På golvet.





Vi har fortsatt dagen på mys vis. Skönt. Men man blir fasen trött av att dega och sega på golvet en hel dag. Det är dags att vakna upp ur dvalan och fixa sig lite mat. Mira sover eftermiddag just nu. Så det vore ju ett gyllene tillfälle. Och lite kaffe skulle kanske inte heller sitta helt fel.





Nu, mot köket.

Tidig morgon.

En riktig mys morgon har vi haft här hemma. Som dock startade mycket mycket tidigt. Jag trodde jag skulle få lite sovmorgon eftersom Mira somnade så sent igår. Men icke. Jag lär mig aldrig. Hon funkar ju inte så. Allt eller inget är hennes melodi. Kanske borde jag passa på att vila en timme eller två nu, medans mini me sover sin förmiddagsskönhetssömn. Alternativt (jag borde verkligen..) diska, plocka, städa, dona, duscha och äta frukost. Men alla dessa val (måsten) gör mig ännu tröttare. Så sängen känns ändå som det bästa alternativet. Ja. Sängen får det bli... En stund iallafall.






Update: Det blev en sviiiiin lång dusch i stället.
Det gäller ju att passa på. Och ibland går faktiskt fresh före pigg.

Lackerat.





Väldigt trevligt att ha mamma på besök en hel kväll. Eller alla besök är trevliga såklart. Men mamma är ju alltid mamma. God mat fick jag ju också. Och hon hjälpte mig att sy the finishing touch på lite kläder. Inte illa. Dessutom så har hon ju hängt med Grodan. De gillar verkligen varann. De där två.. Att jag gillar de två behöver jag ju inte förklara. För det gör jag. A lot.



Jag köpte det lätt snyggaste lacket (till naglarna) idag när jag var på stan med Therese och hennes lilla Thea (som är med i föräldragruppen). Mörkt duvblått. Så jävla nice. Om man har känt mig länge, kan man få, precis som jag, lite flash backs från ett visst hus i en viss stadsdel av färgen.. Jag gillar´t. Det sitter redan på.


Det ser inte riktigt ut så här. Men nästan. Fast lite mera grått. Och blått.  





Nu God natt.

Kvällsvaka.



Mamma och jag har precis kollat på House och ätit halloumi burgare. Och Mira har inte sovit undertiden. Hon har legat så här (bilden) och kollat på oss. (det brukar hjälpa att lägga över henne i min säng de få gånger hon får för sig att inte vilja sova i sin egna säng, men den gubben gick uppenbarligen inte ikväll..). Hon är fortfarande vaken. Och det ser inte ut som att hon har några planer på att  somna heller. Våga vägra sova. Det är så hon jobbar. Ikväll.

Rosa.




Mamma hade med sig den här fina blomman till mig idag. (Med en groda i) Passar perfekt i mitt rosa kök. Bakom sitter Mira och, ja, typ sjunger...eller nå´t.



Och de här bjöd jag henne på när hon kom. Mycket goda. De passar också i mitt kök.






Framåt.


Så här roligt kan det vara (ibland) att lära sig krypa (åla)...

Dinner.


Min mat blir ugnad. Med kryddor.

Miras mat blir kokad. Utan kryddor.




 Till detta får vi, inte helt oväntat, mungbönor... (Miras favvo). Snart ska vi sätta oss till bords.  Trevligt.

Slut på kontot.

Nu har jag betalat räkningarna och ätit frukost. En sak var bättre än den andra. Det är lite tråkigt att vara vuxen. Ibland. Eller iallafall de dagar man betalar räkningar. Annars är det rätt soft. Man kan ju göra vad man vill liksom. Nästan.. (förutom nu då, när det ekar på kontot, men annars så..)

Mira sover just nu sin förmiddagslur. Och jag tänkte plocka och dona lite. Fortsätta på vuxenspåret nu när jag är igång. I eftermiddag ska vi ta en promenad med Jennie. Och ett samtal till a-kassan ska göras.

Oj, oj, oj. Vuxenpoängen haglar över mig idag. Fint.




Nu en till kopp kaffe.

Busted.




...jag och min zoom ser allt. Gott med stolsben !? Ja, tydligen.

De senaste.



Fick hem dessa för ett tag sedan. Men har inte vetat om jag ska beålla dem eller inte. Det är dock bestämt nu. De får stanna hos mig... Känns som ett klokt beslut. Ja. Eller !?

Kletigt golv.





Mira (Kräkset även kallad) har ålat runt på golvet och kräkts (!?)  hela morgonen. Det är en omöjlighet att få henne att ligga på rygg nu. Nej, åla är det nya svarta. Att hon inte har någon frukost kvar i magen efter en liten stund verkar inte bry henne speciellt mycket. Själv skulle jag tycka det var ganska jobbigt. Men, alla är olika.  Så det doftar verkligen härligt i lägenheten nu. Hallontårta (läs spya)... Jag la henne nyss i förhoppning att hon ska somna. Så att jag kan torka lite golv. Utöver den ansträngningen blir det fan inte mycket gjort idag. En vilo dag får det bli. Det är trots allt söndag. Och jag har chips. Och juice. Och en herrans massa avsnitt av True blood att titta på. Och filmen Doed snoe (Död snö, för er som inte förstår norska..).




