Tråkigt..

Måste säga att det är väldigt svårt att låta bli att titta på tv och sitta vid datorn. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det var lättare att ligga där på sjukhuset och inte göra någonting, det föll sig mer naturligt där. Och det hör liksom lite till att man inte gör någonting och att man har tråkigt när man är inlagd. Är man hemma så känns det ganska dumt att inte göra någonting alls. Det finns ju en del som skulle behöva fixas... Dom kunde väl ha skickat med mig lite sömnpiller eller någonting så skulle det kanske va lite lättare att bara ligga och glo!

Välkommen Dave!


Det är ingen snygging som flyttat in hos mig, men han fyller sin funktion..

Ett fult bord.

Jag sitter och väntar på mat nu, mamma och Kalle ska komma med en grekisk sallad åt mig. Ska bli nice. Dom ska åka till Ikea i eftermiddag och handla lite saker åt mig (och till dom såklart). Har insett att jag helt enkelt får stå ut med att ha fula saker här hemma, iallafall i form av ett laptop bord. Men man kanske kan piffa till det på någott sätt. Och när datorn står på det så kanske det ser mindre fult ut.. Spännande.


Nu invänta maten.

Dagens dom..

Jag är nu hemma..  Och jag hade iallafall rätt angående hemgången, men jag ska tillbaka på söndag(trodde måndag)tidigt på morgonen för ytterligare kontroll av blodtryck och äggvita. Preeklampsi är min dom(havandeskapsförgiftning). Men eftersom alla värden håller sig på en jämn nivå så får jag vara hemma, och vila. Inte så mycket tv tittande och inte så mycket dator, och inte läsa för mycket. -Men ljud böcker ska gå bra..  Vad roligt jag ska ha det!! Men jag får försöka se det positiva med det, och det är att man oftast inte går tiden ut, utan förlossningen brukar tydligen kunna komma igång tidigare.(inte min antagligen..) Annars blir man igångsatt i vecka 40, förutsatt att värdena inte försämras. Gör dom det så kan det bli en igångsättning tidigare eller ett snitt. Kan ju bli läckert med ett ärr tvärs över magen, om det nu skulle bli så... Man kan ju se det som scarrification kanske, och det är ju häftigt. (en del tycker det har jag hört)


 En CTG kurva togs på bebben igen i morse..

 
Jag var inte så pigg.. Klockan var typ halv 8 när jag blev väckt
för diverse provtagningar, (härligt sätt att börja dagen på)


Men efter alla prover som skulle tas fick jag frulle! Ingen lyxig hotellfrukost
direkt, fasst helt okej ändå..






Nu följa läkarens ordination och stänga av dator och tv och lägga mig och glo i taket..(har tyvärr inga ljudböcker på lager)

Dubbelt så långa timmar?

Fan vilken lång dag. -Jag undrar om sjukhus timmar är längre än vanliga timmar? Det måste nästan vara så..  Och inget nytt på fronten heller. Läkare är lite konstiga, lite luddiga så att säga. Det kan vara väldigt svårt att få ett rakt besked, eller överhuvud taget få ett svar av dom. Alla dessa termer och ord man inte riktigt förstår sig på. Och de har dessutom en otrolig förmåga att prata bort allt, så att man inte vet om man ska vara orolig eller inte. Ibland kunde de väl vara lite mindre korrekta.Tur att sköterskorna gör sitt bästa för att svara på mina frågor.  Nu väntar en till, förmodligen sömnlös natt(börjar bli några nu) innan jag får vänta ytterligare en hel dag innan dom talar om ifall jag får åka hem eller inte. Kan satsa allt jag äger(nästan) på att jag får åka hem över helgen, men att jag ska komma tillbaka på måndag. Allt för att kosta så lite som möjligt. . Det är ju dumt att göra av med Viktoria och Daniels bröllopspengar på mig.


Nu försöka få tag på lite smärtstillande.(det borde lyckas på ett sjukhus, men man vet aldrig)

Yngel in action!

Knodden i form av yngel V.17
Knodden i form av yngel V.17

Det var en gång ett grodyngel..

Nu ska jag snart gå och titta på knodden.. På en skärm dock. Men spännande ändå. Det va ju nästan 20 veckor sen sist. Nu kommer man ju verkligen se att det är en bebis(en riktig knodd!!) där inne. Då i vecka 17 såg h*n mest ut som ett grodyngel med fingrar. Visserligen världens finaste yngel.. med världens finaste små yngel fingrar..(man blir sentimental på sjukhus)


DEN gubben gick inte.

Jag hoppas dom släpper hem mig snart.. Jag har ju fått mina nya brillor!!. OCH det är dessutom bokrea. Jag hade ju planerat att sitta och se snygg ut (om man tycker blåsfiskar är snygga hade jag lyckats bra!) på något kafé och läsa mina nyinköpta böcker..(okej, kanske mer spana än läsa, men ändå)


Nu försöka få tag på mitt provsvar.


Vart är barnet!!??

Jaha, då ligger man här på förlossningen, utan barn i sikte. Känns lite skumt, och konstigt.. Men man vet ju inte, jag kan ju vara mamma fortare än väntat. Skulle ju vara ganska skönt, så att man kan börja sitt "nya" liv någon gång. Fasst jag skulle väl få "bo" här i några veckor isåfall. Så knodden hinner växa på sig lite innan hemgång. H*n är ju inte så stor än trots allt. Tror dock att det blir väldigt påfrestande och tråkigt i längden att vara här. Men men, ingen ide att ta ut någonting i förskott. Jag räknar med att få åka hem i morgon. Det skulle vara skönast ändå. Så att knodden får växa någon vecka till i magen istället för i en kuvös.. Det skulle jag tycka(om jag va knodd alltså). Men lite lyxigt är det att vara här, fick nyss jätte goda mackor och den godaste varma chokladen jag druckit på flera år. Så det kan man väl stå ut med. Dock är hemma bäst! Min säng är ju  liite(och inte bara så lite) skönare, och framförallt bredare..(är lite orolig att jag kommer trilla ur om jag ska vända på mig inatt). Och när det gäller goda mackor så kan jag fixa det hemma,  fasst, ja, chokladen, den blir svår att toppa dock..

