Hälltjärn.

Det har verkligen varit en härlig dag. Svettig, men väldigt bra. Frukost (kok kaffe och macka) och lunch (curry wok med räkor) i pappas stuga. Och sen morsdags fika (en massa bulllar, kakor, tårta osv osv) i mina kusiners stuga. Det var väldigt skönt där vid sjön. Jag, eller Mira fick en feber termometer av mina kusiners mamma. Och även en bad termometer, som ser ut som en groda, vilket ju är väldigt passande till lilla grodan som verkligen gillar att bada. Det var även en napp termometer med i paket, så det blir spännande att se hur den fungerar. Fast jag hoppas ju självklart att hon håller sig frisk, men för alltid är nog att hoppas på för mycket... Vi Tackar och bockar så jätte mycket!


Utslagen hjälte. Mira slocknade direkt när vi kom hem.





Nu vila.

Mors dag.











Lite house är aldrig fel.

Jag har förflyttat mig från soffan, där jag suttit hela dagen, till köket. Lyssnar på P3 dans med Housewifes. Måste säga att de är riktigt grymma på att mixa och "vända plattor". Det väcker lite minnen också. Nice. Fast det gör dock min längtan efter att få dansa ännu större. Men snart så kanske. Sen. I framtiden.

I morgon blir en ny varm dag, den ska jag spendera med pappa. I hälltjärn. Ska bli skönt. Slippa bastun. Lite trist att sitta inne en hel dag till. Och det är ju mors dag i morgon. När jag nämnde det för mamma, (jag undrade om vi inte skulle fira henne i morgon?) sa hon, ja, men du är ju också mamma. Och det är jag ju faktiskt. Mamma Lena. Hm, konstigt men väldigt härligt. Vi ska fira oss på måndag istället. Med glass och kaffe i Bovik. 


Nu packa ihop allt för i morgon.

Varmt.

Det är varmt och soligt och fint ute. Men jag håller mig inne. Balkongen är som en bastu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra utomhus, alltså utanför lägenheten. Att bara gå omkring planlöst känns inte som ett alternativ i den här staden. Och det blir dessutom varmt i vagnen för Mira.


Grodan sover just nu och jag ska äta lite mackor med typ "hummus" på, för eftersom jag varken hade citron, vitlök eller tahini hemma,  så kunde det inte bli någon riktig hummus. Utan mer bara en röra. Mixade ihop ärtorna med lite soyagrädde och olja. Kryddade med spiskummin, salt och peppar. Gott. Till mackorna blir det en smoothie gjord av en apelsin, en banan, och lite frysta hallon. Det måste nog göras en kopp kaffe till också..



Mira sprattlade loss på dreambagen tidigare idag.

inget handlat.

Idag hämtade jag mina skor som jag beställde från Brandos.se i onsdags kväll. Snabb leverans gillas. Hade tänkt passa på att handla när jag ändå var vid en affär, men Grodan vaknade innan vi ens var framme, och det var inte så populärt att ligga i vagnen. Bärselen var bättre. Men det blir dock lite tungt och svårt att samtidigt bära henne i den, plus bära korg och dra  vagnen. Multitasking i all ära, men ibland blir det lite för mycket, till och med för mig.. Så jag bestämde att vi skulle gå och hälsa på någonstans istället. Tillslut hamnade vi hos min morbror. Irian. Han bjöd på kaffe och mazarin. Det gillas också. När vi gick därifrån tänkte jag göra ett nytt försök med att handla, och det började bra, hon somnade snabbt  i vagnen, och eftersom hon inte sovit på hela dagen (klockan var nästan 7) trodde jag att hon skulle sova länge. Men tji fick jag. Hon sov i 5 minuter och ville sen inte ligga i vagnen något mer. Då gick jag hem. Handlar en annan dag..



Irian och MIra pratar och skrattar.


Nu kanske sova.

När?

Just nu längtar jag eftar att få dansa.
Gå på klubb. Klä upp mig. Och kanske dricka en Cinnamon Lena..

Blått.

Jag luktar svett, eller min deo luktar svett. Jag är ny duschad, men luktar ändå. Så det måste ju vara fel på deodoranten. Jag trodde inte man gjorde sådana som luktar svett. Fast en del kanske gillar det.  Så om man vill lukta illa så ska man köpa Rexonas aloe vera deo. Har inte varit med om detta förut. Måste köpa en ny.


Det är varmt ute. Inga moln. Och här sitter vi. Inne. Men jag ska nog ta en liten promenad snart så att Mira får sova lite. Vet inte riktigt vart jag ska gå bara. Kanske en sväng till någon affär. Ny deo ska ju köpas. Skulle också behöva lite blöjor och ersättning. Det får bli en motions promenad i kväll när det inte är så varmt.

Premiär.

Det blev en premiär walk idag med de nya gå skorna. Och, det var som att gå på moln. Nästan iallafall. Inga skavsår så långt ögat kan nå. Och ingen smärta i benhinnorna. Yey. Fast det stör mig ändå att de är så grymt fula. Ser ut som båtar på fötterna. Men det är väl så "spring skor" ser ut. Varför kan det inte göras snyggare funktionella skor för??

Mira vågar vägra somna ikväll. Hon har knappt sovit alls idag, och vill ändå inte sova. Typiskt. Jag som har en del att dona med. Just nu ligger hon i mitt knä och på min ena arm och tittar i taket. Och jag får absolut INTE lägga ner henne i sängen. Skriverier med en hand gäller. Tror att jag har skapat en dålig vana för henne, att bli vaggad och ha napp när hon ska sova för natten (på dagen går det bra att bara lägga henne i sängen när hon börjar bli trött). Eller det är väl kanske mest dåligt för mig. Min arm rättare sagt.. Men men, jag hinner ändra på det. Hon är ju ganska liten (färsk) än.
3 månader. Nästa fredag.


Nu hämta en napp och lyssna på lite gungvänlig musik.

self esteem.

En av de bättre covers som gjorts på länge..




Quot..

Det går tydligen inte att använda " " när man mobilbloggar...

