov, men vi blev kvar. Länge. Det blir ju lätt så när man har trevligt. God mat och lite armvila betyder mycket. Tack ska ni ha!


Så mycket som jag gått idag (och fort) har jag inte gått på evigheters evighet. Känns bra, men mina ben ömmar oerhört mycket. Det blir nog en vilodag i morgon.


Nu titta på CSI

Sov.

Jag vill att Mira ska somna snart, så att jag kan fixa och dona lite innan vi går ut på promenad.

Fotbad

Ett välbehövligt bad i mitt fotbad.









Mamma fick äran att hålla i den inoljade ålen medans jag lekte fotograf.


Lite(!?) kvar.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, skratta tror jag, med gråten i halsen. Har varit på efterkontroll hos barnmorskan idag. Allt var bra förutom att jag fortfarande har 13 kilo (!) kvar till inskrivningsvikten. Visst jag är väldigt mjuk. men jag trodde inte jag var så fluffig. Och jag som hade tänkt köpa en glass på vägen hem därifrån. Men ingen glass för mig, några mörötter, det var allt jag fick, när jag väl var hemma. För det var det sötaste jag hade. Men nu är det iallafall fritt fram att träna så mycket jag bara orkar. Svårt att få till annat än promenader med en groda som ska sitta på armen annars bara. Så det är tur att de flesta av mina kläder är stretchiga, för då gör det inget att man har lite extra kropp, sen att man ser ut som en stoppad cabanoss i dem hör inte hit. Fast har hälften försvunnit i slutet av sommaren så är jag ganska nöjd, för lite realistisk måste jag vara, jag känner ju mig. Och jag har svårt att sätta ribban högt när det är fint väder. Det är alldeles för härligt att svulla i solen.

Vecko Revyn.

Mira och jag har haft en skön eftermiddag med Kerstin idag. Vi har fikat, snackat skit och gjort några inköp. Nya solbrillor, ett par tights med tryckt ormskinnsmönster och ett par rosörhängen bla. Lite nya produkter blev det också. Såklart. Men jag saknar fortfarande kjolar i min garderob. Ska nog ta en sväng till Erikshjälpen och Myrorna någon dag. Jag hoppas på större chans att hitta någonting där. Sen är det ju bra för min arma ekonomi och våran stackars miljö att handla andra hand. När vi kom hem gjorde jag en god sallad som jag åt med andakt medans jag läste Vecko Revyn. Den tidningen är ungefär lika som den var när jag var 14, men alltid kan man hitta någonting matnyttigt även i en sådan ungdomsblaska. Och idag gjorde den mig ett utsökt middagssällskap. För det finns nästan inget värre än att sitta och glo rätt ut medans man äter, det är sjukt tråkigt! Så någonting att läsa eller ett korsord att lösa är ett måste.. (om man nu inte har någon att äta med vill säga, då är det ju trevligare att prata än att svärta ner näsan i en tidning)



Nu knyta mig.


Guidad rundtur.

Vad glad jag blev av att idag motta av kommunen en inbjudan till bussrundtur + fika. Vad roligt det kommer bli, verkligen, jätte kul. Busstur med information runt om i kommunen. Och fikat ska ske på något trevligt (?) ställe. Samt att det finns möjlighet att träffa andra nyinflyttade! Ja, det låter verkligen spännande.

Mjukt.

Vädret är bättre idag tack och lov, dock lite molnigt. Men det är bra, då blir det inte lika svettigt att gå ut och gå sen. Jag måste passa på att ta en dusch snart medans den lille skrutten sover och tvätta av mig lite spyor. Ska gå in till city(!?) och fika med Kerstin samt handla lite produkter sen. Och ska man vistas ute bland folk är det ganska trevligt om man inte luktar illa. Och får av sig mjukisbrallorna, som visserligen är småbarnsmorsornas favorit plagg. Men för mig är det bara okej att vistas offentligt i mjukisar om man tränar, har brutit benet, eller om man är väldigt bakis och på väg för att köpa flottig mat. 


