Frågestund.

Typ tusen miljarder bananflugor har fått för sig att flytta in här. Vilket jag inte tycker är okej. Det är för mig ett mysterium hur de har lyckats. Och jag har länge undrat över en del saker...

1:
Varför heter de bananflugor? De flyttar ju in även om man inte har en endaste jävla banan hemma, och inte har haft på flera år..
2: Vart kommer de ifrån?
3: Bor de redan i frukten? Isåfall ska jag sluta äta frukt. Dels för att jag inte äter djur. Men mest för att det skulle vara så jävla äckligt att sitta och tugga i sig osynliga flugor när man tror att det bara är ett gott äpple man tuggar i sig.
4: HUR fan får man bort dem?
5: Varför existerar de ens?



Jag är tacksam för snabba svar..
Snälla! Släck min kunskapstörst.

Kommentarer
Postat av: Jennie

De kallas bananfluga för att de oftast hittas bland frukt, fast det är egentligen en blomfluga. De trivs i rumstemperatur och även bland sopor då såklart! (rutten frukt?!) Släng alla sopor! Skura sopskåp och slask! Annars kan man hälla upp vinäger eller ättika i små glas och ställa ut i rummet, så dras de till det och dör :)

2009-09-14 @ 22:52:18
Postat av: LinaH

Den där Jennie kam sina bananflugor! Men tack för tipsen ;)

2009-09-14 @ 23:03:50
URL: http://linahokdahl.blogg.se/
Postat av: Jennie

Haha ja :) För någon sommar sen hade vi oerhört många, när det var rötmånad. Äckligaste jag sett någon gång. Efter det så tänker jag på det jämt :) skura skura skura, släng soporna innan du ens hunnit lagt matresterna i påsen! :)

2009-09-14 @ 23:10:50
Postat av: Lena

Hmm, men varför kallas de blomflugor för då? Bor de i blommorna? Och kommer fram när det vankas lite ruttet? Och den största av alla frågor. Vad gör de för jävla nytta i världen???? Obegripligt tycker jag. Sinnes skulle man kunna säga.

Men tack för tipsen ;)

2009-09-14 @ 23:26:04
URL: http://lenaloo.blogg.se/
Postat av: Jennie

Skulle faktiskt gissa på att de kommer från jorden kanske? Att det innehåller små ägg kanske. äsch! Äckelpäckel vilket som!

2009-09-14 @ 23:40:52
Postat av: petra

Bananflugor, min brors husdjur. Dom är så snuskiga och jag har försökt kasta ut dom små, men självklart stannar dom kvar. BLÄ!

Har inga pengar på mobilen så därför jag inte har hört av mig. Är du fortfarande på när det gäller en dejt med mig och Matilda idag?

Jag ska snart på stan och fylla på mobilen och sedan slår jag en bella till dig!

2009-09-15 @ 09:36:30
URL: http://morsanpouzar.blogg.se/
Postat av: Kicki

Bananflugor och blomflugor är olika saker. Bananflugor kommer med banankartonger och sånt tror jag, och förökar sig jättesnabbt i sopor och sånt. De bor även, och kommer med jorden från blommor och misstolkas därför som blomflugor, medans blomflugor egentligen är stora flugor (nästan lika stora som en vanlig fluga)

Ställ ut små glas med vatten, honung, diskmedel och vinäger så kommer flugorna dit och druknar.

Hoppas du blir av med dem!!! :)

2009-09-15 @ 18:50:15
URL: http://ekogatan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0