Dagens andra...

7318ac245736e2d5fc4fec7d97e4c6c7.png

Kolla varifrån!

Dagens andra glass. Tur att det är "mini" magnum. Mira ser lite avis ut, men sorry stumpan, du får allt vänta ett tag..


Vakentider.

Miras nya vanor är inte roliga. Hon är vaken en timme på natten, vanligtvis mellan 3 och 4. Somnar om och vaknar 20 över 6. Det är en magisk tipunkt, hon har vaknat exakt då i en veckas tid nu. Sen sover hon bara korta stunder á 8 minuter fram till halv 10 ungefär. Då är det bara att ge upp och ta sig ur sängen. Jag blir trött av detta!! Men nu sover hon igen. Middagslur. Jag ska dricka kaffe och äta glass. Sen ska vi gå på promenad. Om det slutar regna.


Lakrits.

Jaha, då sitter man i grannens vardagsrum och tittar på fotboll igen då.. Eller sitter dom hemma hos mig kanske? Vet inte riktigt. Det är sådant jävla liv så jag hör knappt vad jag tänker. Plus att jag har ruskigt ont i huvudet av för mycket natur lakrits. Har betalat alla räkningar idag och plockat lite (nu finns det bara massor kvar att göra). Är så trött nu att jag ser dubbelt. Men mitt humör är väldigt bra trots allt.

Har mina nya walking skor på mig. Sjukt fula. Men nästan dödligt sköna. Så nu hoppas jag på att jag slipper skavsår och andra obehag. (Det är alltså inte skorna från dagens incident). Skorna jag lämnade tillbaka idag har jag beställt på nätet istället. Kommer nu att få hem dem, i oprovat skick inom 2 dagar. Brandos.se. Himmel vad jag gillar internet shopping. Det är så smidigt. Bekvämt. Enkelt.




Köptes på Inter sport. Där fick jag mycket bra service.. Så Tack för det!




Nu sova, om mina kära grannar behagar dämpa sig lite vill säga.


Bojkotta crispin?

Nu är jag jävligt sur. Om jag köper ett par ganska dyra märkes skor. Ska jag väl för fan kunna få ett oprovat par. Inte ett par som stått i butik och som är utgådda och dessutom helt jävla svarta (vita skor). Så jävla dåligt bemötande har jag aldrig varit med om. Jävla skit stad. Inte så konstigt att folk handlar någon annan stans. Jag tänker definitivt inte handla där något mer. Sura jävla kärringar ska fan inte jobba i butik.  Och bara för att man är småbarns mamma behöver man inte acceptera vad som helst. Personalen tittade och glodde som att de aldrig sett en barnvagn förut, trots att stan kryllar av unga mammor med barnvagnar. Jag får lust att peta in ögonen på dem.  Ett par oprovade skor som är fräscha vill väl vem fan som helst ha. Med eller utan vagn.  
Många jävla blev det, ber om ursäkt för det. Men det är bara det att jag är så JÄVLA irriterad...


Så nu har jkag vädrat lite, snart är jag glad igen.
(de fick behålla sin jävla skor..)

Massage.

Det blåser storm ute. Grå himmel. Men under molnen skymtar det lite blått. Så det kanske blir en bra dag ändå. Jag är förvånansvärt pigg efter bara 4,5 timmes sömn. Det skulle vara så varje dag. Har ingen lust att gå på massage idag. Men det är väl säkert bra, för Mira iallafall. Hon kommer säkert se tillbaka på bebis tiden och tänka: Gud vilken snäll mamma jag hade som tog med mig på massage. Vad mysigt vi måste ha haft det..



Nu få i mig kaffe

På stan.

Idag har jag varit på stan hela dagen. Träffat Annie för en sen lunch och Kerstin kom sen för att dricka kaffe med oss. Jag fick äntligen tummen ur och köpte mig ett par walking skor som jag även kan ha om jag ska springa, vad bra!. Fast det lär ju inte hända. Men OM så kan jag.

Nu sitter jag i köket och lyssnar på P3 hip hop. Sjukt bra. Mamma byter på Mira. Hon hade vägarna förbi stan och kom upp och åt vårrullar. När hon är här passar jag på att få ha händerna fria. Då får hon bära.

I morgon ska jag kanske träffa Klara. Men först så ska vi massera benen på Grodan. Baby massage blir det. Kl 9.30. Tidigt. Får gå upp vid 7 om vi ska hinna. Eller så går vi upp efter 8 som vi gjorde sist, stressar, halvspringer dit och kommer fram helt svettiga (jag iallafall). Det får nog bli kvällens funderare..





Kerstin funderar..

Paparazzi Annie.




Nu titta tv.

Doktorn.

Mira sover för natten. Jag ska fika lite. Kanske koka ett ägg så här på kvälls kvisten. I morgon ska jag gå och köpa lite ansikts grejjer. Dr hauschka som vanligt. Min hud (ansiktet) är betydligt mycket bättre nu än den var innan jag började med Hauschka. Dock är det ju fortfarande en massa hormoner som spökar och gör att den kanske inte strålar jämt. Men ibland så. Spännande att se hur den blir efter amningen. Fast jag kan verkligen rekomendera hela serien oavsett. Fantastiskt bra produkter. Framförallt ansiktstvätten, ansiktsvattnet samt kvitten crémen. Och inte att glömma, ögon crémen, som är en riktig räddare nu när sömnen inte är så bra. Det gör stor skillnad om ögonen iallafall ser okej ut. Inte så snyggt med påsar som ica kassar och "blå tiror" som värsta boxaren. Förhoppningsvis tittar folk en i ögonen om man pratar med dem, och då ser de ju inte att man ser ut som ett slakt förövrigt.




Nu fika.

Dagens promenad.





Den här lilla rackaren mötte vi på stigen.

Mira viftade (luftade) på tårna..

Ditåt gick vi.


Vaken.