Okontaktbar.

Har  varit utan mobil sen i söndags(åkte till mamma och glömde laddaren, som vanligt...). Det har varit  väldigt skönt att slippa kolla den hela tiden, och behöva ha den "nära till hands". Man blir nog lite för stressad av mobiler ibland. Och det finns ju andra sätt att kontakta varandra på(förutsatt att man har internet, -men vem har inte det..), typ msn, eller mail,  eller så  har man kanske facebook eller myspace, Eller, så kan man skriva en liten kommentar i någons blogg..

Vem ska bekosta detta då??



Vad är grejjen med Daniel och Viktoria?? Vart man än tittar så handlar det bara om deras förmodade förlovning. Radio,tv,internet,tidningar, you name it. Och hela Jävla sverige är utanför slottet och väntar på att få höra den stora nyheten. Varför stå där och vänta på att kungen ska annonsera nyheten , alla vet ju tydligen redan att de ska förlova sig.. Det verkar väldigt puckat (enligt mig) att stå där ute och frysa. Och sen då??Bröllop? jaha som att man skulle bry sig? Men man blir ju mer eller mindre påtvingad spektaklet. Och man kan ju bara anta att det är skattepengar som går till deras, antagligen, Megabaouta bröllop, FÖR TIOTALS MILJONER KRONOR... (det skulle räcka till flera miljoner svennebanan bröllop) Och att dessutom påstå att det skulle gynna sverige med ett bröllop?  Det ska tydligen säljas muggar och t-shirts för miljarder..Det är helt sinnes!! Hmm, ja vet inte ja, men jag skulle nog inte vilja dricka mitt morgon kaffe i en Vickan&Danne mugg, iförd en Vickan&Danne tisha.  Fasst självklart är det väl roligt för Viktoria och Daniel att de är kära i varandra och vill gifta sig.. Så Stort Grattis till er.. Men lämna mig utanför.


Nu försöka hitta någonting mer viktigt att lägga ner energi på. (typ skid vm..haha)

För vem??

Ibland är saker bara så tragiska. Och ingen vet vad som kan göras. Vad gör man då? Blir trött på våra så kallade myndigheter och deras jävla regler. För vem? Ska det vara så svårt att få lite förståelse? Eller hjälp? Jag hoppas att det någon gång kan bli ändring..

Jag tänker på dig...

Nyhetspaus..

Söndag! Beck och onyttigheter hos mamma. Börjar bli en liten tradition nu. Det är mest jag som kollar och äter, mamma ligger och snarkar i soffan bredvid.. Ska försöka väcka henne, men det är väl dömt att misslyckas..

Jag blev väckt i dag av att det ringde på dörren, men eftersom jag inte kände igen dom som stod utanför så öppnade jag inte.. Gillar inte att öppna för okända människor. Det kan ha varit Radiotjänst, och då skulle jag ha blivit tvungen att erkänna att jag har en tv, och därmed blivit tvingad att betala avgift (vill slippa så länge som möjligt) för min lilleplutt tv som man måste ha en meter framför ansiktet för att se någonting. Ganska ovärt..  -Kom igen sen när jag har en stor platt tv!!. Det kan också ha varit jehovas vittnen(inge fel på dom så..), och jag kände mig inte riktigt upplagd att lyssna i mitt nyvakna tillstånd. -Ni är välkommna när jag är liite mera vaken. Men nu får man väl gå omkring som på nålar hemma, och se till att tv:n inte syns och hörs(om det nu var radiotjänst och dom kommer tillbaka), fasst jag gissar på att det var jehovas, för tjejen som stod där hade en rosa basker! (men den va fin) Inget att oroa sig för..

Nu börjar Beck igen.

Min nya lugg!!


Heltäckande...


Halvtäckande...


och lite spretigt...

Ett kokt ägg!

Har varit och ätit tårta idag! Irians Anita(morbrors fru) fyller år idag. Grattis Grattis. Vi var där hela eftermiddagen. Väldigt trevligt. Det är ganska skönt att bo nära släkt och familj (saknar vissa dock) har jag upptäckt. Jag upptäckte också att man inte står sig på 2 mackor och lite tårta en hel dag. Så sorry mamma om jag var lite grinig när jag klev ur bilen,(blodsockret) men jag va bara så hungrig. Men orkade inte göra middag, så jag mixade ihop lite kikärter till någon form av hummus, och åt det med morötter och lite nacho chips jag hade kvar. Slog även på stort och kokade mig ett ägg. Vilken middag!!  Kanske inte täckte alla näringsämnen (grönsakerna äter jag en annan dag...) men gott var det iallafall.



Nu efterätt.. (tro det eller ej, men det blev faktiskt några kakor kvar igår efter att jag haft mina boys på fika)


Lyx!

