Le shopping.


En liten jacka. 75kr på myrorna.


Boots. 50 kr på Myrorna. Nästintill oanvända. Ett kap skulle man kunna kalla det..


Jag letar alltid efter de mest perfekta färgerna. Men nu behöver jag inte leta längre!  Rouge, läppstift och brynpenna. (i de mest perfekta färgerna..) Yey!

Vi fikade på Waynes.



Jennie fotograferar...


Jag drack den typ största kaffe jag skådat. Jennie drack en vanlig stor kaffe.


Jag, som ser trött, påsig och sned ut..  (förhoppningsvis rätade min mega baouta kaffe till mig sen..)


Mira ser också sned ut, fast det är bara vinkeln.. På kameran alltså..






Det blev inte en soft hemma dag som tänkt, utan en soft borta dag istället. I Gävle har vi hållit till. Med Jennie. Planerade att inte handla någonting. Eller jag lovade fan mig själv att inte handla. Men eftersom det kliade som sjutton i shopping fingrarna kunde jag inte låta bli. Men men, det är som det är. Lika bra att passa på medans man har lite stålar. För det kommer ju vara klent med det från och med nästa "lön". Dock handlade jag på Myrorna och på Body shop, inte för att det är så jävla billigt, men ändå. Helt dåligt var det inte.. (Försöker jag intala mig..)


Hemköpt.

Dagens schema är tomt. Känns skönt. Vi behöver nog vara hemma och softa. En händelserik och något hysterisk vecka har vi bakom oss. En vecka med fruktansvärt mycket skrik. Ovanligt mycket. Men även med ovanligt mycket skratt och häng. Men jag ska inte klaga på skriket för mycket. Det är ju trots allt bara 17,5 år kvar tills hon är 18 och då är nog, föhoppningsvis, skriket avklarat. Då ska vi ju gå på hip hop konserter på Berns istället för att sitta här hemma och tjura. 




Snart kommer en tjej med några tradera vinster hit. Jävligt nice att få grejjerna hemlevererade. Slippa frakten liksom. Så om någon i omnejd har shyssta prylar att sälja, och komma hit med, så är jag på! Det borde förresten dimpa ner en väldans massa paket idag. Om jag nu inte blivit blåst. Fett blåst.




Nu ett avsnitt Big bang. Eller två.


Varma fötter.


Jannes nybyggda ateljé, med den bästa utsikten.. (Det rinner en å utanför..)


Miras svacka (hon har varit skitsur hela veckan) är över. Den gamla goda glada grodan är nu tillbaka.. Tack för det!





Vi har idag varit och gratulerat Janne (min kompis Kerstins pappa) på födelsedagen, och för att hans ateljé nu är färdigbyggd. Allt är klart och betart, som man säger här. Den blev verkligen jätte fin. Bra jobbat Jan! Och vilken utsikt sen. Ja jösses Amalia. Arbetsro, arbetsro. I present fick han några (4pack mariestad) folköl, lite saltade solrosfrön och thermosockar. Istället för blommor alltså. Det tyckte jag var bra.








BTW!!
Den 16:e September spelar Totalt jävla mörker på Kungen. Då ska jag dit. Det blir totalt jävla bra. Barnvakt har jag skaffat mig då också. Över natten. Gött mos!

Pigga färger.








Det blev lite shopping idag (med mamma och brorsdöttrarna). I svart, grått och vitt. Och lite lite blått och rött. Fy fan vad rolig jag är. Hela färgspektrat på en och samma gång.. Verkligen..  Men basic stuff är ju såhär. Tråkiga. Så det är tur att Mira oftast ser ut som ett tivoli. Det väger liksom upp.  En groda, den bästa accessoaren. Ever. Nu saknar jag bara ett par sjukt najsa skor, (eller två par, eller alla sjukt najsa skor i hela världen) så är jag redo för hösten.. Ja!


Gårdagens.


Födelsedags barnet. Eller, ja, nu är hon ju inget barn längre..    Grattis Cissi!!



Pappa, Eva och Mira..



Kaffe!..



Eva och Mira.. Som gör ett litet trött försök till sträckning..


Igår fick jag på mig en kjol jag inte använt på över ett år, så jag firade lite extra, dagen till ära..

En tystare dag.

Idag är en bättre dag. Den lilla tokan är lugn. Miras pappa är här och hälsar på henne, så det är väl bra för hans skull att hon är glad. Inte så kul att hälsa på någon som är besatt. Av skrik och grin alltså. Om 45 minuter kommer min pappa och hämtar Grodan och mig. Ett 18 års kalas väntar. Och ikväll kommer min mamma på besök! Det blir nog en bra dag det här..





Nu bli fin.

Ytspänning.



-Jag har varit besatt av någon sorts djävul idag. Så jag har gallskrikit och tokgrinat mest hela tiden...



