Rutiner.






Ännu en bit paj ligger nu och skvalpar runt i magen. Men det är jag fan värd. Utan någon speciell anledning. Eller kanske för att det är fredag. Eller bara för att den är jävligt god.

Mira har somnat. Vi har fått bra rutiner. Fast det har vi haft ganska länge. Ibland rubbas de dock. Och det hårt. Men det är väl så det är. Hon somnar 8 av 10 kvällar klockan 21.00. Sen sover, och sover, och sover hon till ca 7 (ibland tidigare,ibland senare), då är det blöjbyte och komma över i min säng som gäller. Sen efter en stunds prat sover och sover och sover hon några timmar till. Sjukt nice. Vid 11 vill hon ha frukost. Ibland på säng.




Kräkset tyckte det var så kul att premiär sitta i sin lånade stol, att hon var tvungen att, ja, kräkas lite.



Vi, eller jag, lekte lite tittut (som jag hört ska va´ bra), jag skrattade högt och länge. Mira såg mest frågande ut.. 



Nu p3 live.

Inte för söt, inte för sur.








Idag har jag haft besök av Janne och Lena. Och passade på att inviga min nya pajform. Kände mig riktigt huslig. Vi avnjöt min händigt gjorda smulpaj på balkongen tillsammans med lite vanilj visp och kaffe, som dracks ur roskoppar. Såklart. Riktigt trevligt hade vi det. Tack för besöket!

BTW pajen var en succé...


Idag har jag..


testat min nya ansiktsmask (resultat, mycket mycket bra..)


köpt nya skor..


 och en liten kort paljett klänning.. (ja det ser ut som en tisha, men det är en klänning)


samt en lagomt flummig body till mitt lilla hjärtegull Kräkset..



Nu titta på nyheterna.


Mina nya vänner.





Fan, nu ska jag bli snygg..

Rengöringlotion
Rengöringsgelé
Ansiktspeeling
Mjukgörande gelé
Lermask
Ansiktsvatten
Kroppstvål
Handtvål
Tea tree olja

Detta borde räcka.. Eller??

Återfall.

Det där med att inte äta socker gick ju jätte bra. Tills idag (ja jätte bra gjort..). Följde med mamma hem till Bovik efter lunch. Och det första vi (hon) gör är att plocka fram glass. Jahapp. Det va det de. Och som pricken över i så köpte jag choklad nyss när jag handlade. Bra karaktär? Ja visst..



Mitt försök att ta mig ur sunk träsket lyckades sådär.. Men ren är jag iallafall.


Kräksets kläder är också ganska fantasilösa. Men är iallafall (än så länge) hyfsat rena.


Nytt nick.

Idag ska jag nog ta och rädda oss från våra nerspydda outfits. Duscha mig och kanske bada Mira. För antagligen kommer mina nya vänner till posten idag. Och då måste jag vara redo att gå och hämta dem.  Vilket jag inte är nu. Ofresh deluxe. Tror bestämt att Grodan numer får heta Kräkset istället. Det passar bättre.. 


Kräksets frippa är.. lite ojämn.

De senaste dagarnas dagens.




Skjortklänning- Åhlens. Tights-Lindex.
Så här går jag omkring hemma, och har så gjort i flera dagar. I en nerspydd skjort klänning (vad annars) med lite för tajta armar, men som börjar sitta bra nu, efter några dagars uttöjning. Mira bor mer eller mindre i sina pyjamasar. Eftersom jag inte har de bästa tvättmöjligheterna, så får hon spy ner dem istället för hennes vanliga kläderna. De kan hon behöva ha om vi någon dag får för oss att gå ut..


Beslutat.

Jag känner mig lite sådär idag. Det finns så mycket jag vill göra. Istället för att bara sitta här och glo. Och Jag har så mycket skor och kläder som gärna blir lite rastade. Helst på något fartfyllt ställe. Inte nödväntigtvis på krogen. Utan mer kanske på typ, bio, ett café, eller bara en repa på stan. Men det är dödsdömt här. Här i den roliga staden. Men ingen idé att klaga. Det blir inte bättre av det. Jag hade tänkt åka till stockholm nästa helg. Men insåg igår när jag betalade räkningarna, att jag egentligen (verkligen) inte har råd. Men idag tänker jag fan om. Jag saknar så många. Och jag behöver komma bort. Lite semester. Och se lite människor. Så jag (vi) åker. Jag får ta tag i min personliga finanskris sen. Men det brukar ju lösa sig. På något sätt.
(Det blir inga julklappar i år..)

Kaffe besök.




Nu sitter jag (på den rosa stolen) och äter Ekorrens smågodis, samtidigt som jag, som vanligt, nördar runt på nätet..


Mamma var här tidigare ikväll.

Det var även Olle och hunden Ella.


Fast de låg mest på golvet. Och sov.



Det tog mig en timme att ladda upp dessa bilder, inte okej. Mitt jävla internet är lika segt som halvintorkad kåda på en HellyHansen. Måste uppgradera. Annars kommer datorn snart åka in i väggen. Det är fruktansvärt jobbigt när det går långsamt. Det tär lite på psyket. När man är van vid annat vill säga. Förut hade jag varit glad om det tog en timme för en halv bild.. Men man vänjer sig fort. Allt ska gå fort. Och ännu lite fortare. Och ske nu. Helst nyss. Sinnes.


