Dagenefter dagenefter.


Linslusen Mira & finaste Klara

Jag och Mira har haft finbesök av Klara under eftermiddagen. Vi lagade mat. Fikade. Och pratade ikapp tiden sedan sist. Riktigt nice. Vi ses för sällan. Men snart flyttar hon till Stockholm. Från Malmö. Så då blir det förhoppningsvis lite oftare.

Just nu är det chips och clementiner i soffan som gäller. Och lite dålig skräp tv. Fan, det tar tydligen lång tid att återhämta sig now days.. Sinnes.


So long.


Misfits.


Vi har matchat varandra idag. Julrött (!!) och randigt. Allt utom Miras brallor och mina underkläder är secondhand.


Pubkläderna.


Kjol-Åhlens. Linne-Secondhand. Kofta-Monki. Kängor-Ellos. Öl-Spendrups?


Pubhäng.



Det blev en helt sjukt rolig kväll igår. Skrattade mig igenom den. Galet.. Vi började hemma hos mig. Drickandes rom&cola och lyssnandes på Danzig. Sedan taxade vi oss ner till puben. För öl och en väldans massa folk. Trevligt folk. Väldigt trevligt folk. Men idag är man segheten själv. Så ikväll blir det inte många knop. Istället blir det popcorne och julmust i soffan.

So long..


Gårdagen.






Såhär såg vi ut på självaste julafton... Som var en väldigt väldigt trevlig sådan. Mycket släkt hanns med, vissa saknades dock.. Men det går fler tåg. Som man säger.

Idag blir det förhoppningsvis lite mys med Jennie och Fredrik. Och senare ikväll är det fest och utgång som står på schemat.. På mitt alltså. På Miras kvällsdito står det häng med mormor..


So long..


Omatchat.



Det blev lite bättre komfort här hemma med den nya soffan.. Denna är ju mer liggaochglopåtv vänlig. Men några nya kuddöverdrag måste styras upp. ASAP. Det här går ju inte.  I vilka färger vet jag dock inte. Vita kanske?? Vita med guldmönster. Skulle kanske va nåt det.

Nu blir det frukost. Och lite senare får vi besök av Petra och Matilda. Kaffe och tjatter står på dagens schema..


Fridens..


Utrivning.


Det här är lite av vad Mira haft för sig idag..


Ladda.

.

Det är nog dags att sova nu. Skulle dock vilja ha en nattmacka. Eller två först. Är sjukt hungrig. Men det får vänta ett par timmar. Det är ju snart frukost... Om little miss sunshine får bestämma. Och det får hon ju. Jag har liksom inget val. Sen om jag gillar det eller inte? Är ju en annan sak.


God natt..


Nygammal.

Det var tydligen den sämsta dagen ever på loppisen igår. Sa de iallafall. Och det var inte speciellt mycket folk heller. Men med mina billiga priser fick jag en hel massa grejer sålda iallafall. Vi har kvar resterande grejer till en helg i januari. Så då ska vi tillbaka och kränga lite mer... Kanske.

Just nu sitter jag hos mamma. Mira sover. Och kaffe finns i koppen. Gött. När hon vaknat ska vi hem och dona lite. Jag har idag fått hem en ny, eller inte ny ny, men ny för mig, soffa. Som jag ska byta tyg på. En stor mjuk soffa. Att softa och chilla i. Den jag har nu får Mira ha på sitt rum. När nu den dagen kommer att hon får ett helt eget rum. Och inte längre behöver bo i köket.. Den dagen kanske är närmare än väntat dock. Har hittat en lägenhet jag skulle kunna tänka mig. Men, den som lever får se hur det blir med det.


So long..


Här krängs...

0-5b1e30539da6d058e81a7a540513ec8a.png

Kolla varifrån!

Här krängs det grejer..


Klappfritt.



Tummen upp för Musikhjälpen..

Nu har jag gråtit många gånger till musikhjälpens fantastiska bidragsgivare. Och bestämt att det inte blir en enda julklapp i år. Inte till någon. Istället ger jag de pengar till just musikhjälpen istället. Känns som en mycket bättre grej. Och jag håller med alla de som sagt att de redan har allt. För jag har faktiskt redan allt jag behöver. Och mer därtill. Och så även min familj och släkt. Men det finns de som verkligen inte har det.. Så därför blir det klapplöst i år.