Vill inte.

På 12 timmar har Mira sovit sammanlagt i ca 1, inte så speciellt kul. Hon har bara total vägrat, trots de största och längsta gäspningar jag varit med om. Men den lille stackaren har nog haft ont i magen, det har bubblat åt båda håll hela dagen, och hon har inte varit nöjd med någonting alls. Väldigt påfrestande för min stackars arm. Då det inte har gått att lägga ner henne utan ett sjuhelsikes liv. Under kvällen har hon skrikit sig till hosta flera gånger. Men nu äntligen sover hon, förhoppningsvis ett bra tag framåt. Jag skulle behöva vila min arm ett tag. Och mina öron..


Kerstin har varit här på eftermiddagen och hållit mig sällskap under skriket och grinet. Det blev inget kaffe på balkongen som planerat, men väldigt mysigt ändå.


Jaha, nu vaknade hon, men en kvart är ju alltid nå´t..

City.

Vi har en ganska soft dag här hemma, fast min frukost har tagit mig snart 2 timmar att äta upp. Grodan vet inte riktigt vad hon vill idag. Gnälla lite, äta lite, sova lite, gnälla lite mer, skrika lite,bäras lite,  äta lite,sova lite osv.osv. Men vädret är ju inte det bästa, så det gör inget att vi bara är inne ch grejjar. Jag har dessutom fastnat framför The City på Mtv. Det är verkligen beroendeframkallande med halvdokumentära serier. Även om det igentligen bara är skit. Eller så sitter jag här och tittar i flera timmar eftersom jag kanske inte orkar sträcka mig efter dosan. Kanske, kanske inte..

Tavlor.

Idag har varit ännu en fantastisk dag. Har varit på utställning idag igen, men denna gången med målade tavlor. Min gamla lärare Lars westerman och hans fru Maria ställde ut på deras gård. Jag gillar Lasses tavlor väldigt mycket. Färgerna är så fina. Vi gick dit med Kerstin och hennes familj (Lasse är kerstins mammas bror). Tanken var att vi även skulle gå till Högbo och kolla på fler Gestrike konstare, men vi blev kvar där hela eftermiddagen och Kerstins mormor bjöd på fika . Vid 6 tiden kom min kära mor och hämtade upp mig och Mira, då var det dags för helgens andra påskbord. Vi var bjudna till Irian och Anita. Och det smakade som vanligt mycket bra med lite storhelgs bord. Men jag är nu väldigt törstig efter all rökt lax jag tryckt i mig under helgen. Mycket vatten blir det. Fast det är ju bra att dricka det. Helst så mycket att man känner sig lite simmig inuti..

Nu kanske sova en stund

Det våras.

Bilder från gårdagen.













Nice.

Gårdagen var grymt nice. Utställningen var jätte bra, Andreas hade väldigt fina bilder som han tagit bla på olika konserter. Många kära vänner var på plats och vi satt ute i solen hela eftermidagen, med några undantag då somliga skulle äta förstås. Det är så synd att ingen av dom bor här, saknar hänget vi hade förut.  Tur att jag har några häng vänner i Gävle iallafall, för att åka in dit är ju inte så jobbigt. Något större projekt är det om man ska till stockholm, där resten av dem bor. Men men. Efter utställningen och hänget i solen, gick jag ut till säljan. Det var middag hos min bror. Han hade varit huslig och fixat påskbord, med lite hjälp av sina fina döttrar och Jon-Erik. En helt hel bra kväll. Vi var inte hemma förrens vid midnatt, och då däckade vi av på en gång båda två.


Nu packa lite saker och åka till östanbyn

Foto.



Idag ska vi på utställning. Min vän Andreas Whålström ska ställa ut fotografier på Kungen. Men innan vi kan gå, måste skrutten somna så att jag kan komma ur dessa ner kladdade kläder och i några som har lite mindre fläckar på sig. Solen skiner, och det ser ut att kunna bli en trevlig dag.