Idag var bristningsgränsen nära. Idag hade jag helst av allt vid flertalet tillfällen, satt mig i ett hörn, skrikit, grinat och bankat skallen i väggen. Och skänkt bort ungen!! Men det gjorde jag ju såklart inte. Jag satte mig dock rätt ner på golvet en gång och grät lite och svor över att grannen spelar jävligt dålig musik och att golvet knarrar så inihelvete. Där satt jag, samtidigt som Mira hade tagit en minuts paus i sitt skrikande. Sen var det bara att resa på sig och på´t igen. Nu sover hon. Jag har nog aldrig önskat någon till sömns så hårt som jag gjort idag. Fast det hjälper ju fan inte att önska. Det borde man lärt sig vid det här laget. Det är tur att det är underbart med barn iallafall 97% av tiden. Typ. Annars hade jag fan bott på psyket.




Nu äntligen få äta någonting.


Hej då.





Klara!

En kanna Mojito..

Kaffe i fina muggar..

Lite mys..

Klara, kvällens huvudperson..

Klara och jag..

Cluedo..

Hmm, Stefan funderar..

Och så här såg jag ut..






Igår kväll var vi i Bomhus (Gävle), på hej då fest. Det är Klara som ka flytta. Till jordens ände känns det som. Men det är "bara" till Malmö. För långt bort tycker jag. Det är ju iallafall Sveriges ände.. Fast hon kommer tillbaka. Om ett tag. När hon är klar. Vi hade iallafall, trots anledningen till festen,  en väldigt härlig kväll. Med mycket god mat, goda drinkar (kaffe och vatten för mig dock) spel och mysiga människor. Mira var såklart också med och hängde. Men hon blir trött av att kalasa så hon somnade. Tidigare än vanligt. Skönt tyckte jag. Min nacke och mina axlar, för att inte tala om armar och rygg, pallar liksom inte hur mycket som helst...




Klara! Jag kommer att sakna dig...


Magtränare.

Jag dör!

Jag gråter och har ont i magen. Det är ett bra betyg.








Update:
Ja det är Big bang som är anledningen.. Att det är roligt alltså.


Mitt nya tidsfördriv.


Jag lovade ju igår att jag ska ge Tbbt en chans. Och man ska ju hålla det man lovar. Så jag börjar med det NU..

Grattis Jennie!


Fredrik fixar lite att titta på åt mig. Så att jag slipper sitta framför tradera och göra av med barnbidraget...


Erik!

Hej jag heter Erik! (Jag ska göra honom känd (han vill bli det..), så därför lägger jag upp bilden här...)

Fredrik är klar..

Jennie och Erik i djupa funderingar..
Katten Lina var mycket skeptisk till den där saken på golvet, och som dessutom hade snott hennes favvo filt!!!


Såhär såg jag ut. Tummen upp för att man kan änvända tröja och väst på kvällen. Hurra hurra! Nu är det slut på svett. Kvällstid.



Som det kanske framgår av bilderna så har vi alltså inte varit hemma ikväll. Jennie fyller år idag, så vi har varit där på kaffe och hembakt. (Jennie kan baka hon! Tack för fikat.) Fredrik fixade även lite serier till mig att glo på på datorn. Eftersom jag inte har någon tv, och därför sitter alldeles för mycket på tradera och gör av med pengar, i brist på annat.. Så tack Fredrik. Ska ta tag i tittandet NU. Aldrig mer tradera.. Typ. Där hos dem (Jennie och Fredrik är sambosar) var även Erik. Sjukt kul att träffa honom. Hängde med honom lite nere i Götet. Det var hundra år sedan vi sågs sist . Eller, ja, iallafall sedan jag bodde där..

När jag gick hem kom jag till insikt. Man ska tydligen hänga utanför Konsum Enen, och köra bil jätte fort på bruukää (bruket) now days. Det är the shit.  Ni hittar ma där i morrn..






Det måste tilläggas att jag (och Mira såklart) hade en riktigt skön och trevlig kväll!!

Ninja stylee..



8040 gram tung. 67 cm lång. 5 månader och typ 2,5 vecka gammal.

Hjortron, lingon och mos av äpple.


Bilden är från i somras (ja! det är höst nu), hos mamma i Bovik.

Jag är så jäkla sugen på pannkakor. Men att ställa sig framför spisen och steka känns som ett dåligt val. Just nu. Vid den här tiden. Men fan, jag har ju glass, sylt och grädde (havre) hemma. Som upplagt för pannkisar.  Fast det finns ju kvar i morgon. Kanske. Hmm. Jag borde torde måste bör gå och sussa i stället för att trycka in saker i ansiktet nu.Tidigt ska vi upp. (För oss (mig) är det tidigt...) Det är vägning och mätning i morgon (av grodan alltså,  jag vet hur lång jag är, och jag vill inte veta vad jag väger...),samt vaccination. Ett stick i varsitt lår ska hon få. Undrar om de har långa sprutor..?




Nu blir ´e väl sovning då...


Kärran.


Grodornas nya åk..

Klappar.





Om alla parter sköter sina kort rätt. Blir det julafton hela veckan..
Yey!

Idag.

Jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen. Det är fan guld med en nystädat lägenhet! Man mår bra ända in i kaklet. Näsan mår framförallt bra. Den slipper täppas igen av allt jäkla damm. Andas normalt. Ja visst! Så nu vågar man bjuda hem folk på fika. Någon? Kom om ni vill. Jag är hemma. Jag är alltid hemma...
Baka kan jag också.