Fridens..


Dagens vi.


Mira skulle promt vara med när kameran åkte fram idag. Bra där. Det ska ju börjas i tid..

Skjorta- Cubus. Jeansväst-Secondhand. Strumpbyxor-Lindex? Kofta. Gina Tricot.
Miras kläder är secondhand rakt av.


Osynligt golv.

Mitt internet har varit som koda de senaste dagarna. Men nu så, nu är det som vanligt igen. Skönt. Att behöva vänta en kvart på att komma in på en sida är fan inte okej. Verkligen inte..

Nu ska det bli lite frukost här hemma. Innan jag kickar igång den här dagen. Ett kaos utan dess like har jag att ta hand om. Prylar ,prylar, prylar överallt.. Och än är jag inte färdig röjd. Så mer blir det.




So long..


Dansmaraton.

.



Om ett tag kommer mamma hit. Hon ska vara lite grodvakt. Så att jag jag plocka ihop lite gammalt rammel. Som ska krängas på en loppis på söndag.. Förhoppningsvis. Men först blir det lite dans.. Och kaffe.


Fridens..


Hela skivan.


Fikdag.




Dagens secondhand fynd.

Vi har hängt med Jennie hela dagen. Fikat, handlat lite, hängt här hemma på golvet, och fikat lite mer.. Den första fikan intogs på stan med Evelina och Vilhelm. Den andra intog vi här hemma. Jennie och jag (Mira var med på ett hörn hon också..). Den tredje var även den här hemma, men med oss då var även hennes Fredrik. Som Mira är väldigt förtjust i. Så denna onsdag har varit mycket mycket trevlig.


Lera.

.
Jag vill åka på festival.. Gå på en massa bra konserter. Dansa. Sjunga. Sova i ett svettigt tält och dricka öl till frukost. Typ. Skulle vara nice. Så idag när snön äntligen har kommit. Vill jag ha sommar. Men, man ska aldrig vara nöjd har jag hört..


Partners in crime.


Oskyldiga skyldiga.

Therese och lilla Thea har varit här på besök idag. Våra små bulldozers är verkligen glada i varandra. Trots en del fighter och dragkamper om samma saker. Idag om en gammal plåsterlåda och en packe våtservetter. Ingen kom till skada dock.. Annars idag har jag inte gjort mycket. Mira var vaken och allt annat än glad flera timmar i natt. Så dagen har gått i vilsam takt. Hon sover nu sedan någon timme. Jag ligger i soffan med en låda Engelska kolor.. Och planerar att ligga här ett bra tag till.


So long.


Nostalgisk måndag.

Det är bra fint hur vissa saker betyder så där extra mycket. Musik speciellt. Iallafall för mig. Idag har jag jobbat mig båkåt i tiden. År för år. Lite som minnenas televison på svt.. Fast med musik. Och definitivt inget svartvitt.  Spotify och you tube. Tack ska ni ha. Just nu är jag inne på den tiden man var typ en tvärhand hög. Gick i 6:an. Och lyssnade på bla detta. Vilka tider. Vilka minnen. Sinnes.. Haha, ja jävlar.





No more trollmor.

.
Mira äter sin kvällsvälling till tonerna av Roky. Och min härliga !? (kanske inte..) stämma. (Tänkte det är dags att hon lär sig en riktig låt snart... Och denna är ju faktiskt en bra början. Enkel, det vill säga, lättmemorerad. Och jäkligt bra.)


Kanske.



Sitter och fingrar på Lägg i varukorgen knappen. Ska man eller ska man inte. 8 cm klack.
Har ju faktiskt inga skor som ser ut såhär...


Korskors.




Jag har pyntat mig. Dagen till ära. Vilket Mira gillar. Ännu en sak att slita i. Och hennes dag är räddad... Nu blir det lite lunch. Sen åker vi med ett härligt gäng till Furuvik på julmarknad. Kaffe i termos och brända mandlar. Det kan man kalla en bra söndag.

Kjol och halsband-Lindex. Tröja- H&M.


Lörda´kväll på Allén.