Ont i magen har jag också fått. Hann ju trycka i mig nästan allt godis under bilduppladdningen. Socker är fan inte bra. Fett är mycket bättre. Och godare. Och mer mättande. Tänk, ett par flottiga pommes istället för smågodis, och en härligt drypande pizza istället för kakor..Typ. Guld! Så, nu har jag bestämt mig. Socker ska här med bojkottas, på obestämd tid då förståss. Men ändå. Bojkottas. Från och med nyss..



Nu vänta tills sockershocken lagt sig, sen lägga mig.

Otrogen.



Klicka in och ta en titt..



Jag bröt med doktorn idag. Eftersom han tydligen inte kan garantera längre, att alla ingredienser inte är testade på djur. Jag lämnade Hauschka till förmån för Rosenserien. Som kan det. Men jag har dock varit väldigt nöjd med alla Hauschkas produkter. Min hud har blivit så mycket bättre. Men saker som ska vara på huden och i magen vill jag ska vara så shyssta som möjligt i den mån det går. Och givetvis allt annat också. Man måste prioritera lite ibland. Så därför byter jag. Och överlåter mitt yttre till nya förmågor. Känns bra. Men lite vemodigt. Han har ju hängt med länge nu. Förhoppningsvis fixar han till det här, så att vi en dag kan ta vid där vi nu slutar..




Jag beställde mina nya vänner från www.bodystore.se

Färdig.

Chipsen är slut, kaffet är slut, chokladen är slut, jag är slut, du är slut, vi är slut, dagen är snart slut. Allt är slut. Nästa anhalt är sängen. Ska bli gött. Lite kokande först bara (av flaskor). Och kanske en och annan blogg inkollning. I morgon blir det till att handla för fulla muggar. Mat och lite produkter från min kära Dr: Hauschka.  Ett nödvändigt ont. Det är tur att man inte vant sig med dyrare produkter. Då skulle jag få äta upp lite av mina möbler i slutet av varje månad. Och det skulle ju vara synd. Och dessutom oskönt att behöva ligga direkt på golvet för att sova. Så jag håller mig trogen Doktorn. För nu kan jag iallafall lyxa till det med gröt..






Kungen och vi.














Skulle kunna sitta i timmar och ladda upp bilder. Jag har galet många.
Men lite nytta måste hinnas med även idag..





Oj oj oj. Vilken kväll. Så sjukt rolig. Och sjukt trevlig. Och sjukt härlig. Och det var himmla nice att träffa alla jag inte träffar så ofta. Det borde vara festival oftare. Eller iallafall så borde man umgås mer. Jag hann dock inte se så många band. Men de jag tittade på, AC4 och Entombed var riktigt, riktigt bra. Det kan jag leva på länge. Vet inte riktigt vad man kan säga mer om kvällen. Annat än att den var jävligt bra!

Ett Italienskt försök.




Skulle kunna se lite mer aptitligt ut. Typ en grön kvist av någon sort och en färsk grönsak kanske. Men man ska ju inte överdriva..


Idag har varit en bra dag. Lugn och skön. Mys och pys. Och jag har hunnit med två av dagens mål mat. I skaplig tid dessutom. Så det är ett stort korsitaket här hemma nu. Snart kommer mamma hit och ska vara barnvakt. Jag ska  festivala ikväll. Attans najs det ska bli.


Nu kör vi!

1-0 till Grodan.






Kertsin spanar efter någon vi känner.


Här sover Mira en av de två kvartar hon tyckte att hon behövde sova igår..

Mira vann igår. Stort. Hon var som en sur grinig kamel hela jäkla dagen. En ytterst dålig dag alltså. Som slutade med att jag med gråten i halsen, åt en tallrik pasta (enbart pasta) när  Mira äntligen somnat. Då var klockan 23.30. Hade tidigare fått i mig en halv portion kall gröt. Vilken dag. Vi får väl se hur denna blir. Kaffet är slut. Men Mira verkar glad.

Ge mig tid.






Idag försöker jag städa. Men Grodan tycker inte det behövs.. (uppmärksamhets törsten har aldrig varit värre)Tydligen. Fast det tycker jag. Så vi får se vem som vinner.

Vill ha vill ha vill ha.





Himmelsk färg kombo.

Den här fräsiga lilla bubblan står parkerad på tomten till pappas stuga. Den skulle passa mig perfekt. OM man fixade och trixade till den lite. Typ. Eller ganska mycket. Jag ska nog kanske inte ge mig på det själv. Borde kanske ta hjälp av någon som kan det där med motorer lite bättre. Annars får det bli en flinta bil. Bara att såga bort golvet. Fast först måste jag bara komma på ett sätt att övertala min pappa att jag (som är ljusår ifrån ett körkort,) är den rätta nya ägaren för bilen. Det är tydligen många spekulanter... Mina syskon mån tro?? Hmm, men jag är ju yngst. Det borde vara skäl nog. Plus att de andra redan har bil. Och körkort visserligen. Men det hör inte hit.. Den är min!

Stugan.










Vi fick god mat och god efterätt i Hälltjärn. Vädret var dock inte det bästa. Så vi höll oss inne mest. Mysigt.

Hej då.




Såhär ser vi ut idag.
 



Nu dra iväg på äventyr..

Åka bort.