Jag fastnade framför datorn igår och hann inte med mina göromål. Eller hann med, klockan blev lite för mycket och mina ögon ville inte riktigt hålla sig öppna. Det var bara att inse fakta att sängen nog var det enda alternativet. Sömn är bra. Men nu har jag ju i allafall en massa att göra idag. Jag som inte skulle. Tar det ikväll.

Vi har precis fått i oss frukost båda två, och mitt kaffe är snart klart (dricker det alltid efter gröten). Så jag tror det blir till att återgå till sängen. Bulla upp sig med kuddar och titta lite tv. Kanske sova en liten middags nap om en stund. Mira borde nog, hon är lite kinkig just nu. Vi har dock  varit vakna länge, sen halv 7. Och nattens vakenhet mellan 3 och 4 orkar jag inte tänka på..



Nu KAFFE!!






Så här glad är hon nästan alltid när hon vaknar, mycket softare att vakna till
än skrik..

Hemma.

Nu är vi hemma efter en lång dag borta. Eller egentligen har de senaste dagarna varit väldigt långa. Och dessutom mycket intensiva. Så vi är helt slut, både Grodan och jag. Men på det stora hela har det varit en trevlig helg. Tex, kalas igår, med goda kakor,god och snygg  tårta, trevligt folk och en glad 15 åring som (jag tror) fick det hon ville ha (bla, en systemkamera). Efter kalaset åkte vi till mamma, kom hem sent. Idag har vi också varit hos mamma (bilder i föregående inlägg). Åkte dit redan vid 12 tiden och kom hem för ett tag sen (sent). Mira har i princip sovit sen 2 idag. Varit vaken korta stunder och ätit bara. Stackars liten har varit ovanligt trött. Så i morgon är det sovmorgon och bara softa hemma som gäller. Men denna eftermiddag har trots den extrema tröttheten varit helt fantastisk och oerhört lugn och skön (kan väl inte bli annat med ett barn som bara sover och sover). Men det var nog precis det jag behövde idag..


Just nu skulle jag bara vilja lägga mig i sängen och sluta mina blå (eller typ gröna). Men innan det sker har jag en massa saker att fixa. Typ hundra flaskor att koka, packa upp en massa väskor, koka vatten till ersättningen, vika tvätt, diska, och duscha. Skulle kunna spara en del tills i morgon, men det är skönt att få det gjort nu. För som sagt så vill jag bara chilla och inte göra någonting alls i morgon.

Nu sätta igång, sängen skriker på mig. Eller jag efter den..

Våran dag.










Lenas städ & tvätt AB.

Tvätten är avklarad. Äntligen. Tycker inte om att tvätta. Diskar hellre. Städa är också tråkigt. Men plocka och dona är kul. Då ser det iallafall fint ut överlag. Om man bara ögnar runt och inte tittar på golven.. Fast jag städade faktiskt golven igår. Eller åtminstone sopade av dem med super grejjen jag fått av pappa. Tydligen så använder städarna på skolorna bara sådana. Jätte bra. Tack pappa. Igen. Nej, men de är faktiskt bra. Allt damm fastnar. Från Vileda.  Bästa städprylen för lata. (Mig själv inräknad).



Nu skulle jag vilja ha en glass. En Magnum temptation kanske. Eller en Tip Top. Vad som helst skulle nog egentligen duga. Men det blir ju fika på kalaset (Alex 15) i morgon så jag får äta extra då.


Nu kolla du tub och se om jag kan hitta ett klipp med Urga.

Uttråkad och ensam.


Om jag fick ha dessa kläder på mig kanske min dag skulle bli lite roligare..



Från
glitzy.

När?

Jag har nyss tagit den obligatoriska natt duschen och ska snart gå och sova. Mira ligger och tittar och låter, så det är väl någonting på G. En fis, en rap, lite mat, lite prat?? Eller en ny blöja kanske.

Klockan är återigen mycket. Miras pappa kommer vid 11 i morgon, så grodan och jag kan iallafall ligga och tryna till halv. Sen är det bara att pallra sig upp. Tvättstuga står på schemat. En lång promenad ska jag också lägga till. Det tänker jag inte sluta med (ang, inlägg ingen sol), det gör bara gott för kropp och själ, om man nu ska uttrycka det på det klyshiga och filosofiska sättet !? Men det stämmer dock.



Nu sova för länge sen.


Förresten, jag undrar..
När blir det sommar? Är det fortfarande vår?

Vi två.




Ingen sol.

Den här sommaren får bli min "ful" sommar (jo för jag är ju så snygg annars !?). Jag tänker från och med denna dag (för högtravande?) inte tänka på, eller iallafall tänka lite mindre på att få bort överflödet från kroppen. Och strunta i kommande beach 2009. Jag behöver inte den stressen. Det är tillräckligt ändå. Och stressa för att ligga på playan här i den här sta´n känns ganska ovärt.  Jag mår ju faktiskt bra. Har en ovanligt fin liten tjej. Och många jag tycker om i min närhet. Vissa saknas dock. Anledningen till detta beslut var att jag idag faktiskt kunnat plocka undan ganska många plagg som blivit för stora, och vissa kläder som hängt i garderoben som reminders passar nu. , det kommer att lösa sig. Så småning om. Det får ta ett tag. Mina kläder jag ännu inte kan ha får ligga och gotta sig, på obestämd tid.. Känns skönt.


Jag har haft besök av Lena (kerstins mamma) idag. Vi satt på balkongen med kaffe och pratade en stund. Härligt med lite besök. Jag kom då fram till att jag inte tycker om taket på balkongen. Det är visserligen bra när det regnar. MEN, solen når inte mitt plyte. Man får isåfall sitta längst ut och trycka sig mot räcket, och nästan hänga sig över för att bli lite träffad (av solstrålarna).Om man sitter på balkongen vid rätt tidpunkt, som jag förövrigt inte kommer ihåg riktigt när den är, så kan fötterna iallafall få sig lite sol (utan att man hänger över). Och ja, det är ju ganska snyggt med brända fötter och blek kropp.. 



Eftermiddag?