Tända ljus. Myyysigt värre.
Clementiner. Det bästa evvah! så här års.
Sharon frukter.
En påse (snart uppäten..) chips.
Vatten.
Vitamin b5 pulver. (bakom vattnet)
Handkräm. (bakom vällingen) Det blir så mycket handtvättande med ett kilo clementiner...
En slurk av Miras kvällsvälling. Hon somnade mitt i..
Big bang theory på tv:n.
Samt en påse brysselkål !? Ja.


Har man det inte bra så säg...


Fridens.


Rent och lugnt.

Jag har nu en nystädad lägenhet. Det kommer väl vara i en kvart till typ. Sen kommer mini me hem. Så jag passar på att njuta av lugnet och lukta på renheten (citronsåpan) med en kopp kaffe i soffan innan friden är slut. Run´s house på tv. Bra skit. Jävla rolig farsa det där.. Efter Miras middag ska jag gå och köpa chips. Och kanske tillochmed en läsk. Och igår drack jag 2%ig glögg. Jag slår på stort denna helg..


So long.


Mira Nicholsson.


Såhär såg Mira ut efter att ha sovit nästan 2 timmar, för andra gången idag, på balkongen. Pigg? Ja, en smula..


Antidepp.

.
Djur och mustascher. En jävla bra kombo! Klockrent. Snyggt. Ja.


Rakt.


Idag har vi hälsat på Therese och Thea. Druckit kaffe och vaktat våra brudar. Som konstant ska rycka och slita i varandra.. De har dessutom ett jävla humör. Så vi mammor har det inte lätt. Vi vill ju dricka kaffet ifred. Liksom.. Lite mat hos mamma har jag också sett till att få. Att slippa laga mat är fan höjden av lyx. Now days.


Angående bilden, som inte har någonting med humörsvängiga barn och kallt kaffe att göra. Så upptäckte jag i morse att jag, som har haft snedbena i flera år. Ja, så länge som jag kan minnas typ. Helt plötsligt lagt mig till med en mittbena. Mittbena !? Hur fan gick det till? och Varför har ingen sagt nåt!? Jag undrar hur länge jag gått omkring på detta vis. Som en rektangulär plåtburk alltså..


Inte som vi tänkt.

Idag var tanken att jag, Mira och min brolle Olle skulle åka och sniffa på en liten bebis. Närmare bestämt Pyret. Som bor hemma hos Olles vänner Erik och Frida. Men när vi hade släpat ner allt och ut till bilen. Och mini me inte hade någonstans att sitta. Kom vi på att mamma har hennes bilstol. Ja, inte så oväntat kanske att jag glömt bort det.. Så det var bara för mig att släpa upp Mira och mig igen. Plus alla våra miljarder prylar. Som jag packar med. Alltid helt i onödan..  Olle fick åka ensam. Känns lite tråkigt. Men jag har det ganska bra hemma ändå. Mira sover på balkongen. Och jag softar till Yo la tengo med en kopp kaffe.



Fridens..


Total eclipse of the heart. Nästan.

.
Jag kan inte annat än hålla med Kerstin. Vilken jävla låt. Höj volymen nu. Gott folk.


Dagens val.


Kjol-Lindex. Randig tröja-Secondhand. Kofta-Gina Tricot. Skor-Scorett. Strumpbyxor-Lindex.
Miras kläder är ärvda av hennes kusiner.


Så här har vi sett ut idag. När vi fikade med Lina och Linda. Samt inhandlade lite nödvändiga nödvändigheter. Ingen av oss har känt av svinsprutan. Än. Skönt. Lite ont i armen har jag. Men det var ju ingen nyhet direkt att man skulle få. Och Mira är inte mer gnällig än vanligt. Så jag antar att det är lugnt för henne med.

Nu är det hög tid att jag lagar lite mat åt mini me. Hon står för tillfället och tuggar i sig en tidning.. Senare får vi besök. Lena, Janne och pizza ska komma hit.


So long..


2xCollage.



Nu är jag hemma igen. Har haft en sjukt nice helg. Spontan och rolig. Precis som det ska va´. Med otroligt fina människor. Och bra dans. (Tack alla inblandade. Det är gött att ha er!) Men nu är man är tillbaka i verkligeheten igen. Så det är vaccination och städning som står på dagens schema. Verkligen spännande..

Fridens..


Snart dags.