Nu kallar moppen.


Oväntat slut.





Det som skulle bli en en fika. Blev en öl. En öl blev några fler. Och vips så stod man där. På ett av stans hetaste het ställen.. (obs, ironi..) med en till öl i handen. Och typ sjuhundraelva 18 åringar kring benen. Härligt. Men jag hade en riktigt jävla rolig kväll ändå. (Fast det berodde nog mer på Lina och Jennie, än på 18 åringarna)  Men nu har jag gjort det. Och jag slipper gå just dit fler gånger. För om man bortser från sällskapet, så var det inte riktigt min kopp te..  (kass musik och typ 5 pers över 23...i´ve done my time on fritidsgårdar)




Nu hinka i mig en kanna kaffe, sen göra Mira sällskap och sova förmiddag. Det behövs idag. Och vakna upp lagom till koffeinet verkar och känna mig som en helt ny människa...

Just nu.

...
Försöker jag kicka igång dagen med denna fina bit...

Påsen heter jag.


En sopsäck under ögat.  (bilden är snäll mot mig (er))




Ja, vad ska man säga. Enbart en timmes sömn sätter (tydligen) sina spår.
Men mitt Bank id är tillbaka. Det hade väl bara irrat bort sig lite i sajberspäjs i natt. Och ja, vem skulle inte kunna göra det. Bra att det hittat tillbaka iallafall. Fast det tråkiga är att av någon oförklarlig konstig anledning, så får jag inga pengar förens den 28:e ?! Va fan!  När ändrades det då? Logiken, hallå!? Har ju liksom alltid fått mina välförtjänta pengar den 27:e förut. Och det ska va´som det brukar......
Speciellt i sådana här viktiga sammanhang.
Pengar innan helg, eller pengar efter helg? Mycket viktig fråga. Och svaret på den enkla frågan är: INNAN! Såklart.
Men, Försäkringskassan är väl inte direkt kända för att vara smarta. Nej. Nej. Nej, inte alls faktiskt. Aldrig. 
Typiskt. Kan tyckas.


Nu söva surgrodan..


Vad händer.

Det är hög tid att sova. Eller det var hög tid för flera timmar sedan egentligen. Men jag sitter och väntar på att cashen ska trilla in. Så att jag kan betala de satans räkningarna. Och ha det gjort liksom. Men de vill inte hoppa in på mitt konto. Jävligt typiskt.. Plus att mitt förbannade Bank id är som borttappat. Så att jag inte kan logga in på försäkringskassans skit sida, och kolla vad som händer.... Varför i hela fridens jävla låda just nu? När jag badar i räkningar.. Osoft. 



Nu gråta en skvätt....medans jag väntar.
(det är faktiskt liiite synd om mig nu.. Faktiskt. Lite)

Från ovan sända.




Jennie msnade dessa stövlar till mig nyss. Och jag säger bara OMG. Vill ha vill ha vill ha. De bruna är dessutom varmfodrade. Hur grymt är inte det? Och enligt uppgift finns de bara kvar i strl 37. Min storlek. Jag citerar Jennie "-det är ett tecken att det är den enda storleken som finns kvar..." Ja. Sannerligen. Gud kanske finns ändå.





Från have2have (klicka på skorna)

Lortfjunet.



8600 gram. 70 cm lång. 6 månader och 2,5 vecka ung.

Som vanligt igen.

Jag övade lite på mina hemmafru skills idag. En blåbärspaj blev resultatet. Och mat för två. Visserligen tortellinis, men ändå.. Pajen bjöd jag Alexandra, som har varit här och hjälpt mig idag, samt Annie och Lina på. Vi utnyttjade min ganska outnyttjade balkong. Jag gillar det. Ganska soft att sitta där. Och trevligt. Extra trevligt med sällskap. Myselimyspysmysipys..Typ.



Min granne har fest eller någonting ikväll. (singstar/guitarhero/kolla på sport med mycket inlevelse grannen, inte Svt 24 snubben..) Det var längesedan nu. Och om jag ska vara ärlig så har jag saknat det lite. Han har typ inte varit hemma det senaste. Man blir som lite orolig.... Nä, kanske inte. Jag har inte haft någonting att klaga på. Det är det. Men nu så, nu är ordningen återställd.




Nu käk.




Miras ordning är också återställd...

Hård som sten.

Det är ju alltid lika roligt att vakna upp och knappt se någonting. Endast en strimma ljus. Kravla sig till spegeln för att där upptäcka att ögonen är så jävla svullna att bara en sjundedel vore nog. Och som en liten bonus på kortet är resten av fejset lika svullet.. Kul. Anlednigen till detta är sömnsbrist. Big time. Och det är då såklart min lilla groda som orsakar denna enorma sömnlöshet. Men jag har iallafall upptäckt problemet till detta. Nämligen,  utebliven tarm tömmning. Så jag har hällt i henne laxermedel och inatt räknar jag med att få sova. (om hon nu väljer att tömma innan läggdags, annars får jag spendera natten med att tvätta... )







Ber om ursäkt för mitt tjat om min sömnlöshet (och för att jag pratar om bajs). Men jag tänkte jag skulle förklara varför jag (om ni ser mig dag) ser ut som kattkvinnan (inte catwoman i batman, utan hon den andra..). Jag har alltså inte gått och opererat mig.