Jag upptäckte i natt när jag skulle lägga mig för att sova att jag till min stora lycka hade bäddat rent på dagen. Vilken lyx!! Jag hade helt glömt bort det eftersom jag hade lagt på överkastet igår, av någon anledning,(händer inte så ofta) efter att jag bytte sängkläder. Jag kanske gjorde det undermedvetet för att överaska mig själv.. Jag kanske visste att jag skulle ha svullna fötter(efter att ha suttit i soffan lite för länge)och därav lite svårt att somna, och rena sängkläder gör ju det liite lättare att träffa John blund. Hm, hjärnan är ju fantastisk ibland!




Nu frukost.


Min nya hobby..

Inga glasögon idag, mamma hade inte så mycket tid över, så vi prioriterade att åka på coop istället. Men jag behövde mat mer än glasögon idag. Skulle dessutom få folk på fika och jag hade inget hemma att bju` på. Hade tänkt baka någonting, men det va en sån dag idag då orken inte riktigt fanns till det. En timme utanför lägenheten är allt jag pallar just nu, sen är jag helt slut. Lite segt med tanke på att jag igentligen har hur mycket tid som helst att göra saker på. Men men, det blir ganska mycket ordning och reda på sakerna här hemma iallafall. Jag måste ju upp och röra på mig lite då och då(för blodcirkulationens skull), och då passar det ju sig perfekt att "flytta" omkring på saker. Inget onödigt framme, och alla ljus och kuddar är så gott som perfekt (helt perfekt går inte att få till)placerade. För att inte tala om stolar och koppar och skor och blommor och lampor och bord och shampoflaskor och tvålar och allt annat flyttbart (allt står som det ska, tills nästa runda). Så den här graviditeten har gjort mig ännu(sjukligt) mer pedant än jag va innan. Hur fan kan ett par millimeter störa en så fruktansvärt mycket?? Ja, man får hoppas det blir bättre sen. Stackars barn annars, kommer inte få sova ifred.. "-nä nu ligger du nog några centimeter fel.." " -hmm, täcket är knöligt och lite mera invikt på vänster sida, det måste åtgärdas..." "Oj,oj, nu är det oreda bland blöjorna..och titta, din stjärtsalva ligger inte snyggt så där, den ska ju ligga liiite mer på snedden.."
Det måste bli bättre sen.. Annars kanske det finns risk för bortstädning av barn som ligger och skräpar..

Nu gå och flytta på besticken (eller någonting annat som kan tänkas ligga fel).

Spretande lugg..

Vilken dag! Jag har inte gjort ett smack. Eller jo, diskat. När jag vaknade i morse flyttade jag mig från sängen till soffan, och där har jag tillbringat hela dagen. Liggandes och sittandes. Och jag blir nog kvar ett par timmar till. 2½men på tv nu, sen nya serien The mentalist, sen scrubs och The closer och Cheers och.. ja, en hel del annat.

I morgon ska jag hämta ut mina nya brillor. Ska bli spännande. Lite orolig att de inte ska passa till min nya frisyr med lugg.. Det kanske blir för mycket sekreterare. Men men, det får jag allt se i morgon. Måste även inhandla någon form av produkt som gör håret rakt (och glansigt), min nya lugg vill inte riktigt som jag vill. Den har en tendens att spreta lite väl mycket. (kan bero på en virvel mitt i luggen)
Men Tack till Kerstin som fixade min friss.. väldigt nöjd! Trots spretig lugg, (men det är ju inte hennes fel).

Nu titta lite mera tv.

Ghostface!!!




Ghostface killah!! Till Sverige!! Den 29:e maj!! På Berns!! Kan vara årets grej (förutom knodden då förståss) !! Så jag håller tummarna att knodden vill titta ut i tid så att jag kan gå. Känns väldigt tråkigt om jag skulle missa honom också.. Men skulle jag kunna gå så väger det nog upp det mesta jag missat hittils.
Så nu ska jag bara förbereda mamma på en resa till Stockholm i slutet av maj..






Nu prata med knodden om att komma ut i tid!

Spontanitet..

Grand design på tv. Brukar kolla på det när jag kommer ihåg att det går. Beundrar verkligen dessa människor som har en så stark vision av hur deras drömhem ska se ut. Det skulle visserligen vara ball att bygga sitt egna hus, men vart skulle jag bygga det? och hur skulle det se ut? skulle det vara 7 meter högt i tak? eller kanske räcker det med 5? Trägolv eller stengolv? Marmor i köket, och helkaklat i badrummet kanske??  Jag skulle aldrig bli färdig. Det finns ju hela tiden någonting som kanske är bättre.. Jag undrar varför det är så att man(jag) allt för ofta aldrig blir nöjd?? Jag har nog ganska lätt för att acceptera och vara tillfreds med min tillvaro just för tillfället, men jag tröttnar fort. Och då måste det hända någott. Bygger man ett hus så känns ju det ganska långvarigt. Och då vill man ju bli nöjd. Och veta att man kan bo där för kanske resten av livet. Det skulle vara svårt tycker jag, för det finns ju så många ställen att bo på.. Fasst det kanske ändras när jag blir två, då kanske man måste tänka mer långsiktigt.. Eller??  Tror iallafall att det kanske gäller att ha lite mer framförhållning än vad jag brukar ha. Eller... ja,iallafall kanske kunna planera några dagar framåt. Men det är ju ganska tråkigt att planera och bestämma saker i förväg, så vi får allt se hur det blir med det..

Nu titta in i kylskåpet..

Mörk vs Ljus ??