Idag blir det inga större utflykter. Måste fixa med försäkringskassan och andra viktiga saker. Typ ett nytt e-legitimation och sånt. Så att jag kan få lite pengar. Men jag insåg igår, eller jag har väl vetat det hela tiden, att hösten blir jävligt snål. Men det får gå. Jag är hellre hemma lite längre med kräkmaja. Skulle ju vara soft att kunna jaga runt henne i lekparker hela nästa vår. Och kanske tillochmed över sommaren. Men det är nog att ta i. Väldigt mycket..




Nu samla vuxenpoäng igen.

Plats sökes.




Fy fan vad mycket skräp jag har! Vi får snart inte plats att bo här. Det är dags att slänga/skänka/sälja allt jag inte använder. Det har ju blivit en del urrensningar det senaste halvåret. Man kanske ska skaffa en bloppis som alla andra. Kan ju inte skada. Det kanske finns någon som vill ha min shit. Och mycket är ju aldrig använt så, ja kanske. Det tål att tänkas på.


Snart kommer mamma hit. Idag för att jag ska kunna göra en grundlig städning av svinstian vi för tillfället bor i. Och inte för att jag ska hänga på tradera (fast det ska jag nog göra ändå). Men städa är prio ett (!?)





Nu kom mamma så det är hög tid att gräva sig in i städskrubben.

Tidsfördriv.

Fan alltså. Det här med Tradera. Man blir hooked. På en gång. Skit också. Ännu en tidskrävande hobby (och kanske lite dyr, ibland..). Men kul är det . Pumorna blev tyvärr inte mina, men hittade andra skor istället. Många andra. Så nu sitter jag på helspänn. Många auktioner som är på väg att avlutas. Men en ring med stenbockens (mitt) stjärntecken på, en svart tajt fodral klänning, ett sprillans nytt (ja, vad annars..) läppstift, i finaste finaste röda färgen från Lancome, och två kjolar är dagens skörd. För inga pengar alls. Jag är så bra... Faktiskt.


Mamma har varit här i dag. Inte sett henne på två veckor. Så det var mycket trevligt. Hon hjälpte mig med Grodan så att jag helhjärtat kunde ägna mig åt det jag gör bäst. Fynda..




Nu glass och vatten.

First round.






Dessa blir nog mina med. Känns ypperligt nice!

Upplyst.


Jag har nyss vunnit den här klänningen på Tradera. Eller vunnit har jag ju egentligen inte. Jag har fan betalat för den. Men vunnit över alla andra som budade. Och som pris fick jag betala mest. Det kallar jag fin vinst..
Ska göra om ringningen i halsen tror jag. Lite mera U. Lite mindre klaustrofobi. Men annars en bra klänning till hösten. Bra om jag vill gömma mig i en lövhög. Eller bland trattisarna i skogen.


Det är alltså inte jag på bilden..


Jag flyttar.

NU ÄR JAG FAN JÄVLIGT FÖRBANNAD. OCH SUR.. Och fruktansvärt trött.
Min granne (åt andra hållet, inte singstar/film/fest killen) har börjat med att tita på svt 24, SVT24!! på nätterna och tidigt som fan på mornarna (antagligen tittar han hela natten, men jag lyckas, förmodligen av ren utmattning och ilska, somna en stund (dock en väldigt liten stund), där imellan utrikes och inrikes rapporterna..). Hela veckan har jag vaknat av en jävla väderleks rapport. TIDIGT. Inte nog med att Mira ska krångla nu för ti´n, nej, grannhelvetet ska gå och bli döv också. OCH SOM SALT I SÅRET SÅ PIPER DEN JÄVLA BRANDVARNAREN FORTFARANDE!
 







Nu själv dö.

Sentimentalt dravel.








Jag har kollat igenom mina bilder (och filmer) på datorn nu. Och har gråtit en skvätt. Min lilla groda var verkligen liten när hon kom. Så söt. Fast det tyckte jag iochförsig inte direkt hon kom ut och läkaren visade henne, hängandes över hans ena hand. -Va!? är det där min? Ser de ut sådär?? Nej, nu ljuger ni!  Skit konstigt var det. Men det gick över ganska snabbt. För efter en lite närmare titt såg jag ju att hon var världens finaste. För mig. Det är snart ett halvt år sedan. Shit pomfritte. Vart har tiden tagit vägen, med risk för att låta som Agda 108 på ålderns höst. Men det är sjukt vad tiden går. Nu är hon stor och tung. Ingen räka längre. Men ändå så liten. Och hjälplös. Samtidigt som hon kan så mycket. Eller ja, mer än som färsking iallafall. Då bara sov hon. Och skrek en smula ibland. Men om man tänker efter var det rätt mjäkigt. Nu därimot, nu är det andra ljud i strupen. Minsann.

Men jag hjärta dig ändå.





Färsk!

Röd, svullen, och tillplattad. Sicket huvud..
(i oavtorkat tillstånd var det en smärre chockartad syn)

Pose.