Kvällsfika.



Lägenheten är skinande ren! (eller, ja, golvet iallafall...) Och barnet sover. Så nu lyxar jag med en biskvi. Och en kopp chai te. (jo jag vet att det är kaffe på bilden, men den koppen är mammas, hon är här, min kopp är för ful för att få vara med på bild...)
 

Sleepless in Barrsätra.



En missvisande bild i detta fall kanske. Men det är för att inte avskräcka er för mycket. Ni som kommer på kaffe.
Hon kan vara så här söt också.....




Om man har vägarna förbi denna del av sta´n idag. Så kan man få komma in och dricka kaffe. Och sedan när man ska åka hem, kan man få ta med sig en bebis hem. En tung, trött, grinig bebis. På 6,5 månad. Som inte vill sova på nätterna, och definitivt inte i sin egna säng. Som river en i ansiktet och round kickar en i revbenen. Och ljudar så det står härliga till.. -Sa jag att hon var grinig? Och trött? I vilket fall, hon följer gärna med hem till DIG idag.





Nu, lite kaffe på det här så..


Check check.



Mina to dos för dagen är nästan gjorda. Disken (som jag beslutat får vänta tills i morgon) och bokväljandet är kvar. Med andra ord har jag inte åstadkommit så jätte mycket... Jag tror det får bli Gentlemen att läsa.  Det blir typ 4:e gången gillt nu. Tidigare har det alltid kommit saker emellan. Senast var det en förlossning. Bara sådär.. Men ikväll kan inget barnafödande stoppa mig. Kanske ett barn dock. Men jag håller tummar och tår för att barnet sover när jag ska läsa. Annars måste det jävlar i mig vila någon sorts förbannelse över bok fan...



Schema.



Jag har så många olästa böcker (typ hundra till efter dessa.....) att jag får grav beslutsångest över vilken jag ska läsa... Sinnes. Varför är det så svårt att välja en bok för??? Va? Va? Va? Va? Vilken ska jag ta?



Idag ska jag, förutom att välja bok:
Hämta ut ett par skor.
Gå på promenad med Jennie.
Handla med mamma.
Och diska.




Nu kaffe.
 



Röstat.


Tisha-Secondhand. Armband-Secondhand. Brillor-Specsavers. Ring-?

Jag ger mig själv tummen upp för att jag utnyttjade mitt medlemsskap. Och firar min nyupptäckta duktighet med choklad och lite läsning.. Yey!






Jag kan bjuppa om någon kommer över! Popcorne ska även poppas...

Tack mamma.

Kvällen har vi myst bort tillsammans med mina brorsdöttrar. Hembakad pizza, godis och läsk. Lördag har jag hört att det är idag.. Och hos mamma på eftermiddagen åt jag blåbärs paj. -Sa jag att det var lördag idag? Hmm. En god dag har det iallafall varit.

Mira hade haft det super toppen hos bästa mormor. Och hon hade skött sig exemplariskt. Inte ljudat, mer än den dagliga stämbandstestande skönsången (läs, avgrundsvrålen..) hon brukar roa sig med. Men det är ju hennes grej liksom. En jädra stämma har hon (dock ingen Celine Dion.. än..). Och inte kinkat det minsta. Sicken tjej. Helt underbar. Fast det är väl kanske inte så konstigt. Hon är ju min.......... Och jag är ju ganska underbar. Och inte heller brukar jag ljuda speciellt mycket. 




Nu slagga.

Plutmunnen.




Mira sover. Det vill jag också göra. Jag skulle ju ha sovmorgon i dag. Hade jg tänkt. Men vaknade kvart över 7. Såklart. Vad hade jag trott liksom. Att jag skulle få vara utvilad idag? Ha! Den gubben gick inte...

Favvo.


Klänning-Beyond Retro. Väska-SEcondhand. Skärp-?

Så här såg jag ut live. Jag bytte dock till vita sneakers, mer dans vänligt (nu blev det ju ingen dans, men det hör inte hit) Kan nog lägga in den på listan över mina favorit klänningar..




Jag kännde igår hur skönt det är att ibland få umgås med de jag tycker om, utan Mira (Ni andra jag umgås med annars, som inte var där igår, tycker jag ju självklart också om, men då är ju Mira med.. kanske inte jämt, men nästan och ja, ni kanske förstår..). Skönt att få bara vara Lena. Och även om Ken (som jag var ut och såg igår) inte får många tummar upp av mig, inte heller lokalen, snarare tummar ner, eller kanske lite på snedden, om jag ska vara snäll, så var det väldans trevligt iallafall. Jag hade faktiskt en riktigt nice kväll. Det får vi göra om, tack ska ni ha, ni som var med..





Nu Kaffe kaffe kaffe. Sen hämta hem fjunet (som jag saknar en smula..)