Mamma åkte precis, hon kom hit och lagade mat åt oss ikväll. Ångkokt Lax med potatis och haricot verts. Gott gott! Efter maten åkte hon iväg och köpte choklad, mmmjölkchoklad... Hon hade med sig mörk choklad när hon kom, men är man sugen på mjölkchoklad så stillar inte 72%ig choklad suget. Så nu efter en god middag och ca 180 gram(av 200) mjölkchoklad (mamma tog bara en liten bit, hon försöker vara nyttig och åt därför av den mörka) är dagen fulländad. Det enda som fattas är enorma mängder vatten. Man blir väldigt törstig av choklad. Men vad vore livet utan? Ska nog testa en choklad behandling när knodden är ute. Jag tycker man  får, eller man ska skämma bort kroppen lite när man haft den utlånad under 10 månader (40 veckor). En glad och välmående mamma= en glad och välmående knodd!!

   



Nu dricka flera liter vatten.

....gam spena

Sitter i min soffa och lyssnar på Christer på P3, kan vara ett av världens bästa radio program. Det handlar om smeknamn idag, ganska kul att höra folks smeknamn och hur dom uppstod (namnen alltså). Man har ju ett par smeknamn själv som är ganska "roliga". Lena mena med gam(gammal på norrländska) spena (Elisabeth myntade det när vi var typ 10), som senare blev Lena-Spena, som sen blev Spenan, dom senare följde med ända tills jag flyttade från Sandviken. I gymnasiet fick jag även heta Lennart och Cp-Lena. Tack televerket för det!! Smeknamn är ju kul, så jag är inte bitter, inte alls... 

Medans jag sitter här och lyssnar kan jag konstatera att jag gjort ett mindre bra soffköp. Den är finare att titta på än att sitta i. Trist! Tur att jag har många kuddar att bulla upp mig med. Det får helt enkelt bli ett fotölj köp (en skön sådan), som jag kan sitta i och låta mina eventuella gäster sitta i soffan..

Nu laga lunch.

Det fattas fortfarande en decimeter..

Nu är gröten i magen och snart sällskapar kaffet med den. Har slut på soya choklad desserter, så det blir bara en simpel kopp kaffe "på maten".
Idag går jag in i vecka 35.. Ännu en vecka har gått. Önskar alla veckor gick lika fort som den förra gjorde, (en vecka för mig är just nu tisdag till tisdag). Men det blir svårare och svårare att röra sig, barnet tar upp exakt hela magen nu, så jag kan inte riktigt böja mig framåt. Dels känns det som att nån spetsar mina revben, och sen känns det som att jag knögglar ihop knodden där inne. Men det gör jag ju inte såklart, men ändå, det är ju magkänslan man ska gå på.. (har jag hört). Alla säger att det blir lättare ju längre ner barnet sjunker, men det har jag då rakt inte märkt av..  Det spelar ingen roll om h*n sjunker ner mer och mer( för det gör h*n, det känns..). fötterna är likförbannat under brösten på mig. De som har sagt att det ska bli lättare har uppenbarligen missat en sak, barnet växer ju  fortfarande!! Det är väl den där decimetern som fattas nu igen. Alltså,  under 1,60 = för liten(kort) mage..

Nu sova middag (frukost)

Nytt!


Den nya soffan!!

En ny soffa.

Sitter i sängen med datorn på magen. Undrar om det är farligt,(för knodden alltså) eller mindre bra kanske?? Ja ja, snart kan jag ju sitta som en normal människa vid ett bord och datorisera. Eller så får jag helt enkelt ta och köpa mig ett laptopbord. Synd bara att de jag har sett är så fruktansvärt fula.. Fula saker vill man ju inte ha, oavsett hur bra dom än är. Nä! nån måtta får det va!!

Dhl va här och lämnade min nya soffa och lite saker från IKEA i morse. Så nu väntar jag på att min bror och hans jobbar kompis ska komma hit och bära upp min gamla soffa på vinden. Ska förska få dom att sätta ihop den nya med. Men troligtvis så har dom nog inte tid med det. Det är väl något hus som ska byggas kan ja tänka.. Färgen va bättre än förväntat på soffan (tyget). Inte så värst skrikig .Tror det blir bra med turkost. De runda små mattorna blir nog bra till,(en cerise och en lila) ingen kan ju påstå att det blir färglöst och tråkigt iallafall..

Nu fixa käk.


Tvättdags.

Sitter hemma hos mamma och dricker te(hallonblad), äter godis och kollar på Beck. Lånar också hennes tvättmaskin. Det börjar sina på rena kläder i min "enorma " garderob.

Det va ingen knodd på väg ut, inte riktigt än iallafall. men delar av slemproppen  hade nog lossnat. Och då kan det tydligen komma ut lite sk, "vatten".  Det är ju trots allt 5-6 veckor kvar. Fasst om ungefär 3 veckor så är bullen igentligen färdig bakad(resten av tiden är "gotte tid"), men vi får väl se när h*n är redo att dela lägenhet med mig. Det kan ju dröja upp till 8 veckor innan det sker.  Det  känns dock lite länge.. Men fram till dagen D ska jag dricka hallonblads te och inbilla mig att det är jätte bra..

Nu ta en kopp "vanligt" te.

Nåt annat trevligt..??

Hade besök hela dagen igår. Först kom Kerstin, sen Stefan och en stund senare kom Kerstins mamma. Hon hade med sig en massa gott. Som vi fikade upp sen. Det var jätte trevligt. Tack Lena! Senare på kvällen fick jag besök av Fredrik, Per,Klara, Daniel och David. Dom höll på och repade men behövde lite kaffe paus. Så vi satt här och hängde (nice att ha häng hemma),lyssnade på musik och pratade. Fredrik hittade gamla NOFX skivor som han peppade ur på. Typiskt honom.. Men det är kul.  Gänget (bandet) gick vid halv elva, elva kanske och då kunde jag äta min kvällsmat (fiskgratäng) som stod i ungnen (avstängd) sen flera timmar. Den va god men kanske lite kall. En micro vore nåt att ha det..