Jacka- Secondhand. Skjorta- Cubus. Skärp-Kappahl.

Sähär såg jag ut idag när jag hängde i Bj. Med mammorna. Och barnen. Mira var lätt störst. Min lilla tjockitjocki.. Kvällen har varit soft. Mira somnade strax efter 8. Sen dess har jag suttit i exakt samma position i soffan. Har fått sockerdricka hundra gånger om i benen (sitter skräddare) men orkar inte flytta på dem. Eller mig. I morgon är det fullt upp. Ta ut hunden Ella så att hon inte kissar (eller bajsar) på Marikas mattor, fika med Jennie? och hämta Miras nya kärra. Det gick fan jävligt fort att få hem den. Typ 3 dagar. Så jag håller alla tummar jag har och hoppas på att den är nice. Anars står vi (jag) (Mira blir ju  buren så hon lider knappast) med skägget i brevlådan och är utan vagn igen.. Det vore för tråkigt.. För det är ju så många ställen vi brukar gå till menar jag.




Dagens Mira. (olurad)


- det var mig en stadig liten bit! vad heter den här lille pöjken då?
- HON heter Mira.
- jaha, jasså är det en tjej!?
- jaa!  Kolla på strumporna...







Btw: Fick en rolig kommentar av Julia. Och som svar på den så är det Kräksets foto min (pose). Och jo, hon kan andra miner, bara inte framför en kamera, om den är synlig. Så alla bilder på henne där hon inte ser förstoppad (vilket hon är just nu men..) förvånad och nonchalant ut,  har jag lurat henne. Lurat henne att jag inte har en kamera.. Ser hon den är det kört. Då åker minen på. 
(Det ska tilläggas att det är mycket mycket svårt att lura henne..)



Stämningsfullt.



 





Just nu tar vi det piano. Dricker kaffe, chillar och lyssnar på  hiphop.. 

Sovit gott.





Här äts det frukost för fulla flaskor.. Snart ska vi gå till familjecentralen och hänga med en massa andra mammor och kanske någon pappa!?. Föräldragrupp står på schemat.

Gråstarr.


Dagen är suddig..  Och långsam. Sjukt långsam.


UäääUäääUääääää.

Man kan nog sammanfatta hur jag kommer se ut och känna mig den här dagen redan nu. Likt en utskiten äppelmos. Som Kerstins morfar skulle sagt. Mira fick för sig att träna inför sur vm 2010 i morse. Det börjades kl 05.15 och avslutades vid 8 efter lite mat. (Hon somnade om sen). Då hade jag sovit i knappt 2 timmar. La mig tidigt, men kunde inte somna för att en jävla brandvarnare i trapphuset piper. HÖGT. Willy!! Byt batteri för fan! 

Trevlig dag på stan.


Petra och lilla Matilda..

Matilda äter napp i väntan på banan..

Gogrodan..

Ett nytt skärp.. (under ligger ett par byxor och en kjol) (också nytt, 100kr)

Halva rea priset, så jag kostade på Mira lite nytt också.. schysst va?

Såhär såg jag ut. Jeans på jeans. Blanka ben. Vita Esprit skorna på fötterna. (dock ett dåligt val i regn)

10 sekunder innan hon tar i allt hon kan , skriker och ligger med halva kroppen på golvet.
Om man måste hålla koll !!????  Nja, ibland..




Idag har vi hängt med Petra och Matilda. Petra är med i föräldragruppen och Matilda är då såklart hennes lilla tjej. Vi fikade och shoppade. Lattemorsa, yes i am! Mira och Matilda är exakt lika gamla. Eller, det diffar nån dag typ. Men Mira är ungefär dubbelt så stor. Hon är en jätte i jämförelse. Ganska kul. Bra för henne att hon (förhoppningsvis) blir lång. Så att hon slipper kolla in i folks näsor när hon pratar med dem. Kan vara mindre trevligt ibland. Och om hon nu får för sig att springa på spelningar och konserter (jag hoppas innerligt..) så kommer hon kunna se banden. (jag har alltid (nästan) bara kunnat lyssna) Och hon kommer slippa stå med näsan i folks svettiga armhålor. (På konsert är det många som har näven i luften nämligen.) På tisdag nästa vecka är det dags för mätning och vägning igen. Så då får vi se om det är en gödkalv jag tror att jag har hemma eller om hon bara är en stor bebis..

Fotriktigt.




Dessa skor skulle ju passa ypperligt bra att ha på fötterna när jag kör runt Grodan i den nya vagnen.. som ingen ser...
(Björn borg x3, Hunter, Whyred, Vagabond. Kan beställas på Brandos. Jag har fortfarande strl 37..)


En dag av vagnar. Satan i gatan vad drygt. Men nu har jag bestämt mig. Så nu kan jag bege mig ut från det här träsket. På nya uppdrag. Nämligen de perfekta stövlarna och bootsen. Det känns som att de kan komma till användning. Snart. Men det är också en hel jävla djungel. Men en något (!) roligare sådan. Barnvagn är ett nödvändigt ont. Skor är paradiset.


Kanske.