Blått/rött/svart.


Den här klänningen ska få följa med på äventyr ikväll. Jag hoppas den kommer gilla det. Själv tror jag det blir sjukt nice!

Ankare.





Medans Mira komar i sig maten, tänkte jag (försöka) visa mina nya örhängen som jag Traderade hem för några dagar sedan...

Dagens.


Gissa vad!?

Dagens.


Promenad bild.

Vågrätt.


Tröja och Jeans- Secondhand. Miras kläder är Secondhand och lite lindex.

Mira och jag sportar ränder idag. På tvären. Vi har varit på föräldragrupp på förmiddagen. Som idag handlade om relationer(!?). Kul.. Snart ska vi gå på promenad med Jennie. Och tjattra lite.

Förut.


Ihopsnörpta munnar är det nya svarta. Vare sig man är cool eller ej.
(Stefan och jag)

Jeans och Väst-Secondhand. Grå kofta-Ellos. Svart kofta-Cubus

Vi konstaterade ikväll att det var fan lite bättre förr.. När det gäller det mesta. Så även med Totalt jävla mörker. Vi har sett det förut. Vi har hört det förut. Men det var trevligt häng dock. Det är ju det viktigaste nu för t´in. Jag undrar om man kanske börjar bli lite vuxen när man hellre sitter och pratar och socialiserar än lyssnar på brölig musik? Hoppas inte..

På maten.




Mat i både min och Grodans mage. Ska göra mig lite kaffe snart. Så här på maten. Och invänta den lille krabatens nästa sömn tillfälle. Som just för tillfället härjar runt på golvet. Naken. När den inträffar ska jag duscha. För ikväll blir det Totalt jävla mörker.




Oj, det gick visst fort...


Nu duscha! SEN kaffe.

Blankt.


Kjol-Gina Tricot. Tröja Secondhand. Skärp-Kappahl. Diverse smycken från lite varstans.

Så här har jag sett ut denna fina dag (+jeansväst och vita sneakers). Nu är det urtvättade gamla tights och morgonrock som gäller. Det vankas golv häng med kiddo!

På rätt väg.



Jag känner att jag sakta men säkert börjar komma tillbaka till den gamla Lena. Den vanliga Lena. Lena innan graviditeten. Känns ruskigt skönt. Alla onödiga överflödiga hormoner, som inte behövs längre, är på väg att lämna kroppen. (Alla hormoner som gör en till ett monster, som svär över allt och alla, blir sur, grinig och jävligt arg på typ ingenting. Och ibland gör en till världens mes. Som grinar och kinkar över konstiga saker. Som man tidigare bara himlade med ögonen åt. Det finns liksom ingen hejd på blödigheten ibland. Sinnes) Och vågen står på inskrivningsvikten. Jag får dock lite skumma humörsvängningar fortfarande ibland,  och det är några (!?) kilon kvar till nusitterallakläderbra vikten. Men det känns som att det fan löser sig med tiden. Eftersom jag inte tränar så får jag ju leva med att kroppen är som en deg.. Jag gillar ju att vara lat. Jag gillar att unna mig.. Ingen mening att gnälla. Så det tänker jag inte göra. Jag är nöjd nu. Det här blir en fin dag..






Nu kör vi!

Frågestund.

Typ tusen miljarder bananflugor har fått för sig att flytta in här. Vilket jag inte tycker är okej. Det är för mig ett mysterium hur de har lyckats. Och jag har länge undrat över en del saker...

1:
Varför heter de bananflugor? De flyttar ju in även om man inte har en endaste jävla banan hemma, och inte har haft på flera år..
2: Vart kommer de ifrån?
3: Bor de redan i frukten? Isåfall ska jag sluta äta frukt. Dels för att jag inte äter djur. Men mest för att det skulle vara så jävla äckligt att sitta och tugga i sig osynliga flugor när man tror att det bara är ett gott äpple man tuggar i sig.
4: HUR fan får man bort dem?
5: Varför existerar de ens?



Jag är tacksam för snabba svar..
Snälla! Släck min kunskapstörst.

Garderoben.



Mitt nya tidsfördriv. Hittar man HÄR!


Äntligen.






Ha! Nu har jag hittat mina varjedag höst skor.. Yey!

Ordning.

Det har snickrats och grejats nere hos grannen ikväll. Det har dammsugits och smällts i dörrar. Balkongdörren, ytterdörren och dörren till trapphuset. Och eftersom det har varit en omöjlighet att försöka sova i oväsendet har jag rensat lite bland mina kläder (ja det är ju så att jag gillar kläder (och skor!). Väldigt mycket.. Om nu någon undrar..). Så nu har jag lite bättre koll på vad som finns. Och inte. Klädhäst(ar) och hundratusen galjar måste köpas. Ja, förutom alla kläder jag saknar då förstås..


Höstens trend.

Det ser ut som att denna nya trend Mira har som innebär att somna mellan 7 och halv 8 håller i sig. Yey! Vilket i sin tur innebär att jag hinner mer på kvällarna. Yey! Och kan dessutom lägga mig i skaplig tid. För det innebär ju också att dagarna börjar sjukt mycket tidigare än förut... Men, det är väl bara bra för mig.. Som gillar att sova, och helst bor i sängen.