Nu ska jag äta frukost. Gröt. Som vanligt. Och en kopp kaffe.
Miras pappa är här, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra på eftermiddagen. Han ska ju ha henne. Jag kan ju inte hålla om henne så mycket när han är här. Lite tråkigt. Men han vill ju umgås med henne så mycket han kan.  Tror att jag ska sätta mig på balkongen en stund sen iallafall, om nu molnen flyttar på sig.

I morgon ska jag tvätta, i tvättstugan. Det har jag nog inte gjort sen i januari. Mamma har fått vara min personliga tvättare i slutet av graviditeten och nu i början med Grodan hemma. Ganska skönt. Det är inte direkt kul att hänga i tvättstugan en hel eftermiddag.


Nu försöka sysselsätta mig.

Lite av gårdagens köp.




11 veckor.





Atlet.

Efter babymassage introduktionen på förmiddagen begav jag och Alex (och Mira) oss till Valbo. Skulle köpa ett par walking skor, (som jag fortfarande inte köpt och skulle ha behövt haft för länge sen), men kom hem med några kjolar och annat smått och gott i stället. Men men, så kan det gå. Till mitt försvar så var det inga dyra saker plus att jag inte hittade några skor. Det är lite sport att hitta fynd. Min bästa atletiska sida just nu.
Efter flertalet timmar i köpcentrat hämtade lilla mamma oss. Det vankades käk i Bovik. Och det var behövligt. För det blev en väldigt tidig frukost, som jag dessutom inte hann äta upp, och bara en fjuttig macka och en halv chokladboll till lunch. Inte bra.

Väl hemma igen somnade Mira ganska omgående, och jag kunde ta tag i min monster disk som väntade. Men nu är den diskad, och mitt porslin skiner som aldrig förr.. En av alla mina olästa tidningar har jag också hunnit läsa. Eller rättare sagt, bläddrat igenom och kollat på bilderna. Men fina bilder på fina kläder dock.



Nu äta lite feta och titta tv.


Snabb och suddig.

Dagens promenad bild.


Lite dålig kvalitet, men jag gick så fort och kunde inte stanna..??

Nya vyer.

Trots att jag bara var i Uppsala över dagen igår så gav det mycket, känns så skönt att ha kommit bort lite. Sett någonting annat. Fått andas en annan luft. Det regnade tyvärr en del under dagen. Men eftersom vi hade så mycket att ta igen och prata om kunde vi lika gärna göra det inomhus, på café. Där spenderade vi större delen av dagen. Timmarna bara flög iväg. Lite affärer hann vi med ändå. Inte så många, men tillräckligt för att hitta lite nytt att pigga upp sig med.
 
Jag däckade av som en klubbad säl när jag gick och la mig i natt. Lite jobbigt är det ändå att vara på resande fot. Mira somnade redan på bussen hem (ca 21,30) och sov hela natten. Blöjbyte, och flytt ur vagn till säng och byte från kläder till pyamas brydde henne inte.Trött var bara förnamnet. Vi vaknde första gången vid 8 i morse, åt, somnade om och gick sen upp vid tio. Pigga och fräscha..



Mira myste hos Camila efter lunchen på Waynes.





Kalas tunika till lördag.


Bvc.

5320 gram tung och 59 cm lång.


På G.

Vädret är ju inte direkt som jag hoppats på. Lite mera sol hade varit nice. Det känns inte som att det blir en dag sittandes vid fyrisån. Fast det kanske blir finare på eftermiddagen. Det blev inte heller så mycket packande igår. En aning stress börjar infinna sig. Men smulan, som min moster säger, har iallafall fått i sig jätte mycket mat och ser nöjd och trött ut. Så förhoppningsvis kan hon ligga i gymmet medans jag fixar och donar lite. 




Moster Brita med smulan.



Nu skynda skynda.

God paj.

Eftersom jag bara har suttit hemma fredag och lördag, och inte varit utanför dörren alls, så var det bra för psyket att lämna lägenheten idag. Är lite smått less på mina fyra väggar just nu. Men den kommande veckan är iallafall lite mer händelserik än förra. Tur. I morgon ska vi åka till Uppsala, på tisdag bvc, på onsdag babymassage, på torsdag kommer Miras pappa på besök, på lördag kalas hos Alex som fyller moppe (15), och på söndag blir det häng i Bovik. Fredag är än så länge tom, det kanske får bli en städ dag. Långpromenader och diverse vardagsbestyr tillkommer ju, varje dag såklart..  

Jag snodde en gammal handväska (hon använder den inte) av mamma idag, en sån där i alldeles lagom storlek. Man får precis plats med det man behöver. Perfekt. Och dessutom så hittade jag ett jätte snyggt tyg som är köpt för typ hundra år sedan (bortglömt sen 50 år ungefär). Svart med vita prickar. Det blir en klänning med vippig kjol och en vippkjol. Kanske en till Mira också..



På väg hem.




Mamma gjorde förövrigt en riktigt grym paj idag. Äpple, blåbär, och rabarber.
(Med Soya grädde till)



Nu duscha och packa lite för i morgon. (vill ha sovmorgon)


Borta.

Idag är vi hos mamma/mormor..









Choklad.

Idag har jag inte fått någonting vettigt gjort, men däremot haft väldigt trevligt. Mira och jag började dagen med lite soft chill. Som har fortsatt hela dagen. Mamma och moster Brita kom på eftermiddagen och fixade middag. Och ikväll har Annie varit här och hälsat på. Vi har haft "Robinson kväll" med lite skvaller och mycket godis. Hon har precis åkt hem och kvar lämnade hon godis och choklad för ett helt år. Så nu sitter jag med en toblerone i ena handen och en påse smågodis i andra. Och mer väntar. Bye bye förlorade centrimetrar..

Önska.

Just nu önskar jag mig:
En större soffa som man kan "krypa" upp i.
En klänning som passar till alla tillfällen, i ett blankt material.
En snygg bränna.
En riktig loppis/second hand shopping tur.
En snygg kavaj.
Och en egen konditor, vars enda jobb är att göra goda chokladtryfflar till mig.

Powernap.