Just nu sitter jag och inväntar mamma som ska köra mig till förlossningen, ska dit och kolla utifall det är vattnet som börjat sippra ut eller om det bara är någonting annat trevligt. Jag misstänker dessutom att delar av slemproppen lossnade i början av veckan. Eller så var det också bara någonting annat trevligt. Vad vet jag? Jag har inte haft någon slempropp förut, inte heller så här mycket vatten i magen på en och samma gång. Men en vecka eller två kan knodden få stanna "hemma". Jag har ju inte fått i ordning allt än..

Nu försöka få i mig lite mat.


Ut och slåss??

Dessa handleds skydd förpestar min tillvaro mer än jag trodde. Det är ett väldans av och på med dom. Arbetsterapeuten ringde nyss och skulle höra hur det går med dom..
- Hmm, eh, jo, det går väl bra..!?
- Jaha, och hur är det på morgonen när du vaknat?? är svullnaden borta?
- Eh, jo, det är väl.. men jag måste ta av dom på natten för det är..eum, lite obekvämt..
- Jo men det blir ju bättre resultat om du har dom på hela natten.(bestämd röst)
- Ja,jo..men jag har dom när jag sitter vid datorn..!?
- Bara då!?
- Njae, inte bara då, försöker ha dom så mycket som möjligt.. (ljug)
- Ja, det blir ju som sagt bättre resultat om du har dom. För att.. bla bla bla.. osv..(ett långt utlägg om varför dom är bra)
- Okej! jag ska ha dom på mig..(himlar)
- Mmm, hela dagarna OCH natten, så gör vi en uppföljning om en vecka..
- Ja, jag ska använda dom (jag lovar, verkligen..)
- Bra! då hörs vi om en vecka, ha det så bra nu, och Lycka till!! (lite överdrivet trevlig och glad, skade glädje mån tro??)

Jaha, jävla skit.. gillar dom inte alls. Dom är inte direkt bekväma, och dessutom väldigt fula. Det ser ut som att jag ska ut och slåss eller nåt..
Jaja, jag får väl sy fast roliga tyg märken eller nåt på dom, eller, nää, kanske inte, ska nog inte skylta ännu mer med dom. (färgen är tok blå)

Snart kommer mamma hit, vi ska åka på IKEA och handla skötbord och lite sängkläder till knodden. Samt gardiner till köket. (Och säkert en massa annat onödigt som alltid följer med hem därifrån..)

Nu göra mig respektabel.

Popcorne.

Sitter och tittar på "du är vad du äter" som tilltugg har jag popcorne och vatten. Antar att jag är ett popcorne nu då. Men jo, det kan väl stämma, det finns ju likheter. (blek rund och lite taggig) Fasst jag kan ju komma på värre saker att vara lik, typ isterband kanske. Kan nog tycka att Anna Skipper är lite överdriven. Programmet har ju dessutom en helt över taggad kommentator. Inte okej!! Undrar hur han är i verkligheten. Och i detta program har Anna dille på leopardmönster. Det är visserligen snyggt, men hon hade ju kunnat varierat sig lite. Men grattis till tjejen som blev utsatt för Skippers påhitt, hon verkade nöjd..

Nu bli en macka.

Please read the letter..

Har hittat en ny favorit skiva nu. Raising sand. Det är  Robert Plant och Alison Krauss som har spelat in en skiva tillsammans. Hur bra som helst. Väldigt många musik stilar ihopblandade. Men dom har gjort det väldigt bra. Lite sorgset lite glatt, lite country lite pop, lite harpa lite gitarr, lite psykadelisk 70 tals rock lite sista dansen feeling, lite folkmusik lite fioler och lite Led Zeppelin tjut.. Helt underbart. Jag gillar verkligen hans röst.(hennes också) Den är väldigt mångsidig. Den kommer definitivt gå varm här hemma ett bra tag.

Idag har jag möblerat om, och stoppat undan lite onödiga saker i skåp och garderober. Nu finns det "luft" här. Man får passa sig när man bor litet att det inte är en massa onödiga saker överallt. Och det blir ju inte mindre trångt när knoddas inte längre bor i magen, utan delar lägenhet med mig. Säng/vagga, vagn, bilstol, babysitter, babygym, dreambag, blöjpaket, skötbord och alla andra saker ett barn behöver(och igentligen inte behöver) tar ju sin lilla plats..

Nu tända ljus och öva på att vila.

Tha Jonsson sisters!!

                                
                                                                        Efter många om och men...



                                  
  
                 En överraskad,
en "nee knäpp inte på mig eller"
och en "nu slutar du knäppa kort" syster. 



Så här är dom!! Systrarna Jonsson(de har en bror också). Mia, Britta, och Anita. Hade igentligen lovat att photoshoppa dom lite innan jag la upp bilder på dom här, men så hittade jag dessa bilder och jag tycker dom är söta i original skick ändå. Men det är svårt att få till någott vettigt och seriöst kort på dessa tre. Dom skrattar mest hela tiden(de blir som tre 14 åringar). Det krävs tålamod, de håller verkligen igen på översta kortet (jag sa åt dom på skarpen!!).  Men det är ju bara härligt att ha såna gener i sig.. Tycker dessutom att dom är sjukt lika varandra! (ännu mer i verkligheten)

Jag vet vad jag har att vänta mig..

Nu leta efter min borttappade lapp. (tiden till nästa BM besök)

ordning och reda..