Det blir ingen BRIO Sing. Den är bred som en ladugårdsvägg. Det blir nog en sånhär. Kanske. En ännu fulare vagn. Men mycket smidigare. Och ny. Bara för att stödja slit och släng samhället lite extra. Det känns ju.. bra (!?). Men vafan gör man. Hon måste ju ha en vagn. Jag orkar inte bära henne jämt. (Det är verkligen ingen liten lätt och nätt flicka jag har..) Och en Bugaboo är lite overkill i pris. Äh, men den här kan kanske duga tills hon är stor nog att sitta i en sulky. Eller i den jag har. Det är ju ändå ingen som ser oss. Går man på vägarna här möter man för fan inte en endaste en. Och om man nu skulle möta någon, så är det ju tur att man (mor och barn)  är så pass snygga att förbipasserande inte skulle lägga märke till vagnen..

Ny kärra.



Det börjar bli lite trång för grodan i mitten..


Fy fan för barnvagn. Vilket helvete det är. Har suttit hela kvällen och tittat och letat nu. Men det lutar åt att det blir en begagnad BRIO sing. Det känns bra. Den är dock lite bred över bakhjulen och kanske inte den snyggaste vagnen på marknaden. Men ändå bra. Smidig, lätt och passar mig och Grodan. En svart. Till bra pris. Det är ju det också. Pengarna. Ja jävlar vad cash de ska ha. Men Anna ska titta på en åt mig i morgon i stockholm. En svart. Till bra pris. Yey.












Btw.
Om det är någon som har ett tyg till en BRIO happy -08 så kan ni få säga till. Till sittdelen alltså. Bra att ha en extra vagn om det skulle bli snö storm i år... Eller om den nya blir snodd, eller om jag nu gör bort mig helt med detta köp..(om det blir ett köp vill säga) Och om någon har en lägenhet i stockholm åt min kompis så
kan man också få höra av sig. Spankssss a lot...

Snart. Mycket snart.

Det är höst vindar ute. Jag upptäckte det när jag skulle sätta mig på balkongen med mitt kaffe. De flesta skulle antagligen bli lite (läs jävligt) sur över en sådan upptäckt och muttra lite att va fan är sommaren, vi har inte haft någon sommar. Jag vill ha mer sol, värme och bada lite mer... Kom igen nu. Sommar äger!  MEN inte jag. Inte idag. Jag är fruktansvärt trött på svett. Så jag gick in med ett leende på läpparna. Satte mig i köket och drack kaffet istället. Tittade ut. Tänkte. Yes! Snart får man plocka fram mössan.. (bad hair day, är so sommaren 2009) 

Tack för lånet.


Jag var och lånade mobil laddare av mina älskade brorsdöttrar idag. Det var verkligen socialt..


Fast det är ändå fult att prata med mat i munnen.. (har jag hört)

Dansa en dans.

Jag äter popcorne och växlar mellan att lyssna på P3 dans (på radion)  och Dub Step på Spotify. Fan vad det svänger. Fast jag tror att jag snart stänger av. Blir lite deprimerad av att inte kunna gå ut och dansa. Köket är inte tillräckligt längre. Och jag vet att det dessutom  är flera dans golv där ute som bara skriker efter mig och mina fötter. -Kom och stampa på mig. Leena! Kom NU!  Men det blir till att avböja. Kan inte nu. En annan gång. Senare. Tack men nej tack (tyvärr). Men när jag kan. Då ni..... ( förstärk säger jag bara, förstärk..) (golvet alltså..)



 

Okontaktbar.


Jacka, skjorta, och väska secondhand. Kjol-Monki.

Nu går jag och min nya kjol, min nya skjorta, min nya väska och min nya jacka, och laddar mobilen. Jag glömde för ovanlighetens (inte) skull den i stockholm..

So long

Hemma.

Vi är hemma i viken igen. Kom igår. Det var nåt jävla banarbete (idag) så det gick inga tåg. Man skulle vara tvungen att byta sjuhundraelva gånger och det skulle ta typ 3 år att ta sig hem. Helt klart ovärt. Bättre att ta det säkra före det osäkra (men bara ibland) och ta ett tidigare tåg. Mira är ju inget stort fan av att bara ligga och glo i vagnen eller sitta fint i knät hur länge som helst. Det ska hända saker. Man ska gå och stå med henne nu. Absolut INTE sitta och ligga stilla. (Alltså är resor med buss och långa väntetider och många byten ingen höjdare) Men resan gick bra. Kerstin sällskapade på tåget och kunde hjälpa. Fast Grodan skrek och grinade dock hela vägen från stationen och fram tills hon somnade senare på kvällen. Och hon har även trilskats hela morgonen nu. Men jag tar det bara som att hon antagligen är lika glad som mig över att vara hemma igen..


En fika.

Vi har inte alls tråkigt när vi dricker kaffe..








Den hetaste trion i stada!

Lite mera nytt.




Kjol från Monki (75 spänn) (Köpte också ett skärp i gammelrosa fuskskinn för 25 stålar)


Klänning med skärp från Nümph, köpt på ETC i Skrapan. (99kr. Kostade tidigare 899, ett kap tycker jag..)