Besök.



Lina har varit här idag.. Mycket trevligt! Tyckte både Mira och jag. Och framförallt min rygg. Skönt när folk kommer hit och mer än gärna lägger sig på golvet med grodan. Jag blir lite smått (läs sjukt) less på det. Ibland vill jag sitta på en stol också. Så alla som känner att det är kul att ligga på ett (hårt) köksgolv är mer än välkommna hit. Ni kan få kaffe..

Kaffe x 3.

Ja då var det morgon igen då. Fast jag har varit vaken ett bra jäkla tag, så det känns mer som eftermiddag. Eller kanske kväll. Dags att gå och lägga sig igen. Typ. Mira somnade om efter hennes "frukost" och jag hade tänkt att jag skulle passa på att göra lite nytta nu medans hon sover. Men icke! Jag fastnade framför datorn med några koppar kaffe och kommer antagligen sitta kvar. Men så kan det gå. Fast vem fasen ställer sig och diskar en monster disk kvart i sju!? Inte jag. Tydligen..


Apropå gamla kvarter.

..

Gamla kvarter.






Vi har varit och druckit kaffe med Fredrik på eftermidda´n. Hemma hos hans mamma och pappa. Som bor i mina gamla hoods. Trevligt trevligt.






Och nu sys det i mitt kök. Mamma är här och hjälper mig att fixa och dona med lite kläder. Det är väl kanske mest hon som syr om jag ska vara ärlig. Jag sköter musiken. Ett viktigt jobb det med..



Nu låtbyte.

Skona mig.





Idag går jag in mina "nya" Dr martens. Hösten KOM! (och JA jag gillar ränder..)

Både skor och skjorta är secondhand shoppade.

Utbrytare.

Ooo. Att somna om några timmar är alltid lika jäkla skönt. Ett gallskrik väckte mig vid halv 6 i morse. Då var Mira på väg ut genom spjälorna på sängen. Det gick såklart inte. Lite för smalt för hennes (ganska stora) huvud. Därav skriket. Om det var för att det gjorde ont eller av ren frustration över att inte kunna rymma låter jag vara osagt. För det får jag aldrig veta. Fast jag gissar på det där med rymmningen.. Men i vilket fall, vi somnade om. Och sov i 3,5 timme till. Frukosten är på g. Så, nu kan dagen börja..

Lugnet.



Skvaller, kroppsnojja och mode. Bra kombo för en fulländad fredag. (nowdays..)





Så, nu har jag slutat sura. Mira sover sen en timme. Jag har poppat popcorne och har några olästa tidningar liggandes som bara väntar på att få bli lästa. Några avsnitt Big bang och true blood väntar också. Kan bli en skön fredag kväll ändå.. Fast lite sällskap hade ju inte varit fel.





WTF.

Vad fan är det för fel på blogg.se. Stört säger jag bara. Har skrivit två inlägg idag, som bara är putsväck borta. Jävligt trist. Så nu tänker jag sura en stund.

Grisar.


I väntan på att loppisen skulle slå upp dörrarna idag gick vi till min farmor, som tyvärr inte var hemma. Men vi hängde lite utanför istället. Till de hungriga barnens glädje. Och som sällskap hade vi en massa fjärilar. Eller ja, 3 stycken om man ska vara petnoga.. 




Det är någonting konstigt på G. Mira slocknade kvart över 7. Och innan ville hon inte ha någon kvällsmat. Har nog aldrig hänt förut. Det finns fan ingen botten i den där magen annars. Sitter och funderar på om det är så att "svinisen" (ursäkta uttrycket, men det är så töntigt att det blir bra) har grabbat tag om den lille kroppen. Det var kanske en av alla tanter på loppisen som hängde likt gamar cirkulerar kring en död lama över vagnen som har smittat henne. Kanske? Skulle kunna vara så. Eller så är hon trött för att hon somnade sent igår och dessutom var uppe och härjade vid 2 och 5 i natt, och redo att gå upp vid halv 7 i morse. Kanske? Jag är. Trött allstå. Ska nog göra en favorit i repris (från igår) och gå och lägga mig nu. Vid 23 ish tiden. Ja det ska jag. Banne mig. (jag klappar mig själv lite på axeln för denna nyfunna insikt om att sömn faktiskt är rätt gött..)

Så God natt!




Över och ut.

Randiga djur.





Ännu mera ränder.


Och djur.


En väldigt speciell sak, som var alltför härlig för att avstå.


Med tillhörande byxor (och väst). Kanske hur fult som helst, men också hur schysst som helst..


En rosenkopp. Såklart. 

Mira fick en handdocka i form av en tiger. Som jag egentligen inte hade tänkt köpa. Men jag har aldrig hört henne skratta så mycket åt någonting någongång. Bara hon nuddade den skrattade hon sig till tårar. Och när jag tog bort den skrek hon som en stucken gris. Och skrattade sig till tårar, igen, när hon fick se den. Så jag kände att jag var tvungen att köpa den

Nej jag kunde ju som synes inte låta bli att handla idag. Köpstoppet varade inte så länge. Jag är kass. Jag vet. Men 96 kr var det värt. Faktiskt.