Nu är jag trött, det svider i ögonen. Har suttit och sorterat alla bilder på datorn, och gjort typ tusen nya mappar. Men nu är det lite ordning. Äntligen!  Det borde göras oftare. Och man hittar ju dessutom en massa roliga bilder man glömt bort.. Nice!. Kameran måste vara en av världens bästa uppfinningar..  Ska bara lära mig photo shop ordentligt nu, så blir det ännu lite roligare att ta kort. Men det är mycket att lära sig, och det kommer nog ta ett tag.. Fasst å andra sidan så är ju tidsbrist inte mitt största problem..

Nu SOVA..

Man skulle ha varit lite längre..

Dagens shopping..
Dagens kula..



Idag har varit en bra dag.. Skönt!! Var till barnmorskan på förmiddagen. allt va som det skulle, alla värden var bra. Blodtrycket va väl fortfarande lite högt, men det ligger på en jämn nivå. Till och med magen ligger på en bra kurva. (fasst det ser ut som att jag ska föda i morgon) Men enligt min bm så är min längd anledningen till att jag ser ut som en vandrande kula (som ska spricka snart). Hade jag bara varit liiite längre så.. och kanske lite mindre vätskefylld..

Annie hämtade mig efter Bm besöket för en fika. Väldigt trevligt. Sen gick vi en sväng till hälsokost-affären och handlade lite "goa grejjer". Så i morgon till eftermiddags kaffet blir det en Flapjack, med choklad överdrag.

Nu dricka te.


Dead Prez och anti svett.

Dead Prez spelar ikväll. Det kan också vara en anledning till  mitt lite taskiga humör.. Hade gärna sett dom,( har missat många bra konserter pga fogarna nu)  även om det va bättre förr. Fasst troligtvis kör dom nog mest gammalt. Det känns mest logiskt, men man vet ju aldrig. Å andra sidan är det ingen idé att sitta här och deppa för det, hade jag varit i sthlm hade jag ju ändå inte kunnat gå (bäckenproblemet hade ju hindrat). Men jag hoppas att alla som är där får en bra konsert och att kanske nån lyssnar lite extra åt mig...( vet att en gör det iaf. Tack!!).

Jag gick in på apoteket och shoppade lite nya "produkter" efter mitt andra sjukhusbesök idag. En ny handkräm, en bodylotion och en deo. Såna saker piggar alltid upp mig. Jag älskar Produkter. Brukar igentligen köpa nästan uteslutande ekologiska saker till kroppen, men jag tänker att next best måste ändå vara apoteket.,vet inte varför, men det känns ganska bra. Sen brukar deras sortiment hålla vad den lovar. Och det är ju ganska billigt.. Jag va dessutom i akut behov av handsmörj och anti svett. För jag hade ju inga såna saker hemma.. En sak dock, handkräm och onaturligt mycket handsvett är ingen bra kombo.. (vill ha tillbaka min normala hormon nivå) Hoppas deon är bra!!

Nu handsmörjs test .

Flodhästen anfaller.... (inte!)

  1. Jaha, då sitter man här.. En obeskrivlig smärta i bäckenet, en rygg som "går av" när som helst och handleder som inte går att röra,(skenorna i handledsmojängerna gör så att dom inte går att vrida). Ska ha dom på mig dygnet runt i princip, förutom när jag ska göra mina övningar( typ 25 rep, 5 ggr om dagen, helst fler) Kul jul!! Vill bara att detta ska få ett slut snart.. Ska till barnmorskan i morgon, men det spelar ingen roll hur mycket man gnäller, för hon säger bara som alla andra,  "men det är ju bara (6 veckor idag) några veckor kvar nu, det går fort"  Men för mig känns det inte så bara. Skulle helst vilja lägga mig ner och halv dö en smula, och vakna först när knodden är ute. Men men, så lär det ju inte bli..  Får väl bara acceptera att jag ska vara en någott överviktig flodhäst med grava rörelse problem ett tag till... Livet leker!!

Blå himmel vs. svenska sibirien

Så här fint var det igår hos mamma!
 Så här fint var det hos mamma igår!   Strålande solsken!!

Och blå himmel!!

Det va inte riktigt lika härligt i morse.. (lite sibirien feeling)


Lunch kl 12!??

Sitter och äter lunch nu, lunch!? det har inte jag ätit vid den här tiden på väldigt väldigt länge. Brukar vanligtvis sova nu. Men jag har gått in i nån fas där jag vaknar tidigt.( Idag kan det dock ha att göra med att jag varit på sjukhuset). KL 07.14 vaknade jag och kunde inte somna om. Skulle vara på där kl 10.00, så jag hade gott om tid på mig. Ska tillbaka kl 15.30 och prova ut handledsskydd, ska tydligen ha såna när jag sover så att jag inte blir så svullen i händerna. Vi får väl se om det hjälper. Lunchen består förövrigt av mammas goda fisk soppa, (som min syster introducerade i familjen). Verkligen jätte god. Med lax, lime (det är citron i denna,det funkar lika bra) och lagerblad.,och lite grädde.

Nu göra kaffe!

Disco!!


                             
                                          



Använde min nya Paljett tröja igår när vi va till mormor. Magen såg ganska fin och härlig (rolig) ut i den.. Ungefär som en vandrande discokula!!

Hos mamma.

Sitter hemma hos mamma och kollar ut på snön. Väldigt mycket snö är det ute just nu, det har ju toksnöat i flera dagar känns det som. Men strålande sol och klarblå himmel är det iallafall. Vackert! Det är en sån dag man önskar att man kunde utnyttja. Typ sitta på ett fjäll med en kall öl i handen och sola sig lite (Nästa vinter får det bli), varm choklad skulle också duga. Med en ostmacka och kanelbullar till.