Dessutom kommer K hit i helgen. Det var lite för länge sen nu. Gasen i botten JanE.

Inget program?

Att titta på nyhets morgon har blivit av en helig lag för mig. Det är ett bra sätt att börja dagen på, och perfekt om man är lite i koma sådär på morgon kvisten. Men i morse när jag knäppte på tvn, vid 8 så blev jag lite ledsen, inget nyhetsmorgon, utan barnprogram. Fan! (Svor ganska mycket mer..) Så jag gick upp och donade lite tills att grodan vaknade. Gjorde i ordning hennes ersättning och begav mig tillbaka till sängen, kollade lite på The class på 6:an medans jag matade och zappade runt lite när det var slut. Då. Lycka! Till min förvåning gick start skottet för nyhetsmorgon på 4:an igång. Men, va är det här? Då sa dom det, Välkommen till nyhetsmorgon LÖRDAG. Ett ljus gick upp för mig, och jag tyckte det va lite pinsamt att jag suttit och svurit för en stund sedan, över ett borttaget program, som aldrig någonsin blivit borttaget förut. Det börjar ju lite senare (kl 9) på helgerna. För ingen är väl vaken kl 05,50 på en lördag?? Iallafall inte för att titta på nyhetsmorgon, möjligen om man är på väg hem från en efterfest kanske.. Så nu får det bli lite ändring här hemma, och återta kontrollen över veckodagarna, detta har pågått lite för länge nu. Sen 3:e oktober närmare bestämt.

Napp.

Mira har testat napp för första gången ikväll.  Jag lär ångra det sen, hon verkar gilla det stenhårt.  Men jag trodde nog att nappar skulle hjälpa en med att  få armar och händer för sig själv en stund, men icke sa nicke, även här behövs den där extra handen. För när nappen trillar ut, då blir det liv i luckan..
Risken är stor att den inte blir långtidsboende i vårat hem.



Väldigt skeptisk till en början..



men hon diggar den efter en liten stund.


Kakor.

Idag har vi varit och hälsat på min mormor. Hon hade inte träffat Mira innan, så det var verkligen kul. Hon blev jätte glad. Min mamma och min morbror och hans fru var också där. De hade med sig en massa kakor och bullar, men jag var duktig och drack bara en plain kopp svart kaffe. Vilket jag ångrar nu, för bland alla sorter som var uppdukade fanns hallongrottor. Och det är fan den goaste småkakan som finns. Men vi ska nog hem till dem i morgon så jag får äta nå´n extra då som kompensation för den nyttiga dag jag haft idag. Eller, nyttig i mina mått mätta. 



En titt mot skyn på väg till mormor.


Matchat: jacka, nagellack, väska, vagn.

  
Fina mormor.


Blöjbyte på G.


Irian kollar så att allt går rätt till..


Mat.

Nu har jag äntligen fått i mig frukost, rågflingsgröt och pannkakor. Med mammas hemgjorda lingon/jordgubb sylt. Faktiskt väldigt gott. Svårt att tro, men sant. Och en stor kopp kaffe till detta såklart.

Mira har fått för sig att inte äta ordentligt på nätterna. Vilket är jäkligt jobbigt. Hon väcker mig och vill äta, men hon somnar efter 1 minut. Vaknar igen efter en kvart och så håller hon på. Åter igen, jobbigt. Istället så tar hon igen allt på förmiddagen, då äts det med väldigt få och små korta pauser mellan ungefär  8 och 1. Hon sov visserligen i knappa 40 minuter i dag på min mage runt 11 tiden, men som alltid när jag tror det är grönt ljus för att lägga ner henne och gå och äta frulle, vaknar hon såklart. Och då är det dags igen med mat proceduren. Inte så kul alltid.


Nu ta tag i dagen.

En dag på stranden?