Fridens.


Kul(h)jul.


Mira testade Matildas gåstol idag och tyckte den var sjukt rolig. Så nu vill hon ha en så´n...


Alla pengar kvar.


Lina, Mira och hunden Sally. Som fascinerade Mira rejält..  (Sally tillhör Linas roomie)

En så´n här liten en måste vi ha, det är värsta grejen ju, säger hon här. Och ja, såklart du ska få en hund Mira...





Vi har bara myst runt idag. Catchat up. Massor. Det var typ 6 år sedan vi träffades sist. Alltså det är fan för länge. Men det är ändring på det nu. Nu ska vi se till att hänga lite oftare. Vi har ju dessutom blodsband. Tremänningar är vi för att vara exakt. Det var en sjukt nice dag. Och jag shoppade ingenting. INGENTING!(om man inte räknar med fikat (kladdkaka+soyalatte) då, men det gör jag inte, äta bör man annars dör man..liksom..) Kors i taket. Jävlar i min låda. Det trodde jag inte om mig själv. Eller det händer väl. Men inte fan är det ofta. Får se om jag lyckas hålla detta shopping stopp. Troligen inte. För imorgon ska jag och Petra på loppis. Och då vet man ju redan innan hur det brukar sluta..




Tack Lina för idag!

Intorkat.

Jag känner mig ganska utvilad idag. Bra känsla. Jag la mig hyfsat tidigt och fick "sovmorgon". Att jag inte känner mig helt utvilad beror på att vi var uppe vid halv 7 och badade liten Mira. Hon hade nämligen bajsat ner sig. Inte så kul att bli väckt av en sådan sak. Men kanske mindre roligt för henne som inte sa till på en gång. Det var inte pin färskt om man säger så... Men efter tvätten somnade vi om och fick sova till halv 10. Frukost är äten och snart är kaffet upp druckit. Dagen ska spenderas i Gävle med Lina. Ska bli väldans trevligt..

Det kan va´nå´t.

Jag är så jävla peppad på en lägenhet i ett litet hus i Gävle. 68,5 kvadrat. 2 rok. Egen uteplats. Väster sol. Kan det bli annat än bra? Svar Nej! Jag måste fan ha den. Kanske ska gå och blinka lite med fransarna på banken. Så att jag får ett större lån. Ja det ska jag. Ta mig fan. Där kommer vi trivas som Tarzan i djungeln, fisken i vattnet, hästen i hagen, apan i trädet... Fast hade ju helst sett att den var i Stockholm. Vill flytta tillbaka. Snarast. Men man kan (tydligen) inte få allt har jag hört. Sjukt ovärt att det ska vara så. Jag vill ju ha allt.. Fast detta kommer nog bli grymt nice ändå. Om jag nu får den. Eller ja, får och får. Här fås inget. En jävla massa pengar ska de ha för´n. Vilket betyder att jag måste få det där lånet först och dessutom sälja min lägenhet jag har nu. Och det är nog inte det lättaste. För vem fan vill ha en etta i Sandviken!? Ingen tippar jag på..  






Djur.


Ugglan fick följa med idag..


Likaså puman..



Jag är helt sjukt mör i benen. Mira och jag har gått en lång långpromenad med Therese och Thea. Skönt att få röra på degen lite. Det behövs fan nu. Konditionen är typ nere på noll igen. Men, snart är det åtgärdat. Hoppas jag (inbillar jag mig..). Det kanske tillochmed blir ett träningspass på "friskis" nästa vecka. Men det ska jag nog ta och tänka över en gång till..

Detaljer.



En uggla från nümph..

Randigt second hand..

Blandat nytt och gammalt..

Färgglatt till grodan..

T-shirt klänning med fina detaljer. Och fickor. Också nümph. Kan hända jag gillar det märket..



Ja och som vanligt blev det en hel del annat tjafs och krafs med.. Men, man måste ju få unna sig lite. Ibland. Eller?




Fin dag.


Så här har jag myst runt i dag.  (beviset på att jag handlar mer kläder än typ mat finns bakom mig...)
Kjol-Monki. Tröja-H&M Herr. Kofta-Gina Tricot.
 

Har varit på stan precis hela dagen. Skulle egentligen bara till apoteket och köpa salva till Mira. Salvan glömdes. Men en himla massa annat hamnade i vagnen, under vagnen, i mina händerna och i mammas händer istället. Skönt. Det går om man vill. Göra av med pengar alltså. Gjorde visserligen inte av med så mycket. Rea och second hand är grejjen. Och mamma då förståss.. Tack älskade mamma!


Mira har varit på strålande humör idag (ja, förutom vid uppvaknandet då..). Hon gillar att hänga i affärer och sitta på fik. Hon glömde tillochmed bort att bli hungrig. Det kom dock ikapp henne när vi skulle åka hem. Men eftersom det är väldigt nära hem i den här staden (staden?) så behövde hon inte vänta länge på att få mat i den lilla (!?) magen. En klar fördel med att bo här. Men sen finns det inte några fler.. Förutom alla nära och kära då ska kanske tilläggas.