Mina mostrar är här och hälsar på. Vi firade mormor igår som fyllde 81. Det va trevligt. God tårta! Hon va på bra humör och vi var där ganska länge. Mamma och Mia är ute och går en liten promenad just nu, jag och Britta håller oss inne. Det är ju ändå ganska kallt ute..

Nu dricka lite mera kaffe.


Sno ett koncept??

Har precis kommit hem från Kungen, är helt slut i fötterna, (de har svällt så mycket). Dom har dessutom intagit en lila aktig nyans och ser ut som äggplantor ungefär. (inte så vackert)  Så det ska bli skönt att lägga sig i soffan nu framför lite tv, och äta upp chokladen som Annie och Stefan lämnade idag. De var här på fika, och med sig hade de semlor och choklad.. Lördags eftermiddagen var därmed räddad! Väldigt mysigt va det att få lite besök. Det är mest mamma och pappa som kommer hit annars. Men det gör inte så mycket, jag orkar ju ändå inte vara någon bra värdinna just nu.(man vill ju orka passa upp på sina gäster!) Det blir bättre sen.

Spelningen på Kungen va helt okej. Prop Dylan var bra. Bättre än jag hade trott så det va kul.
Men ibland kan jag känna att unga svenska killar som håller på med hip hop försöker lite för mycket. Och snor lite för mycket av andra artister. Okej om man lånar lite beats och slingor. Det gör ju alla, det är nog svårt att inte göra det.. Fasst det gäller ju då att göra det på ett snyggt sätt, och förhoppningsvis göra någonting bättre av det. Det är nice att klara av det. (man har "skills" då) Men jag gillar inte när man snor ett helt koncept, och kör det fullt ut,(inga namn nämda)och tror att man är väldigt egen. Men överlag så var det en bra kväll. Roligt att se att det fortfarande finns kids som vill gå på spelning..

Nu ryggläge i soffan.

Jäsa i soffan.


Bästa kladdkakan med ovispad soya grädde och mammas hemgjorda hjortron sylt!!

Kladdkaka!!

Det blir inte av att åka till Gävle ikväll,  är inte så pigg. Tråkigt! Men jag har en kladdkaka i ugnen som väntar på mig i stället. Soft att lite choklad kan få en på så bra humör! Fasst den är inte bara till mig. Jag får besök  i morgon, och då måste man ju ha någonting att bjuda på.

Nu duscha i väntan på chokladen..


...och vinnaren är

Frukosten var himmelskt god, precis som väntat. Det var nog mer jordgubbar än gröt i gröten..
Det är värsta tänknbara väder ute idag, det snöar och blåser. Skit! Är väldigt väldigt trött på snön nu. Till vilken nytta får vi mer snö nu?? I mars ska det ju vara vår. Det är vad jag är van vid de senaste åren. Jag bor för långt norrut nu. Fel sida dalälven brukar vissa säga..

Det tjatas så mycket om Veronica Maggio på tv just nu, så jag spotifyade henne och sitter nu och lyssnar på hennes skiva ..och vinnaren är.. Den är faktiskt riktigt bra, sådär lagomt "söndags" mysig. Jag varvar Veronica med Lykke Li, som också är nice. Fasst jag gillar inte namnet på skivan Youth Novels, känns lite för  "monki pretto" (det är inte så elakt som det låter)

Nu gå och hämta posten. (jag vill veta vem som kom på fenomenet postfack.. Vad hände med hålet i dörren??)

Bär..

Mamma har precis varit här, (rena kläder!!)  Så nu slipper jag sunka runt i mys brallor. Men det bästa var att hon hade med sig en massa bär. Nu har jag halva frysen full med blåbär och jordgubbar som hon plockade i somras, och en burk hemmagjord hjortronsylt som hon kokade igår kväll åt mig. Tack mamma! Morgongröten kommer vara himmelskt god.

Nu äta lite bär med mjölk.

Lumene.

Har ätit en till Alpro soya choklad dessert med smak av Belgisk choklad. Dom är ju såå goda, skulle kunna leva på dom. Ett äpple åt jag också(men bara för att kompensera).  Köpte ekologiska äpplen häromdagen, 4 st för endast 22,90. Bra pris, eller hur? Men goda är dom. Mycket saftigare och mer smakrika än andra äpplen.. (litet slag för eko)


Jag vill testa mina nya produkter, från lumene..Så jag får nog ta och åka till Gävle i morgon ändå. Jag kan behöva träffa lite folk. Jag får hoppas att Lumene kan göra lite underverk ( känner mig inte tip top just nu), dom ser ju ganska fina ut iallafall. Fasst jag brukar vara nöjd med deras produkter, köper ofta deras saker. Bra grejjer till bra pris!!


(klicka för större bild)

Nu invänta mamma.

Belgisk choklad.

Vaknade 13.54 idag, segt. Jag som gick och la mig tidigt. Sov visserligen inte så bra, vaknade ganska ofta fram till 7 ungefär. men men, har ju ändå inte någonting planerat för idag. Gårdagens strapatser räcker för några dagar fråmåt.. Ska egentligen på en spelning i morgon i Gävle, får se om jag orkar. Men jag kan ju alltid åka dit och sätta mig på en stol. Det funkar nog lika bra. Får sätta mig framför scenen så att jag kan se. Fasst kanske är det att höra som är det viktigaste??

Min nya favorit är  Alpro soya choklad dessert med smak av belgisk choklad (det låter iaf lite lyxigt) , dessutom innehåller den calcium och vitamin B2 och B12. Är inte det bra så säg!! En om dagen har jag hört ska va bra.. :) Perfekt till kaffet.