Bilder från min dag och min trevliga kväll. Tack hörrni!!


I morse.. (en av oss har vett nog att gömma dubbelhakan iallafall..)


Dagens andra av 3 outfits. (pyamas inte inräknad)

Mina skor..



Prickigt idag..

Klara Daniel David

Min mat..

Nackgympa..

Skägg gnugg,  på blogg begäran..

Kollar in snubben som har livets bränsle som namn..



Target,  Vin Diesel.. (ja, jag vet, tråkig humor)

Dave Diesel..

Surbiatch.

Om man kör buss så tycker jag att man ska vara trevlig mot sina passagerare. Inte sitta som nån jävla surmupp och muttra, och lägga sig till med en otrevlig tonart och uppsyn. För hur fan ska jag kunna veta att jag inte kan åka på buskortet till Sandviken från Gävle, om jag nyss åkt lokalt i Gävle?? Då får man betala tillägg, och det går inte att köpa en ny resa på kortet, jävla pissigt system.  Man måste tydligen säga till att man ska till Viken, redan i Gävle,på lokalbussen. Men om jag inte hade vetat att jag skulle vidare då, om jag bara hade fått för mig det på stående fot, och inte hade några kontanter? Skulle vi inte fått åka med då, eller skulle vi ha behövt traskat runt i Gävle i väntan på att tiden gått ut för den lokala resan? Och sedan tagit bussen till Sandviken och betalat en helt ny biljett. Vart är samhället på väg? Ena da´n ska man inte behöva använda sig av kontanter (minskad rån risk för service personal och privat person, bla bla bla..), andra da´n är det tydligen jävligt nödvändigt att ha dessa små lappar och mynt i fickan. Nä, från och med nu ska jag bara stödja X-trafik i yttersta nödfall..



Nu är det slutgnällt på ett tag, men ibland måste man..


Utbud.

Vi har vaknat en gång i timmen sen hon vaknade vid 4 i natt. Hungrig är bara förnamnet. Fast nu sover hon igen (förhoppningsvis längre än en halvtimme), samtidigt som hon ligger och fiser och snarkar. Grova ljud från en så liten en.

Idag ska vi softa lite hemma bara, för ikväll ska vi ta oss in till Gävle. Klara lovade oss kaffe och kaka. Och det tackar man ju inte nej till. Kanske Hennes sambor är hemma också (David och Jonas). Jag ska nog försöka åka in innan affärerna stänger och passa på att titta runt lite. Jag upplever saknaden av att florera runt i affärer som enorm. Den här staden har som bekant inte så stort utbud av affärer, om man nu inte nöjer sig med typ Kappahl och Lindex. Och det gör inte jag..


Nu dricka upp kaffet, sen är det Hem till gården som gäller.

Illa lukt.

Ojoj, klockan är snart halv fyra. Efter en väldigt blöt promenad hem igår från Miras kusiner hann vi(Mira) i princip bara äta en slurk innan båda somnade. Jag vaknade nyss, Mira ligger och snarkar. Men hon har en blöja som behöver bytas så jag får väl väcka henne ur sin skönhets sömn snart. Det betyder också att hon kommer vilja äta igen. Man blir trött av att amma, men jag känner mig ganska pigg efter en 5 timmars powernap. Så nu kanske inte maten somnar.  Igår var för övrigt någon form av kräk dag, efter varje måltid forsade härligt luktande vätskor ut ur munnen på grodan. Inte trevligt. Men hon bryr sig såklart inte, en rap och sen äta vidare som om inget hade hänt. Hon är lite glupsk. Undrar var hon har fått det ifrån? Morsan kanske..










Jag vet att det är folk som läser här, mycket kul tycker jag! Men jag blir lite nyfiken, vilka är ni?? Ge mig en hint...
Tack.

Platsfyllare.

Nu när det finns lite mera plats i min garderob så skulle jag gärna hänga in dessa saker från ONLY, men inköpen får nog vänta tills jag drar någon mindre storlek än xxxxxxxxL.