Soluppgång.





Varför i hela fridens jävla lilja ska barn vara vakna så snuskigt tidigt för? I morse vaknade Mira innan 7 (rättare sagt 06,14), och då är det ju bara att gå upp. Göra välling till henne och kaffe till mig. För att somna om finns inte på världskartan. Men varför? Varför ska man vara vaken så tidigt när man inte har någonting att göra? Tycker barn det är så roligt att ligga på en filt och sprattla, rulla, prata, skrika, att de måste gå upp kl 6?? Eller? Någon timme till kan de väl sova. Så mycket missar de inte på det. Eller kan det vara så att de vaknar tidigt för att de tycker det är så roligt att få följa med deras mammor till diverse caféer och sitta där, och bli tittat på och åad om av personal och andra mammor och kaffe törstande arbetsfria?? Jag förstår inte. Har försökt fråga Mira (och andra barn med, min systers tex...) men får liksom inget riktigt svar. Och till råga på allt, så är de inte speciellt glada när de vaknar så här tidigt heller. Utan oftast ganska skrikiga och griniga, trötta med andra ord.. Vilket gör det hela ännu mera obegripligt. Sinnes.







Nu ???




Och jaaa, jag vet att barn är såhär, att det är bara att vänja sig, bla bla bla, men man undrar ju för fan ändå liksom. Varför? De kan väl vänta tills mamma ledigheten är slut. Alltså med att vakna tidigt..!?

Smuligt.






Surläppen på ingång. (eller utgång..)

En ljust klädd Mira..  Som matchar moln och strumpr.


Jag och Grodan har mest hängt på golvet idag. Det ska sittas. Själv. Men eftersom hon fortfarande är som en kägla i balansen (inte så stabil..), så måste man rädda henne lite då och då, för när hon vrider på det stora huvudet så blir det liksom lite fel med tyngdpunkterna. Och då tippar hon. Och sen blir det ett jävla liv. För då gör det ont. Så för att undvika bucklor på hennes fina duniga huvud så måste jag hålla mig nära. Alltså sitta på golvet. Och jag kan iochmed det konstatera att den stora städ dagen bör bli av inom en mycket snar framtid. Typ i morgon. Helst.






Nu en titt i kylen.


Hängen.


De här skorna är (inte) gjorda för att gå i...
Men om man inte hittar de perfekta bootsen att ha på fötterna, får man hänga ett par i öronen istället.

Husligt.






På förmiddags schemat står det att jag ska steka kantareller. Samt koka lite lingon sylt. Väldigt trevliga uppgifter. Min kära mamma hade varit ute i skogen igår och plockat (både gult och rött). Tack mamma! Det är alltid lika nice att få presenter. Speciellt ätbara. Fast jag behöver fortfarande de där sjukt najsa höst/vinter skorna.....

Bocka av.




Vi hamnade hos min bror. Skulle bara dit en kort sväng. Men blev kvar lite längre. Kom hem nyss. Nu är jag trött. Men det var riktigt nice att hänga lite med la familia. Män som hatar kvinnor kan jag nu sätta upp på listan över sedda filmer. Känns bra. Det var liksom på tiden (bra film btw..). Även ett redan omtalat mål sågs. Och min första Grolsh på över ett år dracks. Kan inte säga annat än att det var sjukt gott. En bra kväll helt enkelt.



Nu sova

Tant kombo deluxe.


Kjorta-Cubus. Kofta-Gina Tricot. Brillor-Secondhand.

Jag går all in för det här med tanterierna (typ, sitta inne på freda´ kvällar och dricka vatten, bla...). Och klär mig i jeans skjorta, stor stickad väst och brillor, som antagligen inte kommer från min livstid.





Nu följa med mamma och hälsa på!

So long.

6 månader.




Trots mina fula lugg är Grodan glad idag..

Inga gamla saker.





Goodmorning greyshine. Vi har tyvärr sovit en smula dåligt i natt. Men det luktar tvättsåpa i lägenheten, så det är bra. Gillar den doften. Kläderna blir så härliga av det (jag tvättade igår, kläder alltså, med tvättsåpa, för kläder..(grummes)). Om vi inte hade varit så in i benmärgen trötta så skulle vi gått på en loppis idag. Petra och Matilda skulle eventuellt ha hakat, men nu har jag bjudit hit dem på kaffe istället. Eftersom vi är så in i benmärgen trötta. Kaffe är bra då har jag hört.. 

Basilika på.





Blixten tog bort mina fina ringar, så jag var tvungen att fylla i lite...



Jag äter kall pizza och dricker vatten. Freda´ kväll at Lenas! Snart ska jag sova. Tittade i spegeln nyss och såg ett lik. De vanligtvis mörka ringarna (påsarna) under ögonen, är svarta. KOL svarta. Inte speciellt klädsamt. Men det förklarar dock varför folk tittar konstigt på mig.




Nu bota svärtan.


Nyhetsmorgon.