Ja godmorgon. Jag mår ganska bra i min sjukdom idag. Kanske var intaget av alla tabletter igår som hjälpt mig. Lite snuvig och trött bara. Men trött är jag ju alltid. Nästan. Mira verkar ha klarat sig. Fast hon nyser som en tok.  Det kan dock ha att göra med allt damm vi sparar på här hemma. Kanske. Men det får jagas dammråttor en annan dag. För planen för dagen är att åka till pappas stuga. Syster och barnen ska också dit. Så det kan ju bli nice. Får hoppas vi inte smittar. Men en liten förkylning måste de väl tåla...

Istället för te.


Lite lyxigare, lite härligare, lite godare.


Den absolut mest najsa choko drycken. Någonsin. Min varma choklad..

Soya mjölk.
Kakao.
Lite rårörs socker.
Och som grädde på moset. Blomsterhonung.
Koka, och vispa utav bara hel*ete.
Done.
Drick och njut!

Det ska jag göra.





Nu sluta sitta här och dryga, kanske göra någonting vettigt. Sova vore nog på sin plats snart.

Långsovare.


En trött och (förmodligen) sjuk Groda som äter sin lunch..

Och nu ska jag äta. Pasta med soya grädde, solrosfrön och ketchup. Sjukling mat. Har ju ingen smak, så det är onödigt att slösa på godsakerna. Fast jag börjar känna mig lite  bättre. Det kan dock ha att göra med att jag knaprar alvedon som en galning. Vill inte vara sjuk. Det är festival i helgen. Och jag ska dit. Mira har sovit i snart 4 timmar. Så jag antar att även hon fått en släng av sjukan. Men att hon sover är bra. Då slipper hon vara i närheten av mitt snorande och snörvlande.  Annars är ju chansen stor att vi smittar varandra om och om och om igen. Och då blir vi aldrig friska, utan får ha husarrest resten av våra liv. Och det skulle ju inte vara så pepp.. Oj, nu vaknar hon. Ja precis 4 timmar blev det. Sinnes.

I ett brev.




Den här fina klänningen kom med posten igår. Från Grodans faster. Tack Linda! Passande motiv är det också.. Hon kommer bli grymt fin i den!
Från www.anglabus.se

Snor, svett och tårar.

Jag ser inte ut som en gris. Jag låter som en. Jätte kul. Färgen är dock inte skär. Eller, jag är ju ganska rosa IRL, men det beror inte på svinflunsa, utan mer på att det inte är någon riktig sommar i det här landet.

Vi vaknade vid halv 10 (först kl 5) i morse. Mira åt lite mat. Jag åt alvedon. Vi trynade ner oss i sängen igen. Somnade om. Och sov till halv 2. Härligt. Men, inte fan är jag pigg för det. Det känns som att jag har betong kepa deluxe. Som att någon har gått lös med ett slagträ. Och svetten rinner. Vilken lovley dag det här blir. Men jag har tur som har en söt syster som fixar kurering. Dack dack.

Ollebolle.





Jag har haft mera besök idag eller ikväll rättare sagt. Olle (bror) och två vänner till honom kom förbi på en kopp kaffe. Som dracks ur mina nya koppar. Nice. Vi snackade skit och förlossning. Passande ämne på kafferep.



Nu ska jag jävlar i min låda sova. Har blivit fruktansvärt snorig såhär på kvällskvisten. Hoppas det är någonting övergående. Och inte svininfluensa. Har iochförsig inte träffat några svin på sistonde. Gick dock förbi frysdisken på affären idag. Och i den låg det säkert en och annan gris. Men jag tror inte riktigt det räknas. Fast man ska nog inte vara helt säker ändå. Det är så mycket konstigheter nu för ti´n. Det står så i aftonbladet. Och då måste det ju vara sanning. Eller? Jo men så är det nog.. Hm, ja, men det kanske blir snyggt med borst och tryne. Kan behöva lite förändring. För så blir det väl. Av svinflunset? Det har jag hört..



Nu sova min sviniga sömn. Och hoppas jag vaknar upp sådär härligt gris skär.

Presenter.




Nygamla ros koppar. Ren lycka.. (4 st koppar med tillhörande fat )

Och ett naturligt självspricks smörj. Innehållet är, Ullfett, teetree, sheasmör, olivolja och bivax. Inget annat. Det kommer från www.hemkokat.nu. Fast är köpt på någon hantverksmarknad om jag inte minns fel. 




Morbror med fru var här på eftermiddagen, för att hämta tillbaka en tv jag lånat. Av dem fick jag dessa presenter, fast det borde ju ha varit tvärtom. Att de hade fått presenter, som tack för lånet. Fast så långt hade jag inte tänkt. Såklart. Men ett grymt stort tack ska de ha för lånet. Och presenterna. Tack!

Blankt.






Några saker från gårdagens svettiga runda. Glansigt ska det vara! Lite annat krimskrams som skrek efter mig, samt två skjort-tunikor till blev det. En vit och en i jeans. Det måste ju vara det mest ultimata plagget. Sjukt bra. Passar till allt.
 

Sliten och trött.

Idag försöker jag hålla mig vaken med hjälp av att dansa med lilla grodan och dricka  stora koppar kaffe.
 


Shoppingvärk.