Ca 40 minuter hade hon lust att sova.



Men så här fin var lilla grodan då hon sov. Fridfull och nöjd.
Gösta och Doris har hon fått av sin morfar. Köpta här på bibblan, pengarna
går till  Unicef. Bra tycker jag.

Billigt med pastell.

Mira somnade för en liten stund sen, för första gången idag. Phu! Det tog tid. Men nu kanske hon sover ett tag.
Peppar peppar.


Gårdagen var som väntat jätte trevlig. Först sko shopping sen fika på spegeln. De har världens godaste kokos rutor där. Utan att överdriva. Helt fantastiska. KLara skulle sedan gå och jobba, så Mira och jag gick runt på stan en stund och fördrev lite tid. Jag glömde bort tiden lite och helt plötsligt så var klockan mat för Mira. Café Gourmét låg närmast, så det fick det bli. Inte alls så gott som på spegeln, och inte lika mysigt heller. Men grodan var nöjd. Dock ett bra ställe om man vill vara för sig själv. Det var vi, hon som jobbade och en liten gumma som sörplade kaffe, och i dörren mötte vi två söta tanter på väg ut därifrån som tyckte det var starkt gjort att vara på kondis med en 10 veckors bebis. De skulle bara veta. Hmm..


200 kronors shopping.

Lila jeans och rosa skor till mig (vårigt värre..) och en sol hatt till Mira.
Jeans har jag förövrigt inte haft på mig sen typ 3:e oktober. Vilket var
 sista dan på jobbet, innan sjukskrivningen. Jag har fasiken varit hemma
länge nu, inte undra på att tristessen är enorm.


Kul.

Fredrik skickade det här klippet till mig nyss, sjukt roligt..




Tack! Jag behövde skratta lite idag.

Sjukt trött.

Natten (och förmiddagen) har varit allt annat än rolig. Mira har skrikit och grinat, och vaknat ungefär en gång i timmen. Hon skulle promt ligga på mig och sova, när hon nu slumrade till. Totalvägrat att sova på sin egna kudde, trots att jag legat ca en centimeter ifrån. Så det har varit minimalt med sömn hos oss. Men nu börjar iallafall jag piggna till lite. Har försökt att få Grodan att sova middag i över en timme nu, utan framgång. Hon ser jätte trött ut men sitter ändå bara och ler. Förstår inte hur hon orkar. Men skönt att hon inte är ledsen längre, skönt för oss båda.


Nu ringa K för lite update.

Date.

Jag sitter och försöker få i mig havregryns gröt, utan mjölk, dock med äppelmos på, fast det är inte gott iallafall. Jag åt alltid gröten utan mjölk när jag bodde i Göteborg, men tydligen ändras grötsmaklökarna. Men eftersom det är det enda jag har i frukost väg hemma så är det väl bara att pinas. Inte så kul att gå hungrig. Det är helt tomt i mitt kylskåp nu, marmelad, tomatpuré, kaffe, och ett halvt salladshuvud är vad som gömmer sig där. Inte mycket till mat. En tur till en affär får det bli ikväll.

Jag, eller vi, ska åka till Gävle snart och träffa Klara. Trevligt ska det bli. Synd bara på vädret att det inte är så vara ute vänligt, det blåser storm nästan. Soyalatten får drickas inomhus istället.

Mira måste väckas snart, så att hon får i sig lite mat innan vi åker. En torr blöja och lite kläder vore inte heller så dumt.

Nu ta sista tuggan innan jag lägger ner.

Stigen.

Det blev en tur efter pensionärs stigen ikväll.  Jag har aldrig gått där tidigare så det var ju kul med någonting nytt. Väldigt fint var det där också, så jag förstår inte riktigt varför jag aldrig har promenerat efter den innan. Men men, det har väl inte riktigt hört till mina hoods. Man kan tydligen gå hur långt som helst där (nästan). Kvällen för övrigt har varit lugn. Lite tv, lite telefon, lite läsning. Damernas värld damp ner i lådan idag, och jag har iallafall hunnit ögna igenom den under ett mat tillfälle. Men det får bli en djupare genomgång en annan dag, likaså med Allt i hemmet som jag också fick. Fast jag måste komma ihåg att avsluta alla prenumerationer nu. Tidningarna håller på att ta över min lägenhet.  Det ska få bli tavlor av alla tidningar jag har. Kollage. Tänkte ta mig en riktig klippa och klistra dag, eller dagar blir det nog snarare..



Dagens promenad bilder.






Nu duscha sen sova.

Varför?

Jag är bara van att dricka en kanske två (om det är någonting speciellt) koppar kaffe om dagen nu för tiden. Har nu druckit tre stora koppar och är mer rastlös än jag någonsin varit. Går omkring och plockar med en massa olika saker, och glömmer hela tiden bort vad det var jag igentligen höll på med. Snurrigt. Men om cirkus en timme ska jag ut på promenad, det kanske botar snurrigheten. Till och med vädret har varit snurrigt idag, varenda gång jag varit på väg ut för att sätta mig i solen, har det blivit grått och börjat små regna. Har då hittat någonting annat att underhålla mig med, och då börjar solen stråla igen, såklart. Och så har det varit hela dagen. Jag tror att någon jävlas med mig idag.. 



Vad hände med sommaren??



Nu ??

Chock.

Mira ligger i sängen och pratar med sin kompis igen. Skönt att jag bara kan lägga henne ibland i sängen, utan att behöva vagga henne, så att hon kan varva ner och pyssla på som hon vill innan sömnen tar över. Jag hoppas att detta är en dag då det fungerar. Det lär märkas.

Det är bara skit på tv:n nu. Hells kitchen får underhålla mig. Snart är det Sex and the city. Det är bra.
Kollade på sjukhuset tidigare och grät en skvätt. Det var en förlossning. Det fick mig att minnas några fler bitar av Miras. Det mesta är som bortblåst. Tråkigt men det var väl chocken som gjorde det. Jag hade ju ingen koll på vad det var som hände med mig. Magknip eller kanske vinterkräksjukan? ha!  En riktig supris var det när läkaren konstaterade att det var ett barn på väg ut och att det var ganska brottom att flytta mig till ett förlossnings rum. Kanske lika bra att jag inte förstod tidigare, för tjejen på tv såg inte ut att ha det så kul. Mina knappa 3 timmar är ju ingenting i jämförelse med henne och många andra.