                                


Kläderna ser väldigt gulliga ut så här tillsammans, men man får tänka utanför lådan, allt handlar om matchning..




Nu äta upp min, förmodligen kalla lunch som jag glömt bort.


Stanna eller inte.

En ovanligt kinkig dotter har jag haft denna förmiddag, men nu sover hon efter många om och men. Jag har varit högeffektiv och plockat, donat och rensat bland mina kläder. Sist jag gjorde det var jag lite väl optimistisk och nostalgisk. Jag hade visst sparat  väldigt mycket kläder som jag aldrig någonsin kommer att komma i, och mycket som var väldigt tråkigt och fult. Och det är det sista jag vill. Klä mig tråkigt och fult. Det är fortfarande lite för mycket ? i garderoben, men vissa saker måste man tänka på ett tag. Så att man kan fatta rätt beslut.  (Att slänga)

Rocka.

Nu är jag trött. Väldigt trött. Gick upp mycket tidigare än vanligt idag, och gick sedan på en jättelång och snabb promenad, det har jag inte gjort på jätte länge (typ på 1.5 år). Men skönt var det. Så nu ska jag fanimej gå varje dag, eller nästan varje, det är ju onödigt att överdriva. Det finns annat man kanske vill göra också, inte bara gå gå gå. Kan tänka mig att skippa en promenad ibland till förmån för lite solning på balkongen. Kanske med en glass i handen. Men jag ska utöka min träning och börja rocka, alltså med en ring (en rockring).  Jag ska utöva detta rockande på balkongen (förhoppningsvis i solen). Så att mina grannar har någonting att titta på..  Jag skulle allt bli ganska road om mina grannar rockade på sina balkonger, jag skulle nog tycka de var lite halvt dumma i huvudet också, men det är sånt man får ta. Allt för konsten heter det ju, och i det här fallet, allt för degbekämpning.

Tillbaka.

Det var såklart mamma som snott med sig min mobil.Hon har så många mobil telefoner som hon inte kan hålla reda på, så hon plockar på sig alla hon ser, bara för att vara på den säkra sidan (eller så tog hon den för att den är mycket snyggare än alla hennes tillsammans). Fast jag får väl skylla mig själv som lämnar den framme, nästa gång hon kommer ska jag gömma den väl...Men men, nu är den iallafall i säkert förvar hos mig igen. Skönt!  Den är ju mitt liv.

??

Fan, jag har tappat bort mobilen, på typ 2 minuter, hemma i lägenheten. Hur är det möjligt? Antingen så har lag lagt den på ett jävligt bra ställe, eller så nallade mamma med sig den när hon gick. Jag skulle inte bli förvånad.

pics.




Andreé och Mira..



Hunden Wille..



Nos close up..

Hund.

Nu får vi kaffe sällskap av Andreé och en hund.


Fria händer och tack för pizzan.

Jag har precis blivit bjuden på pizza av Janne och Lena. Tack  så mycket för det, nu slipper jag laga mat i kväll. Känns skönt. Mira somnade dessutom i Lenas famn innan dom gick så nu har jag händerna fria ett tag.(hon suprisade idag med att vara vaken under hela besöket och inte somna förrens dom skulle gå.. kors i taket.) Tack igen!. Jag ska nog utnyttja det och sätta mig i soffan och kolla på tv. -Undrar om jag ska sappa med höger´n eller vänster´n?

En grå dag.

Trist dag det ser ut att bli. Eller vädret iallafal. Men eftersom gårdagen blev så bra, kan det få vara en lite sämre dag idag. Det var inte bara Fredrik som kom på besök igår. Daniel och David som inte heller har träffat Mira tittade förbi. Och Olle med Veronika kom. Jätte jätte jätte kul med så mycket besök. Det kan ju bli lite ensamt och långtråkigt hemma ibland, Mira i all ära, men det är en envägskommunikation av dess like där, och det kan bli lite tröttsamt i längden(att aldrig någott svar), så man behöver lite vitamininjektioner då och då i form av celebert besök. Mira sov som vanligt sig igenom allt. Det brukar vara så. För när vi är ensamma och jag önskar att grodan sov(bla för att få tid till mat för mig), så är hon såklart vaken. Men när det kommer någon och hälsar på, ja då ska det sovas. Det slår nästan aldrig fel.