Idag blev det ingen dejt med Lina, regnet öste ner när jag gick upp. Istället hämtade mamma mig och grodan för en tur till Valbo. Fixa kamera var anledningen. Jag (Mira) fick en (typ valfri) kamera i dop present av mamma och Kalle. Så att jag kan ta  många fina bilder på minsta barnbarnet...  Vi blev kvar hela dagen. Och gjorde ta mig fan hela "köpis"  och nästan alla affärer. Inte för att de är så många, men om man ska titta, klämma, känna och prova, så tar det tid. Syster med barn joinade ett tag de med. Så nu är jag helt slut. Shoppa är ju fan likvärdigt med att gymma. Och att det är någon som inte gärna ligger i vagnen hela tiden, utan ska hänga på armen emellanåt, gör ju workouten lite mera jobbig. Men det är ju bra på ett sätt. Det botar tränings ångesten. Fast det bästa är nog ändå att min garderob nu sakta men säkert börjar se normal ut igen. Mycket konstigt har det  varit på senaste. Men det har ju sina anledningar. Typ en bullmage. Som heter duga. Det är dock lite kvar. Fast det orkar jag inte bry mig om. För nu vill jag slippa rensa ur garderoben var och varannan vecka. Och dessutom köpa nya saker lika ofta. Det bildar avgrunds djupa hål i finanserna. Lite soft får man vara.


Den nya kameran. Top notch!

Jag valde mellan denna och en G10. Men eftersom jag inte ska springa runt och leka mäster fotografen så räcker denna. Ska jag göra det någon dag så är det dessutom bättre att jag satsar på en riktig systemkamera istället för enG10. Och den här hade bättre zoom än den. Och, är lite smidigare. Och, lite billigare. Och, är helt enkelt perfekt för mig.


Så vi tackar och bockar här i stugan. Tack mamma/mormor och Kalle!


Nu vila mina trötta ben och armar.

Min nya frisyr?





Så här vill jag ha mitt hår. Tror dock inte att denna frisyr skulle göra sig vidare bra i brunt. Så om det blir ett klipp måste det också bli en blekning.. Och jag, blond?? Mmm, ja kanske. Varför inte.  Har ju haft väldigt ljust hår förut.. Och som man säger. Allt klär väl en skönhet, eller hur var det nu??


Bild från: Hårbloggen

En till.


Den andra tomaten från min planta åt jag upp idag..

Ändrade planer.

Sitter i köket med en kopp kaffe. Mira ligger och sprattlar och testar lite nya grejjer på golvet. Och ute öser regnet ner. Jag (och Mira) skulle egentligen träffat Lina idag, men ingen av oss var speciellt peppade på att ta oss ut i det här vädret. Regnkläder existerar inte. Om inte stövlar med hål i räknas? Vi hoppas på lite mindre regn i morgon. Så att en fika på stan blir möjlig. Jag ska nog passa på att städa lite idag, nu när planerna sprack. Och kanske lura hit någon med en påse godis. Men frågan är bara vem..






Lite stretching..

Grillat fast stekt.

Innan jag begav mig till Bovik idag, så träffade jag Emma för en lunch på "stan". Alltid lika trevligt att träffa gamla vänner man inte ser så ofta. Och alltid lika trevligt att blicka tillbaka lite. Över det gångna. Många minnen. Många skratt. Ja jävlar vilka tider det var. När man var ung och dum.  En tur in på Kicks blev det också, innan jag glad och nöjd gick jag hem, med en ny mascara och ett nytt läppstift i min ägo. Great! Nu kan jag bli snygg igen (!?).

Vi har grillat även ikväll. Mamma, jag, bror, syster, Calle, Julia, Gustaf, och Mira. Den sistnämnda fick dock inget grillat.  Inte jag heller iochförsig, mina quornburgare stektes. Men gott iallafall. Fast allt smakar av någon anledning, mycket bättre när man sitter utomhus och äter. För hur spektakulärt är det egentligen med burgare och potatis?




Grillmästar´n.. jobbar hårt.. jo, men visst.


Eftermiddag.









Humle.

Systeryster och Le Frog.

Hängande Mira.

Kusinvitaminer.

Läsning och grävning.

Jag och en groda.

Bilkörning.

Sammasammasamma.


Snart ser det ut såhär igen..



Jag är precis hemkommen från Bovik. Och funderar på om jag snart kan säga att jag bor där. Och om jag kanske borde döpa om den här bloggen till, Mitt liv i bovik? Ja, snart så..  Det är bara Bovik, Bovik, Bovik hela tiden. Måste skärpa mig. Klippa mig och skaffa ett (eget) liv. Ett jobb går ju inte just nu.  Vi grillade och åt glass idag.  Som vanligt. Glass alltså, grillar gör vi inte så ofta. I morgon ska jag dit igen. Men det är ju sommarlov nu. Snart är allvaret här.

Ett tips.







Klicka på den..

Skrattattack.

Så där. Då är jag redo. Känns skönt att för en gångs skull, förhoppningsvis, lägga mig för att sussa redan innan klockan ett. Tidigt i mina mått mätta. Eller klockslag slagna. Det är ju sinnes att få ordentligt med sömn..

Grodan har skrattat väldigt mycket idag. Typ första riktiga skrattet. (hon skrattade till för ett tag sedan, men efter det har det varit tyst) Kul! Vi hade dansmaraton, i brist på annat. En ganska vanlig företeelse här hemma. Och även om hon nu skrattade åt mig, för att jag var ful och sjöng risigt. Tar jag det som en komplimang. Kul att kunna roa. Och gullig var hon.




Nu godnatt.

So far..

..Idag..

..har vi dansat och skrattat i köket.