Nu sex and the city, en kopp te, och lite melon.


Regn.

Det blev en promenad på 1 timme och 10 minuter, i rask takt. Bra gjort. Det började dock inte så bra. Vi hann inte långt innan det började regna, men som tur var gick det över ganska fort. Jag har gjort mig en lins gryt-soppa som jag ska äta nu. Mira sover här bredvid mig. Hon är nyäten och nybajsad. Trött. Hon tog i för kung och fosterland. Trodde nästan att huvudet skulle ploppa bort. Hela hon blev tomatröd av ansträngningen. Stackars liten som har det så jobbigt ibland.

Jag hade tänkt att gå och handla nu, men jag tror jag stannar inne. Fast mitt godis sug ger sig inte. Imorgon får jag ta och åtgärda det. Jag ska nog bara insupa den fortfarande frächa atmosfären i lägenheten ikväll. Det gäller att ta djupa andetag när man kan. Man vet aldrig när det blir möjligt igen..









Lycka till!!

En extra tanke till Kerstin idag som sitter och kämpar med en C uppsats som snart ska vara klar.


Fina Kerstin med sin söta mormor.

Walk.

Snart ska jag ut och gå med Andreé igen. Men jag ska plåstra om hälarna i förebyggande syfte, väcka den lille för lite mat, dricka en till kopp kaffe och få på mig kläder som är gå vänliga innan jag beger mig. Gå vänligt är lika med en gravid-kjol och t-shirt..  Får inte på mig några av mina "träningskläder" än. Men snart så.





Lite gymmande medans jag fixade frukost.



Det var ganska roligt idag.. (inte alltid det är så)

I blom.











                                                                            
                 
            
                                                                                          

 Från Indiska.


En timme.

Ibland är livet bara trist. Oinspirerande. Det blir lite jobbigt att bo såhär när man är van att bo annorlunda. Ha fler valmöjligheter. Det måste hända någonting. Jag vill ha lite fart omkring mig. Det är dags för förändring.. Till helgen ska jag iallafall en sväng till Uppsala. Det ska bli skönt med lite miljöombyte.

Min dag idag har bestått av det vanliga; grötfrukost, promenad och soft häng med Mira.
Mamma var här en sväng. Det hör också till det vanliga, men dock inte mig emot då jag kan passa på att ta extra långa duschar när jag har grod passning. Det kan ibland vara svårt att ens hinna skölja ur schampot innan någon vaknar och skriker. 

Jag pratade med Kerstin (inte syster) i telefon för en stund sedan, och vi har återigen konstaterat att vi har ospännande liv. Vi diskuterade som vanligt Hem till gården. Det känns nästan som att vi bor där mitt i byn. Som att man är en del av serien. Kerstin tyckte dessutom att jag lät upprörd, allstå upprörd över vad som händer människorna i serien. Då kanske det har gått för långt!? Men det är svårt att låta bli. Det är ju en sjukt nice såpa. Den heligaste timmen på dygnet..


Städ.

Nu kan man andas hemma hos mig igen, utan att få nysattacker. Och gå i normal takt, utan att dammråttor stora som grävlingar virvlar upp runt fötterna. Man kan tillochmed se ut genom fönstren.  Det tog hela dagen, trots hjälp av mamma och Alexandra. Men nu är det rent. Och vi ska dessutom få lägga oss i en nybäddad säng ikväll. Det är lyx.
Nystädat och nybäddat och med popcorne som kvällsfika blir lyckan total.

Tack för hjälpen, ma´ and Al, och ursäkta mitt humör. (som inte har varit det bästa idag)






(lortigheten är en smula överdriven..)


Blått.

Jag har inga kanaler på tv:n av någon oförklarlig anledning. Händer ganska ofta. Ska nog ta och fråga den där Willy varför det blir så här. För det är ju jäkligt trist att inte kunna se på tv när man som mest vill göra det. Den brukar oftast bara stå på i bakgrunden medans jag pysslar med datorn. Men just idag hade jag ingen lust med datorn, utan bara ligga i soffan och titta på tv. Men det gick ju inte. Så nu har jag plöjt 3 filmer på raken, i den mån det går att titta på film med en liten en. Sex and the city filmen, Vi hade iallafall tur med vädret, och slutligen Chicago. Det bästa med detta maraton var Guns (vi hade iallafall tur med vädret mamman) blå ögonskugga. Lite too much, men sjukt nice! Och den är matchad med hennes kläder. Det kan bara bli succé.

Present.

Vi har haft lite sovmorgon (eller sovförmiddag kanske stämmer bättre) idag. Skönt. Vaknade första gången vid kvart i sex, käkade en stund, somnade om, vaknade och käkade på andra sidan vid kvart över sju, sen sov vi till 11,20. Frukost och kaffe är i kroppen. Och en snabb sopning av golvet är slutfört. Skrutten börja visa tecken på extrem trötthet, så nu ska vi snart gå till stan och köpa present till Stefan. Sedan kommer bästa Kerstin hit och äter middag innan festen. Det blir en att säga barnvänlig "förfest" för tre.




Orkeslös.

Jag har varit sjukt uttråkad idag. Och väldigt trött. Orkeslös. Ingen bra kombo. En halvdann promenad är vad jag åstadkommit. Inte mycket att hänga i granen. Har haft hundra saker jag borde gjort idag, men ingenting lockade direkt. Så jag har mest suttit som ett fån i soffan. Utan tv, och med radion på i köket(!). Med låg volym. Tråkigare dag får man leta efter. Mira har mest sovit, och i vaket tillstånd inte gjort så mycket väsen av sig. Typiskt att de dagar hon är extra lugn och harmonisk, orkar inte jag göra ett dyft. Allt eller inget lever vi efter här hemma, tydligen.