Tiger blus (med tillhörande kjol, dock inte att bära samtidigt. Det blir lite overkill..) Köpt på någon secondhand butik.
Typ 125 kr för båda.



Fuskskinn kjol från Myrorna (45 spänn)


Jeans väst (fodrad) också Myrorna. 75 kr kostade den.



Jag har ju såklart köpt lite annat skräp också. Vad annars.. MEN inte ett enda par skor. Kors i taket. Det gjorde jag fan bra. Jag ger mig själv en stor fet eloge för det. Och klappar mig själv lite på axeln..


Frukostvagn.






Frukosten är uppäten. Kaffet är slut. Disken är diskad och Mira sover. Time to chill. Idag blir det Myrorna i Ropsten och kanske lite foto utställning. På Moderna museét. Det var ju ett tag sedan man kulturerade sig så det blir skoj. Eventuellt ska jag klämma in  en dejt med Erik också. Såg honom igår, men det blev kortvarigt pga en jävla massa strul med trafiken. Och av att man är lite smått hatad med en barnvagn som tar upp halva stan. Dags för en ny. En liten smidig sittvagn är ett måste snart. För hon vill bara ligga i vagnen när hon sover. Vilket betyder att den inte används speciellt mycket. (Hon har ju en tendens att inte sova  om dagarna..) En Bugaboo Cameleon- Ja tack!! Eller en Brio Sing. Det går också bra..




Nu snygga till mig lite.


Tung bomull.


Snövits jacka. Puff ärmarna går fan inte av för hackor. Blir snygg till vitt linne och jeans.. Kanske.


En festlig väst.


En skjorta i egyptisk bomull. Hur skön som helst!


En jeans jacka. Alltid bra att ha.


Och klänningen. Den ser inte mycket ut för världen när den hänger såhär som en trasa. Men på, då jävlar händer det grejer. Axelvaddar och markerad midja. Nice.
(armarna och längden ska kortas)


Det blev en del mer saker också (men skulle jag fota allt skulle hela dagen gå åt..). Några tantiga väskor, ett par ännu tantigare brillor, linne, kläder till grodan, smycken, solisar, m.m m.m. Idag blir det kjol och byx letande. För som vanligt hittade jag inga nederdelar igår. Det gör jag aldrig. Så jävla typiskt. Men jag ger mig inte. Idag ska jag fan gå tills fötterna blöder. Jag måste måste måste ha nya kjolar. Eller en kan jag väl iallafall få med mig hem. Kom igen nu..

2hand.

Loppisen (Erikshjälpen i Spånga) var en given succé. Mycket nice inhandlades. Kläder förståss. Vem fasen orkar släpa på andra prylar liksom.. Och fruktansvärt goda kladdkaksrutor med typ kokostopps smet på fanns där med. (En viss liten dam ville ju såklart ha mat när vi var där, och till min glädje fanns ett café i lokalen, och ska hon äta, måste jag också få äta.) Sjukt goda. Det blev även en tur till Beyond Retro i Souk gallerian. Köpte en nästan to die for klänning (den blir det när jag varit framme med nål och tråd). En bra dag för garderoben. Och ändå inte jätte dålig för finanserna. Bara lite. Men, man har ju semester. Jag och Anna avslutade våran dag med lite indiskt käk på ett indiskt (såklart..!?) hak vid Odenplan. Väldigt gott. Men konstig personal. Och nu ligger både Kerstin och Grodan och snarkar. Jag måste nog göra detsamma snart. För även idag har varit en dag då ben och armar fan fått visat vad de går (och bär) för. Och inget talar för att morgondagen skulle te sig annorlunda. Men jag gillar´t.




Nu god natt och sov gott.

Åka gratis på bussen.

Mira har precis vaknat från sin middagslur. Jag är nyduschad. Kaffet står på bränning. Hepp hepp. Snart ska vi ge loppisen i spånga ett nytt försök. Idag i sällskap av Anna.


Vi har andra rutiner nu för ti´n. Mira har bytt dygnsrytm igen.  Nämligen att vara vaken jätte jätte tidigt. Somna en stund på lunchen och sen vara vaken typ hela dagen och somna jätte jätte sent. Eller iallafall senare än vanligt. Lite smått jobbigt sädära.. MEN, det är som det är. Morsan får helt enkelt slita sg från datornörderiet och kasta in handuken och sluta sina blå (gröna) några timmar tidigare än vanligt. Jag blir dock lite stressad av all denna extra tid vi får nu om dagarna. Vad fan ska man göra. Det känns som att man måste göra saker, nu när man har så mycket tid alltså. Men vad? Nu är jag ju visserligen på "semester" så nu tar jag det bara som det kommer och gör roliga saker. Hur, när, och vart somhelst. Men problemet ligger i hemkomsten. Där finns inte mycket roligt att göra. Spontaniteten kan inte frodas direkt. Kanske för att det är lite längre till allt skoj, och så jävlar i min låda svårt att ta sig när man inte har bil. Låst är ordet. LÅST. Kollektiv trafiken är guld ändå. (Här alltså, och i alla lite större städer, INTE hemma..)