Och övat lite på att hålla i.

Matdagbok.

Jag tror bestämt att soppa till frukost är det nya svarta. Sparris igår, redd grönsak idag. Kanske kantarell i morgon? Eller potatis/purjo? Ärtsoppa blir det inte. Det är visserligen ganska gott. Men inte till frukost.
Min pasta kokar nu för fullt. Så det blir pasta med zuccini till lunch. Inte så spännande, Men jag känner mig inte så äventyrlig idag. Eller så kan det vara för att jag inte har så mycket annat hemma. Kan vara så.. Kan vara så..


Nu luncha.

All we do is fik and fik.



Refill..


Jag har inget liv. Har varit i Bovik idag igen. Men gott var det. Den extra kladdiga kladdkakan, med hjortronsylt, jordgubbar och glass, slank utan problem ner i magen. Så nu är man lagomt jäst. Och snart blir det någon gammal deckare på tv. En ganska soft onsdag det här. Dock inget gjort hemma, men det skiter jag i. Det är ju faktiskt bra mycket najsare att spendera dagen som jag gjort än att göra hushålls sysslor som en annan hemmafru..



Nu soffläge.

Dagens status: skitigt.


Efter dagar med messmör (i vällingen) och slutligen lite katrinplommon puré (på sked), som inte var direkt omtyckt, är det nu full fart på Grodan. Skönt för henne, lite jobbigare för mig..














Jag gör ett tillägg på detta inlägg.
För er som inte förstår: Tänk mage..


Spin City?

Jahaja. Klockan är en bit efter midnatt. Typ en timme efter (och lite till). Men detta blir det sista jag gör idag. Eller nästan iallafall. Har lite att dona med innan sovtajm. Men fan va nice det ska bli att sova. I morgon har jag ett skit tomt schema. Vad ska man hittepå? Gå ut, promenera, hälsa på, kanske stanna inne? Antagligen blir det så. Den som vaknar får se.. Fast i ärlighetens namn så är det inte så svårt att fixa en fullspäckad dag. Det är bara att ta en titt på disken, golven, och på den megagiga stora tvätthögen i badrummet. Det är dock i dessa lägen jag inte ångrar alla mina impulsköp. Men bara i dessa. För ibland köper man så jävla fula saker att man blir mörkrädd. - men, det var ju billigt!?  Fast det borde inte få rättfärdiga dåliga köp. Egentligen. Men i dessa dagar när det börjar tryta i "snygg" garderoben, är det tur att man har en "ful" också. Och därmed få ännu en anledning att inte lämna lägenheten..



Nu spin city, eller jag menar, dona lite sen sova..

Skor är bra att ha...


Utsikten från fikabänken..


Idag har jag hängt i Gävle med min syster och våra barn. Eller, vi fikade på en bänk och gick lös inne på myrorna. Men det var tillräckligt. Lite konstigt väder idag, så svetten pärlades i pannan för ingenting. Några fynd gjordes också. Gött! Har kommit fram till att jag inte ska beställa kavajen och skorna. Även om de skulle vara bra att ha. Men jag har redan typ sjuhundrafyrtioelva par skor jag inte hinner använda, och verkligen inte de med klack på. För när ska jag ha dem liksom.  När jag sitter här i soffan och degar? Fast egentligen, varför inte? Ska man dega kan man ju göra det  med stil..

Update: Jag beställde iallafall, efter mycket övervägande, kavajen och skorna. Kan vara bra att ha...


Ett par roliga kängor. (oops ett par skor till...) Helt oanvända och vegetariska. 200 pix.  Kan bli bra till hösten, kanske..


En tröja till grodan. 30 pix. Bra pris tycker jag!


Pinnar och grus. De bästa leksakerna..


Fina systeryster.

Familjehäng.


Idag har jag varit i Bovik. Där bjöds det på glass och jordgubbar. Systeryster, Julia och Gustaf var också där.





Jack.




En röd.



Min "frukost" idag består av en stor kopp kaffe, en banan, ett äpple och den här tomaten (den röda.) Förstår inte varför de andra är så kartiga för. Brukar det vara så? Jag har aldrig odlat tomater, inte så mycket annat heller, förut, så jag har ingen aning om vad som är normalt för dem. Normalt för mig hade varit att alla blev klara samtidigt. För det känns lite futtigt med bara en..

Fint.



Nu har jag varit inne och tittat på dessa saker femtioelva gånger. Ska man eller ska man inte, det är frågan?
Min sysselsättning efter att grodan somnade ikväll har varit att rensat bland både skor och kläder. Så plats finns ju..

Tillbaka.


Söndags middag..

Idag är det söndag. Och hade det varit för ungefär ett år sedan, eller lite mer. I mitt gamla liv. Så hade jag antagligen varit ganska bakis efter att ha klubbat halva natten, eller ganska trött efter att ha jobbat halva natten. Kanske även av båda anledningarna. Och jag hade i denna stund dessutom jobbat (jobbade alltid söndagar). Stått i en skitig bar efter helgens bravader, och suckat. Söndagar = städdagar. Jag hade snart gått ner till kocken och beställt en tallrik med fish and chips, extra flottig. Och tagit med mig en kanna kaffe upp. Jag skulle ha kastat i mig maten och hällt i mig allt kaffe, på mindre än typ 10 minuter. Nu ska det städas. Snart kommer gästerna, och då kan jag inte stå här som en levande död i en kletig bar.. På med smajlet och öppna kranarna! Och tänka: Jag är hemma vid 4 inatt, ska jobba lunch i morgon. Yey!