Här tränas schyssta moves. (vi laddar för fullt inför Ghostface den 29:e maj)





Blinget är speciellt framtaget för träningen och kortet, inget vi bär till vardags..

Parkbänk.

Jag kan nog vänja mig vid att vara mamma ledig, utan problem. Men jag saknar stockholm väldigt mycket känner jag. Att en dag som denna bara kunna gå runt på stan i timmar och sedan slå sig ner på ett random café, dricka lite kaffe och bara vara, eller ännu bättre köpa med sig kaffet, sno en bänk från alkisarna,(för ett par timmar bara, man ska ju dela med sig) och bara sitta där och kolla på folket som irrar omkring (fast igentligen har dom mycket bestämda mål i siktet). 



Snart så...

12.25

Frukosten är avklarad, Mira sover, jag svettas. Det är sjukt varmt ute på balkongen,och att jag har datorn i knät gör det väl inte mindre varmt direkt, men det är skönt att svettas lite ( jag har ju visserligen gått runt som en svettpöl i 9 månader, men det va knappast solens förtjänst.). Vi ska eventuellt få besök av Fredrik idag, han har inte träffat Mira än så det ska bli roligt. Men innan dess hoppas jag att vi kan ta oss ut på promenad, det blev ingen igår så jag känner mig lite rastlös i kroppen. Jag kan fortfarande inte gå speciellt fort, men en sakta promenad är bättre än ingen.



Nu vända nyllet mot solen och vila en stund i baden baden


En vårig upplevelse från balkongen.

Jag såg en humla idag! Kom på det nu att jag sett en. Det första djuret som ger en lite hopp om sommaren, men som man såklart kommer att störa sig på  då eftersom man inte får ha sin saft och sina bullar ifred (gäller även getingar), men idag var det bara mysigt. Den landade på rygg på mitt balkongräcke. Tänkte ta ett kort på den men när jag hade fipplat färdigt med mobilkameran hade den naturligtvis flygit sin kos igen. Men det va roligt att se. Mer sånt!!

Varmt.

Fy fan vilken jävla dag. Helt otroligt! Efter att Mira somnat (utan vaggning i sin säng) efter hennes "lunch" hann jag röja lite och sedan sätta mig på balkongen. En kopp kaffe och några tidningar fick följa med ut i solen. Underbart skönt. Fick till och med lite färg. (Den kommer säkerligen försvinna vid nästa dusch, men nice så länge det varar)



Nu åter slå mig ner på balkongen, eftermiddags promenaden får bli kvällspromenad.

Alla pengar kvar.

Gårdagens äventyr ledde oss till Gävle. Vi fick åka bil med mormor in till bb först för att lämna tillbaka min bästa vän pumpen (trots troget umgänge, är det skönt att pumpen flyttat ut ur mitt hem). Efter detta så släppte hon av oss i stan, och vi gick och hälsade på Stefan på studion. Det var skönt att lämna våran lilla håla ett tag. Jag följde med Stefan och Boije för att äta på Husman, tydligen deras bästa ställe, husmanskost serverades där. Men det var såklart inget jag kunde äta, utan jag fick köpa en torr, tråkig falafel på ett annat ställe. Så där äter jag inte igen!
Men vi hade en väldigt mysig dag. Och inte en enda affär besöktes. Bra gjort av mig..


Jag har en sjusovare som dotter.


Hon tog sovmorgon igår..


Här sover hon gott i väntan på bussen hem från Gävle.



Insomnad efter frukosten.