Sitter hemma hos Anna. Som inte är hemma. Väntar på ett samtal. När det ringt ska jag åka till Skanstull och möta upp Evelina och Kerstin. Där ska vi sätta oss i en lägenhet. Och ta oss en öl. Och kanske en drink. I väntan på att kvällens och nattens dansäventyr ska börja...  Gårkvällen var riktigt trevlig. Kom dock hem en aning för sent, eller tidigt. Beror på hur man ser det. Så dagen har varit rätt seg. Jag har ätit chips, sovit och druckit kaffe. Om vartannat. Men nu så. Nu är det lugna puckar. Så nu kör vi.. Igen.



So long..


Vi är...

05b77692b60a62a5d9d5122637c55fd8.png

Kolla varifrån!

Vi är på mitt ställe i stan just just nu. Och snart blir det dans..


Kvällsräddare.


Några mentos såhär på kvällskvisten. Till lite nice läsning. Det är fint det. Jag tycker jag är värd det efter två långa promenader idag. Att slappa lite i soffan alltså..

I morgon bär det av till hufvudstaden. En hel helg ska tillbringas där. Känns otroligt skönt att få lite semester. (Grodan ska vara hemma med sin fina mormor. Blir som semester för henne med. För Mira alltså..). Och som jag ska dansa. De nya skorna är nerpackade. Och redo att sportas. Drum & Bass och Techno/Electro står på schemat. Nice!


So long..


Rosa.



Precis hemkomna från en lång snabb promenad. Så nu är vi sådär härligt rosiga. Och jag är lite lagom svettig. Nu blir det en sen lunch. Sen en dusch för min del. Och förhoppningsvis vill grodan sova en sväng på balkongen undertiden. Eftersom det inte blev någon sömn under promenaden. Så är det välbehövligt. En aning tjurigt skulle man kunna säga att det är här just nu...


Zombiewalk.

Sådärja. Nu är man lite freshare i håret. En och samma (nästan) färg på hela frippan. Jag ska dock gå till en frisör nästa gång. Trots att jag står där, och kletar och kletar, och tittat och tittar, lyckas jag alltid missa en liten fläck här, och en liten fläck där. Varför !? Denna gången var dessa fläckar visserligen på osynliga ställen. Det kommer inte synas. Hur jag än har håret (hoppas jag). Men ändå. Skit drygt..

 Det blev en riktigt upfriskande promenad idag. Två pratglada mammor. Sovande barn. Med solen i ansiktet (vi hade, inte barnen..).  Och i morgon ska jag förmodligen gå på två. Med bara några timmars mellanrum. Så det är väl kanske dags att krypa till kojs. Kan vara trevligt för mina promenadsällskap att slippa gå med en zombie. Kankse.


Fridens.. Och god natt.


Bra. Snyggt.

.


Kaffe & Mackor.

Nu är det frukost på Allévägen. Är ganska utvilad och pigg. Framsteg. 07.20 slog mini me upp sina blå. Och öppnade halsen. Då flög jag upp. På lätta ben och med ett leénde på läpparna...


Vid lunch blir det en mama talk walk. Jag och Therese ska ut i kylan och solen. De små ska förhoppningsvis sova. Så att det kan tjattras vilt. Dock funderar jag på vilka skor som ska sportas. Om man ska damma av vinterkängorna. Eller om man ska frysa lite ett tag till. Tills snön kommer. Och köra på sneakers? Det är frågan. Dagens i-landsproblem. Möjligtvis.


Nyanserat.




Nu är det snart dags för lite hemma spa. Ska bli nice. Lite ansiktsmask och lite inpackning. Och i morgon ska jag fasen se till att färga håret (ser ju för täskigt ut..). Mörkt mörkt brun får det bli igen. Eller kanske någon röd nyans? Hmm. Viktigast är dock att få hela håret i en och samma kulör. Istället för 40 som det är nu...


Dagen har vi tillbringat på öppna förskolan. Med en massa mammor och en massa ungar. Fikat, tjattrat och härjat. Mira blev peppad av en liten kille som stod upp. Så hon pep dit och gjorde detsamma. Go grodan! Så ikväll har hon bara stått och stått. Men hon vill inte riktigt erkänna att hon inte är helt stabil än. Tur att blöjrumpen är mjuk..


Ragga 7"


Det ska börjas i tid...


RSS 2.0