Mira och hennes allra bästa sida idag..

Fyndigt.

Några av mina köp.



Jag överför min gamla kärlek för ränder på Mira. Nu är det hennes tur.
(jag gillar fortfande ränder, men är dock inte randig från topp till tå längre)


Jag kryper till korset och erkänner att det är ganska gulligt med klänning.
Men det ska inte överdrivas. Det är lite overkill med matchande hjärtan på bodyn.


Härligt med rosiga ben.


Ännu mera ränder.


Jag letar hela tiden efter den perfekta T-shirten. Dessa var bra, men inte helt hundra.
Jakten fortsätter..


Fredags skjortan!


Alfons.

Så sitter jag här igen, fast jag borde sova. Men eftersom jag varit borta största delen av dagen, har mitt "intranät" behov vuxit sig starkt. Vanligtvis är jag ju hemma hela dagarna och kan därmed ge mitt behov vad det behöver. Fast snart är behovet fyllt till taket, ska bara; läsa lite bloggar, facebooka, youtuba, kolla in det senaste,kolla mail, maila, myspacea,kolla produkt tips, läsa web tidningar, och spotifya först.. Sen kan jag sova. Dock är mitt mission för nattens surfande att hitta en nice frisyr med en schysst färg. Till mig. Det är dags för förändring nu. Har fan sett likadan ut i hundra år, eller iallafall sen nian från och till. Med eller utan dreads. Kruxet är att hitta en snygg frisyr som lämpar sig på en spädis morsa utan tid. Jag säger lycka till till mig själv, det kan behövas..




Vila.

Det blev några timmar i valbo med mamma. Och sen hem till henne för att äta middag. Vi har utnyttjat dagens timmar maximalt. Så i morgon blir det bara den dagliga promenaden. Sen vila oss (mig). För på fredag är det fest, och vi är bjudna. Stefan ska ha 25 års kalas. Det blir saft och bullar för mig. De andra får stå för ölandet. Men trevligt att hänga lite ändå. Har köpt nya kläder idag (både till mig och Grodan) som ska bäras då, och det gör det hela ännu roligare..


Dagens Lena..



Dagens Mira.. (glad)






Nu stoppa i oss lite nattkrubb

Platt.

Nu sitter vi och väntar på mamma som ska komma och hämta oss. Hon ska öppna plånboken idag och köpa ett par walking skor till mig. Mina sneakers är inte bra att gå i. Plattfot deluxe.

Vi har varit på bvc idag, hon hade växt 2 cm till och gått upp 540 gram. Så nu är måtten: 57 cm lång och 4800 gram tung, eller lätt.  Efter kontrollen mötte Andreé upp oss för en powerwalk. Skönt att ha någon att gå med, och någon som håller upp tempot. När jag kom hem så var pappa förbi på kaffe. Han hade med sig muffins från ett ekologiskt bageri. Väldigt goda och inte så söta. Det känns ju lite bättre att äta bakverk som inte är så söta, dum som man är. Det är förmodligen lika mycket socker i dem som i alla andra muffins. Smaken är bara komouflerad.




Andreas.

Den här är till dig Andreas..


Sjal.

Jag fick en BB Sling att bära Grodan i av mamma igår. Mycket smidigare än bärselen jag har. Både att ta på och ta med. Och dessutom mycket snyggare!


Köpt på Barnens Gruva.


Muggen.

Nu sitter jag och dricker kaffe ur min favorit mugg. Som jag köpt på en loppis i stockholm. Det var när jag flyttade dit för första gången, hade precis fyllt 18 och skulle gå på Långbro folkhögskola. Som är den bästa skola jag någonsin satt min fot på. Alla lärare var helt fantastiska. Och jag träffade många fina personer i alla åldrar. (Skulle vilja gå där igen). Jag köpte muggen för att ha  på skolan och dricka kaffe ur. Och den blev flitigt använd om dagarna. Sen har den hängt med mig, i alla mina flyttar hit och dit. Hoppas den aldrig går sönder. Den är fin,och väldigt god att dricka ur, Många minnen ryms i den..



(Det blir så dåliga bilder med datorn)


Nu dricka upp kaffet, sen svettig promenad.

Symaskin.

Jag fick en sån lust att sy, igen. Min längtan har funnits ett tag. Men fortfarande ingen tid till det. Eftersom lilla damen är vaken hela dagarna nu så är det en omöjlighet att sy. Jag vill gärna slippa stressa när jag syr. Det blir aldrig bra då. Jag får börja ordna barnvakt några timmar i bland så att jag kan sy. Mamma? Kusiner? Vem ställer upp? För jag tror inte det är så uppskattat av mina grannar att jag sitter och syr om nätterna. Kan ju göra det någon gång, bara för att jävlas lite..


 

Inspiration till kommande syjunta.
Bilden lånad av den här tjejen som har en väldigt fin blogg. 


Jag la över Mira på min säng för ett tag sedan, då hon somnade på mig i soffan. Efter väldigt många om och men och en herrans massa gnäll (hon har mer eller mindre gnällt hela dagen, och inte sovit alls). Jag gick och diskade och plockade lite i köket och när jag kom tillbaka var hon vaken. Hon låg där så snällt på sängen och pratade med sig själv, eller med Mollgan kanske, alla barn har väl en Mollgan!? Och nu har hon legat där jätte länge och pratat. Skönt att hon för en gångs skull inte börja skrika så fort hon vaknat. Hoppas hennes kompis stannar kvar nu..



Ungefär så här har hennes min sett ut större delen av dagen.

Alert.

Jag är trött och har ont i benen. Har power gått i en timme och en kvart idag innan lunch. Och eftersom Andreé som är en van gångare (han håller mycket högre takt än jag är van vid) var med kunde jag inte fuska och gå sakta när det blev lite för jobbigt. -Nä, det var bara att knata på. Skönt ändå.  Känner mig dock lite piggare i huvudet. Det är bra. Viktigt att vara på alerten nu, för jag måste ringa försäkringskassan igen, å ändra lite, så att jag får ut mer pengar nästa månad. Nu fick jag så lite att det inte ens räckte till alla räkningar. Men som tur var hade jag lite pengar undansparade. Så det här med köp stopp föll sig ganska naturligt denna månad. Fan, jag som vill ha så mycket...