Nu byta en nerspydd outfit.


Grattis.

Idag är Miras 4 veckors dag. Det ska vi fira med att ge oss ut på lite äventyr..



Ny badad, nyäten,nyskiten(därav badet),nyinsomnad.


Nu bär det av.

Att prioritera?

Det var riktigt skönt att vara ute idag. Men jag hade tagit på mig lite för mycket kläder, så jag började svettas redan innnan vi lämnat våran gata. Måste skaffa mig en termometer snart. Jag glömmer alltid bort det, fast jag är visserligen inte så ofta på ställen där man kan köpa en. Det blir till att sätta upp en lapp på dörren där jag kan skriva upp viktiga saker att komma ihåg, det kan komma att bli en stor lapp, för det är massor av saker jag skulle behöva ha som jag glömmer att införskaffa hela tiden. Men det finns ju å andra sidan mycket roligare saker att handla än tex, termometrar, dörrmattor, glödlampor, och andra vuxen/braatthahemma saker, så det är kanske inte så konstigt att man glömmer. Dessutom,  I hårda tider gäller det att kunna prioritera. (nya produkter tex, måste ju vara prio 1)




Jag styrde kosan förbi den fina stadsdelen nya bruket.. (ska uttalas med 14 u:n och några ä:n istället för et på slutet, om man vill leva sig in riktigt ordentligt)


samtidigt som jag sjöng (inombords), ..inte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en droppe regn...


Nu leta fram nå´n gammal bulle ur frysen.

Tyst.

Bakslaget från gårdagen verkar som bortblåst. Vi har haft en väldigt lugn och skön förmiddag. Vi sov lite extra länge idag. Det ända som har varit jobbigt är min jävla granne som spelar musik för hela staden. Och låten Bullfest på repris, inte okej. Han verkar inte förstå att alla kanske inte vill höra på hans skit. Men men, det är inget jag bryr mig om just nu, kanske senare dock. Han kommer få igen det en vacker dag.

Nu väntar en riktig frukost och en stor kopp kaffe, sen ut och bränna lite deg.


Segt.

Den här dagen har varit seg. Har ett bärg av disk och ett smuligt golv. Plus en massa samtal jag skulle ha ringt och räkningar som ville bli betalda. Men med en liten människa som inte ville ligga för sig själv i mer än 30 sekunder (sen blev det skrik och grin, utöver det vanliga), var det svårt att få någon ordning på oredan. Jag var dessutom tvungen att gå och handla. Hade ingen äppelmos och ingen soyamjölk, och det måste jag ha hemma, annars pajjar dagen om jag inte får äta min frunch bestående av en dubbel portion rågflingsgröt med mycket mos och mjölk till (medans jag kollar på hem till gården). Och att pajja fler dagar, det vill jag ju inte. Men det var först vid halv 5 som jag lyckades få henne att ligga ensam i hela 3 minuter utan grin, vilket iallafall var tillräckligt länge för att jag skulle hinna bära ner vagnen, och springa upp igen för att mötas av hennes härliga stämma. Som tur var så somnade hon i vagnen efter ett tag. Trodde hon skulle vakna på äffären, för hon knorrade konstigt ett tag. Men jag hade tur, jag hann hem och packa ur påsarna innan hon gjorde sin röst hörd igen. Och sen dess har jag haft henne som en liten trasa på armen. Det är visserligen mysigt att hon vill ha mig så nära, men att bara ha kunnat äta frukost på hela dagen, (som fick bestå av hårdmackor idag,eftersom mjölk och mos fattades i min kyl) är inte optimalt. En dålig frulle som ända mål mat gör inte att man känner sig piggare och mer tålmodig direkt.  Så det blir spännande att se hur morgondagen blir. -Den kan bara bli bättre.


Nu mata en som vaknat, igen.


Jag lyckades få i mig, nästan en hel micrad härlig middag vid 22.40, medans hon sov en liten stund.


RSS 2.0