Så idag är jag väldigt nöjd med mitt nya liv, obakis och ledig. Och inte ens i närheten av den forna söndagströttheten. Livet leker!


Nu middag.

Popcorne.

...och vatten. Det är lördag det. Dålig tv är ännu mer lördag. Trist väder är lördag deluxe. Sitter och surar lite.  Skulle vara önskvärt att det låg en kiosk i huset. Tidning och godis saknas. Borde inte sagt upp alla prenumerationerför jag har inget att göra om kvällarna nu. Förutom sånt man måste göra. Och det är tråååkigt.





En önskvärd klänning..
Från Acne




När man har tråkigt så är det väldigt lätt att man svävar iväg och kanske nät shoppar någonting, men idag ska jag försöka motstå, trots alla gudomliga reor..

Guldkant.

Igår hade jag barnvakt. Och jag, Stefan och Kerstin var ut på byn. Det var ganska najs. Fast har varit med om bättre. Men nu bor jag ju där jag bor, och då kan man inte förvänta sig någon utgångs sensation. Tydligen. Men det var trevligt ändå. Träffade på lite kärt folk. Och drack en god öl. Att komma hemifrån och få prata med vuxna (fulla, smådryga och överdrivet glada) människor var bara det en hit. Så Tack för i går broes and...













Jag fick visa legitimation igår. Skoj..
Hm, ja, då ser man väl ut som 17 då?

Eftermiddagskaffet.


Aktiv.

Fan, idag har jag redan hunnit med en hel del. Ovanligt? Ja. Städat och diskat innan klockan ens var 11. Sen har Miras pappa och farbror även varit här en liten stund. Kaffe och te. Och nyss har jag bäddat rent i sängen. Så nu längtar jag lite till kvällen. Det är ju ganska soft att somna i rena sängkläder. Mira sover middag nu och jag ska passa på att duscha. Sen får jag besök. Yey..

Pagebob.





Det är dags för förändring nu. Dödligt trött på mitt hår. Det är sjukt torrt. Skulle jag hälla en flaska olivolja över det skulle det inte se fett ut. Oljan skulle bara sugas in och håret skulle  fortfarande se ut som en oeldad majbrasa. Hade ju tänkt klippa det innan dopet, innan man skulle stå där till allmän beskådning och bli fotad. Men icke. Hann inte. Orkade inte. Lite färg påbättring fick räcka. Det gick ju ganska bra ändå, hade lite annat att tänka på just då än på frillan. Men nu, nu jäklar måste det ske.






En blandning av dessa tre, går det? Och hur gör man då? En bob på ena sidan,
 page med lugg på andra och en blonderad nacke? Kan kanske bli grymt.





Nu tv tajm. Sova är överskattat..

Tell me why?

Dagar som denna påminns jag lite extra om att regnkläder skulle behöva köpas. En snygg regnrock och ett par najsa stövlar. Det skulle sitta fint. Då skulle jag gå och köpa mig lite godis. Skulle kunna döda för en Riesen nu. Men att ge sig ut i det här vädret med trasigt paraply och låga tygskor känns inte så smart.


De snyggaste stövlarna  finns här.  (jag har strl 37..)

Hejhallå.





Vi är på bra humör idag...



Min webcam tar inte bilder av bästa kvalitet, speciellt inte i en mörklagd lägenhet. Men vi har morgon en stund till..

Fina färger.


Snart så.

Säng säng säng. Snart, mycket snart. Försöker verkligen börja mitt nya liv. Gå upp tidigt, och lägga mig mindre sent. Men det är inte alls lätt. Snarare mycket svårt. Och idag är det ju dessutom onsdag. Och då har ju grannen partay! Så det är dömt att misslyckas. Åtminstonde ikväll. Jag antar att han inte läser här. Jag har inte fått någon inbjudan. Fast häst killen är ju visserligen inte där, och inte heller har det sjungits sing star, så kanske ändå? Ska fråga nästa gång vi möts i trappen..




Nu sluta mina gröna till ljudet av dålig musik och andra konstiga ljud.

Ledig.



Chinos-Monki. Linne-H&M. Tröja- Secondhand.
Om man är hemma och är mammaledig kan man se ut såhär. Vid andra ledigheter
också såklart, men nu råkar jag ju vara hemma av just den anledningen.
Olyckan tvättades lätt bort, och brallsen torkade fortare än fort. Kanske det
får bli trasa av dem ändå..

Fläckig.

Fan. Ibland är det inte så kul med bebisar. För en stund sedan, när Mira sov middag, passade jag på att prova lite gamla byxor. Jag tänkte att eftersom jag kan köpa mindre storlek på kjolar, kanske jag snart kan ha byxor. Igen. Och till min stora förvåning så kunde jag ha mina chinos jag köpte förra sommaren, dock lite lite tajta i midjan, men annars så, de sitter som handen i handsken (eller nästan iallafall). Jag blev givetvis väldigt glad över detta, och tänkte att idag skulle vara ett gyllene tillfälle att sporta dessa. Sagt och gjort. Jag sportade dem. Tills grodan vaknade och skulle äta. Allt som åts kom upp. PÅ mina byxor. Och lite på golvet och lite på sig själv och lite på soffan. Men MEST på mitt ben. Jaja, det va´ de´de´.  I ett annat liv får jag också va sommarfresh..