Så nu har jag gnällt lite idag med. Gött. Det är fan nice att gnälla loss lite då och då.. 




Och JA, jag ska ta körkort.



Nu rädda kerstins madrass från att bli kissad på. (en nakenfis, en nakenfis det är en tjej med glatt humör..)


Fan.

Helvetes jävla skit. Hjälp ma mä däsajnen!


Nån?



Snälla?

Vi stannar lite till.











Det är sköna dagar. Vi hänger i parker, badar i Vinterviken, grillar, och chillar. Mira trivs bra med alla extra armar som vi har här. Eller jag trivs kanske mest med det.  Fast det är ändå som värsta bootcampet. Om hon inte sover är inte vagnen en populär plats att vara på. Vilket betyder att man får bära och bära och bära. (Eftersom vi går och går och går när vi inte parkhänger och badar) Selen är inte att tänka på om man inte vill ha hela östersjön på ryggen. Det vill inte jag.


Vi bor hemma hos Kerstin och jag bestämde idag att vi blir kvar till Lördag. Känns skönt. Då hinner jag träffa alla jag vill träffa och springa på alla secondhand affärer jag vill springa på. Loppisen idag hade inte öppet, så det får bli i morgon istället. En kaffe träff hos Anna, och utomhus bio står också på schemat. Späckad dag, men den blir nog riktigt riktigt nice.

 


Nu pussa grodan godnatt.

Mira ligger...

45625309dadf7f224a1d1d9aaeb991c9.png

Kolla varifrån!















Mira ligger i köket hos Kerstin och leker med Fjante och låter som en skadskjuten albatross. En ny ljudupptäckt. Roligt för henne. Tråkigt för mina öron. Ljudnivån är fan inte hälsosam. Idag blir det en sväng till Spånga och gå på loppis. När K slutat jobbet ska vi grilla i Haga parken med våra boys and girls.. Nu diska.


Det blev...

0-513bd591fc6783fb800fb95c2df99f9d.png

Kolla varifrån!

Det blev park häng idag med..


Två gånger park.



Igår var vi vid Vinterviken hela dagen. Och när det var dags för middag bytte vi till Tantolunden istället. Slutligen tog jag och Kerstin en promenad runt söder som avslutades på Coffe house med kaffe och biskvi. Vid 23 tiden var vi hemma. Jävligt möra efter en hel dag i solen. Och jävligt trötta i benen efter att ha gått och gått och gått. Idag har vi än så länge inga planer. Lite chill skulle nog sitta fint.

Nu hänger...

3e9bc550255fe085836f95b71b139ea8.png

Kolla varifrån!

Nu hänger vi här..(park byte förnöjer) Så jävla soft. Middag från Crave - check.


Här hänger...

-1a0d0c0f85e64f84cf377e19cda7d6d.png

Kolla varifrån!

Här hänger vi ut idag..


Samma lika.



Kerstin och Evelina. (trötta efter en natt med jäger)

Jag och linslusen.

Café reklam.

Mira tyckte att Kerstins hand smakade väldigt nice.

Typ som det godaste hon någonsin ätit.

Mitt barhäng i gamla stan. (jobbet)

Min gamla kollega Ninos. (som blir pappa i oktober. Grattis grattis.)


Fy fan va skönt det är att vara "hemma". Jag vill stanna tills jag möglar.
En fika och ett besök på jobbet utgjorde min dag. Och kvällen spenderas hos Kerstin. Med naturchips och en film.
 -Vägen ut. Typ som förut. I morgon blir det häng i Vinterviken.



Nu SOVA.

Frukosten äts...

0-79cd2d779e480d43db7f00993b4d3f87.png

Kolla varifrån!

Frukosten äts på stationen. Så att morsan får lite lugn och ro på tåget..


Packapappas(lenas)kappsäck.


Utsikten vi haft de senaste dagarna. Mysigt. Fast helgens utsikt blir mysigare. Gråa höghus, grå asfalt, grå luft...




Nu är man färdig packad. Baglady deluxe. Men jag tyckte ändå att jag gjorde ett förträffligt jobb med stuvningen av alla prylar. Att så mycket (antagligen onödigt) fick plats på så lite yta. Sinnes. Och ändå packade jag fan light.. (ja i mina mått mätta..) Anna och jag pratade om hur det skulle bli till vintern. Med overaller och jackor och tröjor och långkalsonger och sockor och skor och mössor och vantar och extra skor och mössor och vantar och täckbyxor och overaller osv osv... Ja jävlar. Svetten sprutar bara jag tänker på det. Ska hålla mig hemma i vinter. Eller bara åka till varmare breddgrader. Fast det blir också svettigt. Nä, ni hittar oss hemma i kylan. Blir bäst så. För svetten.




Nu klubba ner sig i sängen.

Vatten.





Lunch i magen. Så nu gittar vi. See you in the storsjö. Sen väntar blåbärspaj och kurvan kommer att pika.

Mat och barn.