Jag sitter och lyssnar på nyheterna. Inifrån grannen. Trevligt. Jo visst.. Men har lyssnat sen typ 07.00, så jag tycker nog det räcker nu. Orkar inte lyssna mer. Det liksom ekar genom väggen. Nyhetskvinnans röst låter lite konstig. Men jag får väl se (höra) det positiva med dessa upplevelser. För trots att jag inte har någon tv, så känner jag mig ganska updaterad ändå...  Tack kära granne.





Nu frulle.

En skatt.


Här ska det vara ett youtube klipp med Israel Kamakawiwo Olé IZ (??), men som vanligt försvinner de i tid och otid..




Jag är lite förtvivlad. Letar efter en speciell version av "Somewhere over the rainbow". Men det är fan helt jävla omöjligt. Måste alla som går i jagvillspelainencover tankar spela in just den låten? VA? Måste de? Sicket elände. Det finns hur många versioner som helst. HUR MÅNGA SOM HELST!! Men den här är ju jävligt bra. Faktiskt. Gråt bra. Så, nu gråter jag. Det kanske till och med blir ett tryck på repeat knappen..

Kaffe, macka och Sarah Bernard.


Dagens Skoglundare.. (bry er inte om att jag typ ser ut som om att jag svalt en ödla, eller som om att jag äter någonting väldigt surt, så är inte fallet, bilden är bara tagen in action) (Mira tänker jag inte ens kommentera...) 


Och på mina fötter satt det svarta skor.. 
Kjol- Gina Tricot. Tisha-Åhlens. Skor-Din Sko. Mira har tröja som är ärvd och brallor från Lindex.






Vi har varit och fikat på stan med föräldragruppen. Fast det borde heta mammagrupp, det är väldigt glest med pappor. (Det är en som brukar vara med. Fast inte idag). Och jag såg ut som ovan. Och till min stora förvåning har jag kommit ätt älska svarta skor. Nästan alla mina skor är svarta nu. Har nästintill hatat det tidigare. Eller iallafall tyckt att det varit sjukt tråkigt. Jag tyckte nämligen att mina fötter försvann (med svarta skor) ner i asfalten, typ, och man kan ju kanske tycka att det skulle vara en bra sak, eftersom benen då ser lite lite längre ut, och det borde jag ju tycka vara bra, eftersom mina är väldigt korta. Men nej. Så har jag inte tänkt. Utan, skor ska synas! (skit samma att jag ser kortare ut än jag är.. bara jag slipper se tråååkig ut..) Den bästa accessoaren. Alla tråkiga kläder blir jävligt mycket najsare med ett par roliga skor. Fast sen jag fick Mira så kanske jag undermedvetet inte tänker så längre.. Kanske..?

Överkokt spagetti.

Det börjar kännas nu att man inte hinner äta eller sitta ner om dagarna. Jag är inte i mitt esse, om man säger så. Är vi själva hemma ska hon bli buren ta mig fasen hela dagarna. Spelar ingen roll vad vi (jag) gör (sjunger, leker, tittar, pekar, äter, byter, dansar, you name it..). Vi ska bara gå och gå och gå, och gå lite mer. Så jävla drygt. Mina armar går av snart, eller så tappar jag henne. Det gör jag ju visserligen om de går av, men ändå.. Det är så det känns. (Jag hoppas ju såklart att det aldrig händer, för även om jag inte är jordens längsta människa, så gör det nog himmla ont ändå att bli tappad av mig). I morgon ska jag googla efter -Armar uthyres.. Jag kommer hem till dig och bär. Hur tungt som helst. Hur länge som helst. För billig peng. (Och snygg är jag också) Perfekto!


Men nu sover hon äntligen, efter många och långa protester. Så som plåster på mina sår, ska jag poppa popcorne, titta på True Blood och andas ett tag. Sen måste jag väl sova. En tidig jävla morgon väntar. Hör mitt jubel.


Det är aldrig tyst.

Alltså det här med mina grannar. Är det inte den ena så är det den andra, är det inte den andra så är det den tredje och är det inte den tredje så är det nå´n jävel som kastar takpannor (tegel) i en tom kontainer 07.20 på morgonen. Va fan då. Jag vill för i helvete sova. Sen är det mitt förbannade golv. Som knarrar så mycket att man fan väcker hela kvarteret om man går på det. Speciellt mitt i natten. Och det gör jag, går på det mitt i natten alltså (om jag väcker nån har jag ingen aning om, men kan tänka mig att de sitter i sina lyor och svär över mig och mitt förbannade golv..) Mira vill helst inte sova i sitt kiss. Måste därför byta på henne vid 03,00 ungefär. Och då måste jag ju gå upp, och gå på golvet. Mitt i natten alltså. Måste hitta en annan lösning. (Förslag någon?) För att hon ska lära sig byta blöja på sig själv, eller lära sig sova i kiss känns inte riktigt möjligt.. eller ok för den delen.

Livet levs på golvet.



Vi har haft besök av Petra och lilla Matilda idag. Kaffe, glass och en massa kackel (och lite lek såklart). Härligt!
Tack för besöket..

RSS 2.0