Mamma kommer hit ikväll, med mina kläder som hon tvättat, det är lite jobbigt att hon måste tvätta mina kläder, men jag får inte bära tvätten till tvättstugan själv, det är för tungt för mina fogar. I min nya vilo plan ingår det tydligen inte att bära tvätt, enligt Eva-Marie. (min barnmorska) Det ska iallafall bli skönt med lite rena kläder..

Nu Alpro soya choklad dessert med smak av belgisk choklad, och kaffe.

Ingen signal..!!!??

Denna kanal är kodad eller på annat sätt otillgänglig.. ?? va fan menas med det?? Skämtar dom med mig. (det är inte porr jag ska titta på, det är svt..!!)Blir så matt. Jag som tänkte lägga mig i soffan med lite kvällsfika och glo på burken. Men icke sa nicke, den gubben gick inte. Får väl äta mina mackor här framför datorn istället då..

Det är någon som spelar "techno" med as grymma basslingor i här i huset,(det skulle kunna vara jag) undrar vad det är för någonting?? Spännande!  Och väldigt skönt å höra att någon kan spela nice musik i denna huskropp. Erfarenheterna av mina grannars musik  hittils har ju inte fått högsta poäng direkt..




Min nya paljett tisha!!
                                          

Vill ha!


Dessa kläder vill jag ha! Ska köpa dom i en storlek större än vanligt så kanske jag kan ha dom ganska snart efter förlossningen.. Man vill ju vara en fin (hot) Mama!!
Det är lite trist att man måste tänka på att alla kläder ska vara så praktiska som möjligt (om man ska amma), svårt att hitta snygga och praktiska kläder. Men dessa blir nog jätte bra.
 
Har varit och testan min syn idag, bättre resultat än förväntat. behöver bara ha glasögon när jag läser, sitter vid datorn och tittar på tv. Skönt att inte behöva ha dom jämt.. Jag bestämde mig för ett par med jättestora svarta breda bågar och ett par med röda lite mindre bågar. As nice!! Längtar lite tills de kommer, Det är ju ganska kul att känna sig snygg när man ligger i sängen och läser, eller sitter och bloggar..

Jag köpte också lite må bra grejjer, nya ansikts produkter från Dr:Hauschka, (rengöringscreme, ansiktsolja och ansiktsvatten) Dessutom blev det en primer, en highligter och ett rouge från lumene. En Fin lila paljett tisha hittade jag för 90 pix, samt en grå tygblomma att sätta fast på jackan.  Mamma hittade en svart klänning åt mig som blir jätte bra sen, tack vare att det är dragkedja i fram. (bara att dra ner och slänga fram dom)

Nu läsa tidning och dricka C-brus

Ballong.


Sprängfylld!!

Tittar på musikministeriet och äter glass. Innan det så var mamma här och kvällsfikade med mig.. Snacka om smällkaramell mage. Känns nästan som att den ska spricka snart.. men det va en väldigt god glass: Tofuline chokladglass!! Snuskigt härlig glass..

Fick hem Vattenmelonen av Marian Keys idag.  Ska nog börja läsa den ikväll, hennes böcker brukar vara lagomt lättsamma att ta sig igenom (därmed inte sagt att det är dåligt). Känner att jag inte riktigt kan fokusera på någonting avancerat just nu. Är lite mosig innanför pannbenet.

Nu är det sju veckor kvar tills knodden ska titta ut. Inte Alls länge. Jag kommer iallafall vara bra på att vila när det här är klart. Det är inte dåligt det inte!

I morgon ska jag skaffa nya brillor! Det ska bli kul.

Nu, öva mig lite mer på att vila.

Göteborg.

Packade upp lite skivor idag, och hittade en massa godingar som jag glömt att jag har. Bla en Trojan dub box, så den fick bli min disk musik idag, det går ju lite lättare att göra tråkiga saker om man har bra musik. Soft att gunga lite medans man diskar. Det fick mig att tänka på göteborg, bästa staden! Det va mycket dub och reggae i perioder där. Många härliga klubbar och barer med den typen av musik. Jag brukade spela mycket reggae på restaurangen när jag jobbade, man flöt liksom fram med tallrikarna,  sen blev det house eller techno i baren på kvällen, det passade bättre när man skulle blanda drinkar och kränga öl. Fan, jag saknar götet. Någon gång ska jag flytta tillbaka..

Nu laga mat och lyssna på Dub Trio.

Min kväll.



Dator, nötter, vatten och ljus(det går inte att ha dom tända på bilden). Det är min kväll... ikväll och ungefär 60 kvällar till..


Ballonger...

Typiskt att man inte har någon ork att gå ut när det äntligen är blå himmel och sol ute. Måste dessutom dra för persienerna om jag ska kunna se skärmen på datorn. Solen har ett perfekt läge mitt i nyllet när man sitter i soffan vid den här tiden på dagen. Kanske får möblera om till våren, så att man slipper känna den där känslan av att man bor i en bunker.. Fasst det bästa med att ha persiennerna nere är ändå att allt damm "försvinner". Helt makalöst!! Syns inte, finns inte!

Ska snart åka till barnmorskan och kolla upp mitt blodtryck, och om det finns nån annan anledning att jag har två ballonger till fötter och uppblåsta diskhanskar som händer, än bara lite extra vätska. Om jag fortsätter svälla såhär så får någon komma med en kranbil och lyfta upp mig ur soffan. (det är svårt att gå på ballonger)


Nu kolla på delfiner på tv.

RSS 2.0