Vi har ätit och härjat idag. Det är det enda vi gjort. Som vanligt i Bovik. Men det är nice. Alla barn sover, eller ja, ligger i sina sängar iallafall. Vi blir kvar en natt till. Så då blir det bad i morgon. Det hanns inte med idag. Och kanske lite bärplockning. Fast en promenad, en jävligt lång, skulle man kanske egentligen planera in i morgondagens schema. Den tidigare så nedåtgående kurvan har vänt..

 

5 månader.


Bovik.

Vi tog oss ut till Bovik igår kväll. Så nu sitter vi här mitt i barnhavet. Systerbarnen är här, medans deras föräldrar är och roar sig i Hufvudstaden. Men det kan de behöva. Hoppas de får trevligt. Jag har fått sova lite mer inatt än igår. Skönt. 3 timmar är lite för lite. Så gårdagen var lite lätt tröttsam. Men idag blir det annat (!?). Sol, bad och lek. Bara icke energikrävande aktivteter..


Nu frulle på verandan.

Gödning.


Stor? Nej. Det är bara ränderna som gör det...



Mira ser groteskt stor ut på bilden från igår. Vi skarattade länge åt det, Anna och jag. Hon var inte (!?) så stor på morgonen. Men hon kanske fick någon form av växt näring av sin pappa igår. Utan min vetskap. Ja kanske. De hängde ju ut i parken hela eftermiddagen. Parkskötarna kanske hade glömt en flaska, eller två där. Eller så är det ränderna. På kläderna alltså. Eller så kanske hon får lite för mycket mat.  Men man undrar ju vilka gener hon har fått. Inte mina iallafall. (längdmässigt då, inte fettdito) Och inte pappans. Under medelmåttig längd på oss båda. Fast hon kanske krymper lite nu när pappan åkt hem,  och jag kan vara med och kolla innehållet i vällingen. För det är inte ens en meters skillnad på oss nu.


Gjort byn.



Min nya frippa.. Typ en page.  (och en  väldigt stor keiki)

Nu är vi hemma efter en hel dag i den lilla staden. Lite shopping, lite mat (den äckligaste salladen jag någonsin ätit dock), lite häng och en massa hårklipp. Så nu är man ganska fresh i frisyren igen. Känns skönt. Nu kan man visa sig ute, 'även i dagsljus, utan den obligatoriska knuten på skallen. Gött! Nu ska jag chilla lite på ballen, (som man säger i den stora hufvudstaden). Sen äta Pizza.

Rågflingor.

Nu ska det bli någon form av frukost här hemma. Gröt närmare bestämt. Någonting annat har jag inte. Som frukost alltså. Men jag har mammas hemgjorda lingonsylt så det ska nog halka ner. Sen ska jag och Anna göra stan. Jag skrattar lite för mig själv när jag tänker på det. Göra stan. Men hon vill se. Så jag ska visa.

Frippan.




Chinos- Monki. Tisha-Åhlens. Väst- Gina Tricot.


Jag försöker förgylla min oändligt långsamma dag med en väst. Lyckas sådär måste jag säga. Tiden går ju fan inte fortare av den. Kräksets pappa är i stan. Och Just nu är han med henne. Jag får alltid lika tråkigt då. Vet inte vad jag ska göra. Man är ju van att underhålla henne om dagarna. Men, en till kopp kaffe kan kanske vara ett bra tidsfördriv, i sisådär en kvart iallafall. Ikväll kommer Anna hit. Ska bli härligt med lite besök. Vi ska nog gå och klippa mig i morgon. Om det finns någon frisör i den här staden som vill ta sig an min risbuske. Det är rentutsagt förjävligt att jag inte klippt mig (hos frisör) sen i november. Det är nästan så att jag skäms lite, men bara nästan.




Nu bränna på en hel kanna svart guld.









Nu dricker...

-57ec64e980507d43a9a9f0d5a6aa3e5.png

Kolla varifrån!

Nu dricker jag kaffe och filar på en inköpslista.. Overknee stövlar och koftor vill jag ha!


En vecka. Typ.


Snart slut på kransen..


Nu längtar jag fruktansvärt mycket till fredag. Jag vill åka nu. Nu, nu, nu. Jag vill hänga i parker och göra secondhand rundor med tillhörande fynd. Fika på söders vegg. Och äta på Chutney. Jag vill träffa alla jag saknar. Jag vill "hem". Så ikväll tröstäter jag vaniljkrans. Tänker mig bort. Och tycker lite synd om mig själv. Det får man göra ibland...  Men det går över snart. Om en vecka. Typ.. Eller när kransen är slut.


Nu går det fort igen.

Ååå. Jag har fått tillbaka hastigheten på mitt internet. Idag. Känns mycket mycket bra. Tur att jag slapp köpa ny dator (om jag nu hade tröttnat ur, och kastat den i väggen, vilket var nära några gånger, men jag lyckades då ta mitt förnuft till fånga..). För det hade jag ju kanske (!?) inte haft råd med. Men nu är man back in buiseness. Back on track. På G. osv, osv. Det blir en bra dag idag. Nu ska jag väcka grodan som fortfarande sover. Sen väntar hushålls göra. Yeey!


RSS 2.0