Såhär kan man ju inte gå ut, och fläcken bara växer och växer..
Kanske ska använda dessa byxor som trasa, uppsugningsförmågan är Top notch!!




Nu skura brallor.

Dammigt.

Idag är ju en perfekt dag för dammsugaren att få bli rastad. Och för moppen att få glänsa. Men jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra än. Det lutar åt att jag skiter i det. Så farligt lortigt är det inte här. Har varit med om värre. Faktiskt. Kan göra det en annan dag. Fast det skulle ju vara skönt. Skönt att få det gjort. Och skönt att slippa borsta av fötterna innan man lägger sig i sängen. Typ. Men jag får besök snart. Jullan, Gussa och deras mamma. Systeryster. Så oavsett hur det blir med städning får det vänta till senare. Lite kläder är prio ett nu. Och kanske plocka undan lite saker som jag gärna har koll på även efter besöket..

I regnet.








Lycka är..









Det är faktiskt väldigt skönt att sova hemma igen. Inga mygg som man måste vara uppe och jaga hela nätterna och inte heller behöver man ora sig, iallafall inte lika mycket, över spindlar som kryper in i munnen på en när man sover. För det gör de. 7 stycken ska man tydligen äta upp i sömnen innan man dör. Jävligt onice. Jag dör en smula bara jag tänker på det. Fast en sak man inte slipper undan, oavsett vart man bor, är malar.  De är fan överallt. Om jag fick en superkraft skulle det vara mörkerseende, för då skulle jag slippa ha lampor tända. Och då skulle jag kunna sitta här i min just nu överdrivet varma lägenhet, med balkong dörren öppen (för att få lite svalt), lyssna på regnet och bli lämnad ifred. Men, jag har ju vanliga svennebanan ögon vilket betyder att jag måste ha lampor tända för att kunna se, och då får man ju välja. Antingen en sval lägenhet med malar i. Eller en varm lägenhet utan malar!? Jag väljer det senare alternativet.. 


J&G.

Idag  är jag i den lilla stugan i Bovik igen. Systerbarnen är på besök här, hos sin mormor. De växer så fort. Lite för fort kanske.. Märkligt att lilla grodan ska bli så här. Och lite till.

Kärlek.


Grannen.

Precis när jag tänkte gå och lägga mig. Tidigt ikväll. Kom grannen med vänner hem. Tv. Och höga ljud. Men ja, vad göra? Orkar inte bry mig så mycket. Jag hoppas bara att de har kul. Bra att nå´n har det. Tror jag ska bjuda in mig själv nästa gång det är fest. Så att jag kan vara med IRL, istället för att bara vara med på låtsas (sitta och tjura och lyssna på andra sidan väggen). Fast man undrar ju. Har han inget jobb? Eller vad gör han? Semester kanske? Fast om det vore så, så har han haft en jävligt lång semster. Sen december.







Hmm, om du skulle läsa detta kära granne, så bjud gärna in mig, eller byt iallafall musik smak. Och låt den där killen som skrattar som en häst inte komma in. Ta sång lektioner, annars hoppa på ditt singstar, och öva gärna guitarr hero med lurar innan du ska styla för brudarna. Det är inte top notch alla gånger!! Förövrigt är du en helt ok granne.



Nu dammsuga kanske??

Från den gångna veckan.






Dagens..

Jag har haft besök två gånger idag. Det är lyx! Först Kerstin sen Andreé. Men nu är jag dock ensam, och Mira sover. Ska nog ta och plocka lite. Och göra en ny röjning i garderoben..






..kjol: rutig

..tisha: vit

..Mira: färgglad i ny mössa

..leksaker: presenter

..lunch: mat utan potatis

Bra kurva.

6820 gram. 63 cm lång! 4 månader och 1 dag idag.


Rutin.

Nu är man tillbaka i verkligheten igen. Känns gött. Har varit ute hos mamma sen i tisdags förmiddag. Det har visserligen varit väldigt trevligt där, och väldigt skönt att ha kunnat vara utomhus med tanke på värmen, men att vara hemma bland sina egna saker är ju ganska oslagbart ändå.

Det syns mera nu att det bor ett barn här hemma. Alla fina saker som hon fick är nu "installerade". Känns trevligt. I morgon ska vi till bvc för vägning och mätning. Kl 10. Så det blir ännu en tidig morgon. Vi har gått upp typ 2-3 timmar tidigare än vanligt hela veckan nu, så tröttheten är inte att leka med. Fast det slog mig att hon faktiskt kan ha ändrat sin rutin. Hon har ju sovit ca 11 timmar i sträck (ca 22-09) utan att vakna på natten nu ett tag. Bra för henne. Dåligt för mig. (vi går upp 9 nu istället för 12) Alltså måste jag börja lägga mig tidigare om det här ska fungera, och det är ju inte det lättaste..Eller roligaste.






Mylta och Mira.

Grodans dop.




Pappa Johan, farbror Martin, grodan, mormor, Kerstin och mamman.














(Bilderna är klickbara)






Dopet blev fantastiskt bra. Det slutade regna. Solen sken och himlen var blå. Nära och kära var på plats. Och jag tror och hoppas att alla var nöjda och att de inte gick sockersugna härifrån..