Just nu väntar jag på att Mira ska somna, hon vill verkligen inte sova hemma längre om dagarna, inte ens på balkongen i vagnen. Om vi är ute och går, eller borta någonstans då går det bra att sova. Men inte hemma. Lite segt. Jag känner mig ganska ofräsch och svettig, (eller det har torkat in nu), eftersom jag inte hunnit duscha efter den svettiga promenaden. Och hon brukar oftast börja grina om hon inte har koll på vart jag är när hon är vaken, och ta med henne in i duschen känns inte som ett alternativ just nu. Det är en tvagning på hög nivå som gäller idag, med skrubb och inpackningar och fot filande m,m. Det blir svårt att genomföra med en skrutt på armen.


Nu lite insomnings gung i form av dans till Black Uhuru (dubremixer).


Sur?

Jag har en bestämd liten rackare.
(Igentligen är det bara solen som jäklas en smula..)



Igår eftermiddag på väg tillbaka till Kungen efter en blixtvisit hos Kerstins föräldrar, där jag blev bjuden på mat.
Tack så mycket!


5 band.

Det blev en helt underbar, solig, glad, och lite smått galen dag och kväll igår.  Trevliga vänner, god mat (tack Lena och Janne) och bra musik är det man behöver.

Vi kom hem sent igår kväll, och eftersom Mira sov i vagnen i princip hela dagen och kvällen, (hon tog nog igen förlorad sömn) så ville inte hon sova när vi kom hem, utan jag fick glatt sätta mig och titta på tv halva natten i väntan på att hon skulle bli trött igen. Inte så kul med tanke på senaste tidens sömnbrist, men vad gör man inte.. Så idag blir det inga större utsvävningar. Jag ska nog sitta kvar här i soffan hela kvällen. Eventuellt laga lite mat. Men det blir nog troligast micromat till middag. Orkar knappt lyfta armarna.. Men den trevliga kvällen väger upp tröttheten.
























Dans.

Det blev inte många timmars sömn i natt, allt som allt kanske 2,5-3. Men det är visserligen sällan det blir mer än 5 timmar totalt nu för tiden. Hon har bytt dygnsrytm helt senaste veckan. Innan hade jag det bra och hon sov mellan 23-23,30 till ca 8 på morgonen med bara en liten mat paus vid 4,30. Och efter maten vid 8 somnade hon om till 11 ungefär. Hm, det va tider det. Nu är det vara vaken så mycket som möjligt som gäller. I natt har det dessutom varit mycket gnäll. Och mycket mat. Och som sagt väldigt lite sömn. Men vi är glada idag ändå. Det positiva är väl att hon kanske sover lite längre nu på dagen, och det betyder ju bara mer tid till mig. Men jag hoppas ändå att den nya trenden svänger snart..




Trötta men ganska nöjda ändå..


Nu ska vi dansa lite.

Bovik.

Jag har haft en fantastisk dag idag. Sol. Säger bara det. Sol. Verkligen skönt att bara kunna sitta i solen utan att göra någonting alls. Jag, mamma/mormor/farmor och Alexandra har ätit god mat och umgåtts hos mamma i Bovik idag. Mira var såklart med hon också, men det är hon ju alltid. Än klarar hon sig inte själv.. Mamma stod för matlagningen, skönt att slippa det idag. Vi satt ute på verandan i solen/skuggan och åt. Sedan blev det glass med jordgubbar och blåbär till efterätt. Det enklaste är oftast det godaste.

Vi kom hem för en stund sen och jag har donat lite här hemma men ska snart krypa till kojs. Det är en lång dag som väntar i morgon, men den blir nog väldigt trevlig. Fylld av sol, musik, kära vänner och en hel del chillande.



Jag och Mira.





Igår.

Igår efter att Ella blivit hämtad av Niklas tog jag mig en promenad ner till stan med Mira. Jag skulle ha en ny kjol, och hittade faktiskt en. En enkel svart kjol med hög midja. Perfek att dölja magen i. Jag hittade även ett par jeans leggings med fickor i bak på. Också perfekt eftersom jag inte har några byxor att ha på mig just nu. Även lite annat smått och gott blev köpt. Mira fick även hon lite nya kläder. (Hon blev trots allt åtta veckor i går, det måste ju firas). Och självklart blev det lite produkter från min favorit Dr Hauschka men även en ansiktsskrubb från Nivea. Vad skulle jag göra utan dig doktorn..

Vi ska åka ut till mamma/mormor i Bovik idag, men först blir det frukost för mig och ett blöjbyte för Grodan låter det som. Det är någon som anstränger sig väldigt mycket just nu..



En klänning som jag skulle kunna tänka mig att ha.
Fast i en lite vuxnare version..

Bodys går alltid åt, det blev även en vit.
Och nu slipper hon sin ylle mössa som börjar bli lite varm..

Jag gör samma sak med Mira, köper kläder som aldrig blir använda..
Tycker att det igentligen bara ska vara mjuka kläder på barn, men de var så fina, och billiga.

Ett par flottiga brillor och en sjal till mig. (de måste putsas)



Min stora kärlek.

Mira blev 8 veckor i går. Tiden går fort när man har kul. Åtta veckor är ju ingenting av ett helt liv, fast ändå så känns det som en evighet. Tiden på bb känns nästan som taget ur ett annat liv. Som att det skulle vara jätte länge sen. Men ändå som igår. Och det är fortfarande svårt att förstå och få in att hon faktiskt är min, och kommer vara det hela livet. Lycklig måste jag ju säga att jag är. Som aldrig förr. Vi kommer ha så roligt, jag och Mira. Och alla som vill vara med oss är mer än välkommna..




4 dagar är hon här.



8 veckor.


RSS 2.0