Vi tackar alla som kom så hjärtligt, för en trevlig dag och för alla grymt fina presenter. TACK,TACK, TACK!!
Och ett speciellt tack till mamma, moster Brita och gulligaste Anna, utan er hade det inte gått. Puss och kram på er!
Samt ett jätte tack till min pappa och min bror, Niklas, som spelade så fint för oss. Puss på er med!





En sak kanske man kan anmärka på från igår. Nämligen att Miras namn var felstavat på en av tårtorna.  Men det är ju inte mycket att bry sig om. Den ligger ju ändå och skvalpar runt i våra magar just nu.

Vatten.

Nu är det inte lång kvar innan Mira får vatten på skallen. Och ingår förbund med den där där uppe. Fast om det fortsätter såhär så får vi alla vatten på skallen. Det regnar nämligen nu. Och åskar. Det hade ju kunnat vara bättre. Vi har ingen bra backup. Utomhus var det ju tänkt att bli. Ute i naturen. Men i värsta fall får vi tränga ihop oss inne. Kan ju bli mysigt det med..

Finaste gubben.

Oj, oj. Det är mycket med det här dopet. Massa fix och trix. Lite jobbigt.  Men det blir nog bra. Ikväll har det varit rena rama bakstugan här. Det luktar ljuvligt gott inne nu.

Årets första dopp klarades av idag med. Faktiskt väldigt varmt i vattnet. Synd bara att man kom på det idag. Sista dagen på sommaren. Nu ska det tydligen bli som höst igen. Kallt och regn. Det känns ganska bra faktiskt. Lite trött på att hela tiden vara svettig. Och spy lukten man har på kläderna blir dessutom något värre i hettan.  Men jag tycker ändå att det kan få vara lite uppehåll i morgon. Iallafall under dopet. Sen kan det få regna. Hela veckan, helst. Så att jag kan vara hemma, inne, och sova. Och slippa lukta illa..



Vi åt jordgubbar idag..





Nu sova, snart vakna.

God natt.

Nu ska jag snart sova. Anna är här. I morgon blir det full rulle. Bad, bak, städ, don och stek. Jag, Stefan, Kerstin, och Anna. Kan nog bli bra. Eller, det blir bra. Mitt hår ska även fixas. Det kommer bli grymt. Kerstin ska få gå loss med saxen, och jag ska kleta färg. Men andra ord, en bra dag väntar. Lite sömn först bara.. Sen så.


Kom hit.

Just nu. IRL. Ligger jag ute på gräset, bland alla jävla djur, ute hos mamma. Lite vatten och Tiger army är allt jag behöver. Och har. Fast det skulle ju vara nice om de var här på riktigt. Nick 13 går inte av för hackor, som man säger. Hans röst gör ju så att man smälter bort ännu mer än vad man redan gör i den här värmen. Självplågeri kanske. Men vad ska man göra. Mira är med sin pappa, vilket betyder att jag är alena. Och har armar och ben för mig själv ett tag. Ganska skönt ändå, men lite tråkigt dock.  Sällskap sökes!!



Se så härligt det är här hos mig...

Dagens resultat.

Idag köpte jag kläder i helt andra storlekar än "vanligt". Helt jävla otroligt. Kanske inte låter som någon jätte grej för andra. Men jag har inte fått på mig någonting i de storlekarna på över ett år nu.. Så det känns fan ruggigt nice.

  



Kan man ha någon av dessa klänningar på Miras dop (i mammas trädgård) tro??








Hade egentligen velat ha den här klänningen, som mammas Kalles mamma sytt.
Typ på 60 talet. Men den måste sys till lite innan den passar mig som ett smäck.
Och just nu vet jag inte om jag kommer hinna, men kanske. Om mamma gör det.

Sömnstörare.

Nu har jag fått i mig frukost. Och kaffe. Är vaken tidigt idag. Mira vaknade vid halv 8, men låg och pratade i säkert en halvtimme. Sen gick vi upp. Men hon, till skillnad från mig, somnade om efter lite mat. Men jag önskade jag gjort detsamma. Är verkligen jätte trött. Var uppe halva natten och jagade myggor. Det finns inget så störigt som myggor som surrar okring i rummet när man ska sova. De får hellre bita mig. Bara de är tysta. Men till slut, efter många om och men tog det slut på levande mygg, och jag kunde somna. (kl 03,30). Phu. Men nu är det dags att rycka upp sig. Sova får jag göra sen. Jag och Kerstin ska snart åka till Gävle. Lite shopping står på schemat idag.




Nu dusch.


Sven.

Jag fick besök av Kerstin och Stefan i kväll. Kaffe, glass, bröd och rån. Gott. Kul. Och trevligt.

26 grader är det inne nu. Konstigt. Det ska det ju inte vara. Typ 19 grader, det räcker. Så att man får klä på sig om man fryser. Och dra ett gammalt täcke över sig. Inte undra på att hjärnan inte riktigt hänger med. Men jag har trots det varit duktig och betalat räkningar. Jävla csn tog mitt sparkapital. Känns sådär kul. Men jag får väl typ skylla mig själv som har pluggat. Fast det har ju visserligen givit mig lite jobb. Så jag ska kanske vara nöjd ändå. Ja. Jag är nöjd. Nöjd att betala tusenlappar till csn varje månad, det är jag.





Mira har vattenkammad frippa och jag har nytt nagellack.

 
Kerstin, Stefan och Svennes..

 
Tidningskoll..

RSS 2.0